Fredag den 29. juni


Flere anmeldelser mod voldssigtet plejehjemsvikar

Den seneste uges politiefterforskning på plejehjemmet Egegården i Gladsaxe har nu ført til flere anmeldelser mod den plejehjemsvikar, der under mistanke for vold og tyveri mod beboere blev bortvist fra arbejdspladsen for næsten 14 dage siden.
 
Gladsaxe politi har afhørt beboere fra flere afdelinger på plejehjemmet, så der nu er tale om mellem fem og ti yderligere anmeldelser om tyveri af adskillige tusinde kroner.
Der foreligger, såvidt Nyhedsmagasinet erfarer, ingen tilståelse fra vikaren, som der nu er ved at blive bygget et større sagskompleks imod.
 
Vikaren nåede at være ansat i tre uger, inden mistanken om vold og tyveri fik Gladsaxe kommune til med øjeblikkelig varsel at bortvise medarbejderen.

Nye klager over støj fra Kvickly

Beboere i nærheden af Kvickly i Buddinge Centret har igen klaget over støj fra den store butik.
Denne gang går klagerne på, at der bliver leveret varer om natten eller om morgenen, selv om Kvickly har fået forbud imod at modtage varer mellem klokken 22 og 07.
 
Klagen behandles for øjeblikket af Gladsaxe Kommune, der først vil høre FDB´s kommentar til klagen og derefter formentlig løfte pegefingeren og kræve forbudet overholdt.
 
Naboerne til Kvickly har flere gange tidligere klaget over støjen fra Kvickly, og støjgenerne er da også en væsentlig grund til modviljen mod udvidelsen af Kvickly.

Fiskeyngel fortæller om sø-tilstand

Om 14 dage ved biologerne meget mere om, hvor skidt det egentlig står til med miljøet i Bagsværd Sø.
De næste par uger bliver fiskeynglen i søen nemlig nærstuderet – det sker om natten, hvor de små kommer ud fra deres skjul og er aktive, fortæller biolog Helle Jerl Jensen fra Fiskeøkologisk Laboratorium.
 
"En grumset og til tider ildelugtende sø tyder på en skæv fordeling med for mange skaller eller brasen, også kaldet skidtfisk eller fredfisk, og for få rovfisk som fx aborrer, der spiser fredfiskenes yngel. Fredfiskene spiser de små dyr, der lever af algerne i vandet – derfor er det vigtigt med en god balance", siger hun
 
Undersøgelsen på Bagsværd Sø foregår i nattetimerne mellem midnat og tre morgen fra den 1. til den 15. juli., hvor der altså vil være en del motorbådssejlads og udsætning og nedtagning af bøjer.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Underskud og ændringer i AB

En 6. plads i superligaen næste sæson vil være tilfredsstillende for fodboldklubben AB i Gladsaxe.
Dermed er klubben gået bort fra målsætningen om hvert år at tage en af medaljepladserne.
Den sportslige justering kom sammen med en fondsbørsmeddelse om et forventet underskud på 35 mio. kroner ved regnskabsårets slut i morgen.
 
Både hvad angår spillermateriale og medarbejdere i staben vil der blive tale om en tilpasning, som det hedder, hvilket i praksis betyder fyringer.
I ledelsestoppen er administrerende direktør Per Frimann i fremtiden udelukkende sportsdirektør, mens nyansatte Henrik Vestergaard overtager rollen som administrerende direktør.
 
For et år siden havde AB ellers alle muligheder for at nå helt til tops; der stod et nybygget stadion klar til at blive fyldt med forventningsfulde tilskuere, og spillerne på superligaholdet var forudset til at spille drømmebold, men ingen af delene gik i opfyldelse.
Den nye tribune har nærmest stået gabende tom, og først i næstsidste spillerunde sikrede AB sig ved kedsommeligt spil en sæson mere på højeste plan.
Det kan således næsten kun gå fremad for klubben med de stolte traditioner.

Masser af sommerradio

Nyhedsredaktionen på Radio Gladsaxe holder pause frem til den 1. august.
Det betyder dog langt fra, at der ikke er noget godt at lytte til i dagtimerne her på frekvensen.
Der vil nemlig være fuldt program alle hverdage fra kl. 6.30 til kl. 18.
I det tidsrum byder vi på genhør med flere udsendelser fra programrækken Livet i Gladsaxe, ligesom det vil være muligt at lægge øren til flere af de tematiserede lokalhistoriske programmer med Arne Hermann.
 
I Båndværkstedet vil forårets "unge nyhedsmagasiner" blive sendt i rækkefølge, og så er der så sandelig også blevet plads til premiere på et nyt program.
Det er satireprogrammet "Et stykke med bart", der går i luften hver mandag eftermiddag.
 
Sommerprogrammet kan, sammen med en masse andre oplysninger, findes på vores hjemmeside på internettet – den hedder www.radiogladsaxe.dk, og vil også kunne fortælle, at vi genudsender Tolkiens historie om Hobitten – det sker torsdage om eftermiddagen.
Nyhedsredaktionen ønsker rigtig god sommer.


Nyhedsmagasinet er tilbage 1. august

GOD SOMMER!