Torsdag den 21. juni


Røveri mod Danske Bank i Høje Gladsaxe

Gladsaxe politi har anholdt to mænd i forbindelse med et røveri begået mod Den Danske Bank i Høje Gladsaxe Centret onsdag eftermiddag.
En ung mand iført en sort maske truede med et oversavet jagtgevær personalet til at udlevere kassebeholdningen, som han lagde i en sort sportstaske, hvorefter han forsvandt ud af banken, i retning mod Høje Gladsaxe skole.
Både penge og våben blev senere fundet i en gammel rød Renault, der stod parkeret i Høje Gladsaxe.
 
Politiet har anholdt en 25-årig mand i Gladsaxe og en 22-årig mand på Nørrebro, der begge menes at have deltaget i røveriet, men undersøgelser har vist, at mindst tre personer kan sættes i forbindelse med røveriet. Vidner har blandt andet fortalt, at en medgerningsmand holdt vagt foran banken.
 
De to anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør i dag torsdag.

Ingen økonomisk opbakning fra amtet til søen

Københavns amtsråds behandlede onsdag aften det forslag til restaurering af Bagsværd sø, som Gladsaxe kommune har stillet. Et 65 mio. kroner dyrt projekt, som har været omtalt i Nyhedsmagasinet flere gange.
Allerede inden aftenens møde var der lagt op til, at amtsrådet ikke ville prioritere Bagsværd sø, men Furesøen.
Og amtspolitikerne fulgte embedsmændenes anbefaling af den noget billigere biomanipulation, som Gladsaxe kommune i øvrigt selv skal betale, fortæller Lars Abel, byrådsmedlem i Gladsaxe og medlem af amtsrådet for de konservative.
 
"Den beslutning, som vi har truffet i Økonomiudvalget i Gladsaxe, det er en beslutning, der skal arbejdes med. Det er en pakkeløsning, og den kan godt tage en årrække at få forhandlet på plads. Nu er det vigtig, at alle de interessenter, der er skitseret i Gladsaxes finansieringsplan, de bliver kontaktet, og man prøver på at samle penge sammen også fra EU-midler og fra nationale midler. Det er jo et internationalt og nationalt stadion vi har her, og derfor er det vigtigt, at flere interessenter er med", mener Lars Abel.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Skoleinspektør positiv over sen klassedannelse

"Supergodt for børnene".
Sådan karakteriserer skoleinspektør Jørn West Larsen fra Marielyst Skole et forsøg med sene klassedannelser.
I stedet for at fordele børnene i klasser inden skolestart venter Marielyst Skole til efter vinterferien, hvor lærere og pædagoger allerede kender eleverne, og derfor kan blande kortene på en bedre måde.
 
"Jeg er absolut positiv over forsøget," siger Jørn West Larsen til Nyhedsmagasinet.
Han mener ikke, det har været forvirrende for børnene, idet de begynder i den gruppe, de kender fra Skolefritidsordningen og langsomt lærer hinanden at kende i den store børneflok.
 
Marielyst Skole har søgt børne- og undervisningsudvalget om tilladelse til at fortsætte forsøget næste år.

Klare kommunale udmeldinger

Medarbejderne i kommunen er blevet bedre til at melde klart ud overfor borgerne.
For halvandet år siden ansatte Gladsaxe Kommune to kvalitetskonsulenter, der skal hjælpe de enkelte afdelinger med at formulere præcise målsætninger, der er til at forstå.
 
Langt flere ledere og medarbejdere er blevet meget mere opmærksomme på, hvor vigtigt det er at melde klart ud til borgerne, så der ikke forekommer misforståelser, og borgerne forventer én ydelse, men får en anden, siger kvalitetskonsulent Bolette Rørdam.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)


Hør flere nyheder i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet