Mandag den 25. juni


Kulturfest blev en succes

Weekendens store kulturfest ved Bagsværd Sø blev en succes.
Op mod 10-15.000 mennesker lagde vejen forbi, fortæller fritidskonsulent Ivan Klitte, der gerne ser arrangementet gentaget til næste år.
"Men det er en politisk beslutning," siger han til Nyhedsmagasinet.
 
Efter en lang dag med muligheder for at lege på hoppepude, spille bold, synge sange, se på square-dance, få ansigtsmaling i hovedet eller lade sig underholde i sommersolen, sluttede kulturfesten af med Sankt Hans-bål.
Bagefter blev nattehimlen over Bagsværd Sø dekoreret med det smukkeste fyrværkeri.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Hjemmehjælp skal forbedres

Forenede Care, der står for den udliciterede hjemmehjælp i Stengårds distrikt i Gladsaxe og lederne af Søborg Distrikt får nu tre uger til at lave en handleplan, der skal forbedre servicen.
En stikprøveundersøgelse har nemlig vist, at hverken Søborg eller Stengård Distrikt lever op til de krav, kommunen stiller.
Værst ser det ud i det udliciterede distrikt.
 
I løbet af de tre uger skal Søborg og Stengård Distrikt blandt andet finde en metode til at nedbringe antallet af aflysninger.
Omsorgsafdelingen vil derefter vurdere om handlingsplanerne er gode nok.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Strammere ansættelsesregler for plejehjemsvikarer

En vikar på plejehjemmet Egegården i Gladsaxe er mistænkt for at have forøvet grov vold mod flere sagesløse beboere for at skaffe sig kontanter og andre værdier.
Vikaren blev ansat for tre uger siden uden at skulle fremvise straffeattest, sådan som det ellers er tilfældet ved faste stillinger.
 
Men ordningen med straffeattester bør også inkludere løstansatte og vikarer, mener socialdemokraten Erling Schrøder, formand for socialudvalget i Gladsaxe.
"Vores tilsyn på ældreområdet er ellers godt nok, vi har både administrativt tilsyn og politisk tilsyn, og så kommer der med den nye lovgivning også tilsyn fra embedslægen. Men netop med hensyn til vikaransættelser bør vi også forlange straffeattester, selvom det ikke i sig selv er en 100% garanti mod brodne kar", siger udvalgsformanden.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Larmen fortsætter

Den natlige larm fra Buddinge Station fortsætter - trods klager.
En større modernisering af stationen er i gang, og en del af arbejdet foregår mens S-togene ikke kører om natten – til stor gene for beboerne ved stationen, der har klaget til kommunen over larmen.
 
Gladsaxe Kommune og DSB holdt møde om sagen i sidste uge, og DSB S-tog har nu sendt et brev ud til samtlige beboere i området, hvori de beklager støjgenerne, der især skyldes fjernelsen af et betontag.
Men, generne fortsætter. Også i denne uge vil der blive arbejdet om natten, og det samme gælder i uge 36 og 37, det er de to første uger i september, men DSB lover, at arbejdet vil være mindre støjende.

Musikundervisning for babyer

Ud af mors mave – og så til musik.
Det kunne være slogan´et for Gladsaxe Musikskoles babymusik, for her er ingen for ung til at være med.
Fædre, mødre og bedsteforældre møder op med de små, og så står den på rytmer, sanglege og bevægelser, der gerne skulle stimulere de små.
 
Musikpædagog Line Gaardmand står for undervisningen, der er slut for denne sæson - men nye hold begynder efter sommerferien.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)


Hør flere nyheder i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet