Onsdag den 20. juni


64,5 mio. til Bagsværd sø

Med en anbefaling mandag fra teknik- og miljøudvalget og i går i økonomiudvalget, så er en storstilet renovering af Bagsværd søkommet et væsentligt skridt videre.
Politikerne i begge udvalg sagde nemlig god for den renoveringsmodel, der tilgodeser hensyn både overfor rosporten og miljøet.
 
Det er, som tidligere omtalt, en større omgang, der lægges op til med fjernelse af 315.000 m3 bundslam og biomanipulation ved hjælp af ændring af fiskebestanden.
Gladsaxes kommunalpolitikere forestiller sig at betale omkring 30 af de godt og vel 64 mio. kroner, som projektet er estimeret til at ville koste.
 
En af forkæmperne de seneste ti år for at få gjort noget effektivt ved det skrantende miljø i søen er Tove Eckhardt, SF-formand for teknik- og miljøudvalget: "Vi regner med at føre forhandlinger med rosportens folk, andre kommuner, amt og stat i løbet af sommeren for at se på bæredygtigheden af forslaget", siger hun.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Busbom videoovervåges

Nu kan hærværket på busbommen på Kroghshøjvej i Bagsværd snart fås på video.
Om der ligefrem vil være tale om en storsælger hos den lokale videoudlejer er nok lidt meget at forvente, men om ikke andre, så vil Gladsaxe politi da i hvert fald med stor interesse nærstudere filmen.
 
Der er endnu ikke taget endelig politisk beslutning om at videoovervåge området ved busbommen, men det er efterhånden den eneste mulighed, der eksisterer, for at få stoppet det gentagne hærværk.
Vejafdelingen i Gladsaxe kommune har holdt møde med politiet om sagen, og til august ventes det, at der kommer en afklaring.
 
Indtil da kan færdselspolitiet skaffe en pæn slat penge hjem til statskassen ved at notere de mange bilister, der lusker igennem, så snart bommen er blevet ødelagt.
Og det er jo lige det, den er igen.

Beholdt lejet værktøj

En 45-årig mandlig førtidspensionist modtog i retten i Gladsaxe i går sin 15. dom for berigelseskriminalitet.
Manden afventer i øjeblikket en stadfæstelse i Landsretten af en 9 mdr. lang fængselsstraf for falskmøntneri, og derfor blev der i gårsdagens domsmandsafsigelse ikke lagt en yderligere frihedsstraf på den seneste kriminalitet.
Den gik ud over byggevaremarkedet Silvan i Gladsaxe, hvor den 45-årige i marts sidste år lejede værktøj til en værdi af omkring 13.000 kroner.
Lejemålet gjaldt for én dag, men Silvan har aldrig nogensinde igen set den udlejede boremaskine, sav, kompressor, sømpistol eller noget af det andet værktøj.
 
Den tiltalte påstod, at det lejede efter aftale var blevet stillet udenfor butikken, der var lukket, da han ville levere det tilbage.
Men den forklaring troede hverken de to domsmænd eller dommerformanden på.
De kendte derfor den 45-årige skyldig, men på grund af den anden endnu ikke stadfæstede dom, blev der ikke udmålt en fængselsstraf, kun afsagt dom om salær til den beskikkede forsvarer – erstatningskravet fra byggevaremarkedet på de 13.000 kroner bliver taget op på et andet tidspunkt.

Gymnastik for overvægtige børn

Gladsaxe Idrætsforenings gymnastikafdeling vil have overvægtige børn til at trække i kondiskoene og folde sig ud i gymnastiksalen.
Foreningen har søgt om penge til at starte et projekt skræddersyet til overvægtige børn.
 
Idrætsforeningen har søgt om tilskud på små 100.000 kroner til projektet, der især koncentreres om springgymnastik. Alene indkøb af de nødvendige specielt udviklede gymnastikredskaber vil koste ca. 70.000 kroner.
Ansøgningen er til behandling i dag i Folkeoplysningsudvalget.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Venner på besøg!

En delegation på 60 medlemmer fra den japanske by Taitos internationale venskabsforening var i går på visit i Gladsaxe.
Taito er den sidst tilkomne i rækken af Gladsaxes venskabsbyer, og gæsterne var bl.a. på besøg på omsorgscentret Kildegården og genbrugsstationen på Turbinevej. Besøget blev også brugt til at pleje kontakten mellem henholdsvis Gladsaxes og Taitos internationale venskabsforening.
 
Men de nye venner kommer nok ikke ligefrem til at rende hinanden på dørene. Venskabet har nemlig sine økonomiske begrænsninger, da rejsen mellem Gladsaxe og Taito er en temmelig bekostelig affære, mener formanden for Gladsaxe Internationale Venskabsforening, Arne Hermann.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)


Hør flere nyheder i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet