Fredag den 8. juni


Fotofælder stopper ikke fartsyndere

Den automatiske hastighedskontrol med fotografering af fartsyndere virker ikke efter hensigten.
Det er nu to år siden forsøget blev sat i gang i Gladsaxe, men bilisterne kører stadig alt for hurtigt.
I løbet af de seneste 12 måneder er 8061 bilister røget i fotofælden - rundt regnet 3000 flere end forrige år.
 
Det er vi selvfølgelig kede af, siger lederen af færdselspolitiet i Gladsaxe, Jan Korsgaard, som mener, der er brug for en holdningsændring, både hos de bilister, der kører for stærkt, men også hos politikerne.
Ligesom det i dag ikke længere er "smart" at køre spirituskørsel, så skal det heller ikke være smart at køre for stærkt, siger Jan Korsgaard.
 
De godt 8000 fartsyndere kørte – i gennemsnit - imellem 10 og 15 km. for stærkt, hvilket svarer til en bøde på ca. 800 kroner.
 
Om bare få uger er den automatiske hastighedskontrol i øvrigt ikke længere et forsøg.
Fotograferingen af fartsyndere bliver fra den 1. juli udvidet til at dække hele landet, og den automatiske hastighedskontrol kommer altså for eftertiden til at gælde for alle kommuner i Gladsaxe politikreds. Samtidig bliver de blå/hvide skilte der gør opmærksom på fotokontrollen taget ned.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

60 dages fængsel til voldsmand

Et knytnæveslag i ansigtet på en bekendt kostede i går i retten i Gladsaxe en 30-årig mand 60 dages ubetinget fængsel.
Slaget blev tildelt en sen nattetime i april på Søborg Bodega, hvor den dømte i flere timer havde drukket sammen med nogle kammerater.
 
Da ofret ankom til bodegaen omkring midnat, hilste han pænt på den 30-årige, der er en tidligere bekendt og satte sig derefter til at spille på en spillemaskine ved siden af bordet med den nu voldsdømte og kammeraterne.
Der var ørertæver i luften, forklarede ofret i retten, men da han kendte to ved bordet, så mente han ikke, at der var slag på vej i hans retning.
Men det var der, for pludselig hamrede den 30-årige en knytnæve midt i ansigtet på ham, og kort efter røg den dømtes kammerater også på ham og sparkede og slog.
En kvindelig bartender og bodegaens bestyrer fik råbt så højt op, at overfaldet stoppede og voldsmændene løb væk fra stedet.
De to ansatte bekræftede i retten hændelsesforløbet med både slaget og det efterfølgende overfald.
 
Anklager i sagen, vicepolitimester Ole Weikop, procederede for mindst 30 dages fængsel, fordi der, selvom overfaldet foregik på et værtshus, hvor man måske skal være forberedt på lidt af hvert, var tale om umotiveret, uprovokeret og meningsløs vold mod sagesløs.
Dertil kom, at den sigtede tre gange tidligere har modtaget fængselsdomme for vold.
Ole Weikop gjorde også opmærksom på, at de øjeblikkelige politiske signaler åbner mulighed for, at gentagne voldstilfælde kan udløse yderligere 1/3 fængselsstraf oveni.
Det var domsmandsretten helt enig i, og idømte den sigtede 60 dages ubetinget fængsel – en
dom, der blev modtaget af den 30-årige.
 
Den dømtes kammerater, der var med i overfaldet, er aldrig blevet identificeret..

Erstatning til sexmistænkt kan få betydning for Gladsaxe Kommune

Advokat Thomas Rørdam har fået et godt kort på hånden, når han til efteråret skal forsøge at få Gladsaxe Kommune til at udbetale erstatninger til to tidligere pædofilianklagede pædagogmedhjælpere.
Ifølge Ritzau har retten i tønder netop dømt den sønderjyske kommune Tinglev til at betale en erstatning på 50.000 kroner til en tidligere børnehavemedarbejder, der blev fyret på baggrund af beskyldninger om blufærdighedskrænkelser, selv om politiet opgav at rejse tiltale mod ham.
 
Med dommen har Thomas Rørdam fået et endnu bedre argument, end han ville have fået, hvis Tinglev Kommune var gået med til det forlig, retten tidligere foreslog. I en ny retssag er det nemlig nemmere at henvise til en dom end et forlig. Og det selv om beløbet ville være blevet nøjagtig det samme, nemlig en erstatning på 50.000 kroner.

Drilsk busbom

Det er en umanerlig standhaftig busbom, der er blevet sat op på Kroghshøjvej i Bagsværd.
Faktisk så standhaftig, at den end ikke vil løfte sig for busserne selv.
Det var i hvert fald tilfældet i hele pinsen, hvor kunder spejdede forgæves efter de gule busser ved de normale stoppesteder på Smørmosevej og Laurentsvej.
Men bommen, der har til formål at stoppe al anden motoriseret trafik end netop busserne, ville ikke som chaufførernes fjernbetjening og forblev lukket.
I stedet tog busserne vejen rundt om Bagsværd Hovedgade ved krydset ved Gammelmosevej.
 
Busbommen har ellers været helt fjernet i mere end et halvt år, fordi der gentagne gange blev øvet hærværk imod den.
For en lille måneds tid siden kom den nye bom så op, og mindst et par gange har den drillet ved at nægte at gå op, når den skulle.

Kulturfest til lands – og til vands

Så er programmet for Gladsaxe Kulturfest og Skt. Hans aften ved Bagsværd Sø på plads, og der bliver masser af aktiviteter - både til lands og til vands.
Kulturfesten starter med det populære show "Åh Abe", hvor sangeren Mek Pek optræder med et bredt udvalg af kendte børnesange.
Men hele dagen bliver der optræden fra to scener, én ved slotsruinerne og én ved tilskuertribunen, og underholdningen fortsætter rundt om Bagsværd Sø i bl.a. Radiomarken, Bagsværd Søpark og Aldershvile Slotspark, hvor de kulturelle foreninger i Gladsaxe står for aktiviteterne.
 
MC-Glad viser f.eks. de seneste nyheder indenfor motorcykler og Gladsaxe Sportsfiskerklub giver gode fif til fiskeri, ligesom man selv kan prøve at fiske.
Gladsaxe Eventyr- og Rollespilsforening arrangerer dyst med drabelige kampsværd, ligesom man kan blive sminket som en trold, et forunderligt dyr eller noget helt tredje.
Bagsværd Atletik Club laver konkurrencer, Falck og politi viser en redningsaktion til vands,
og i Radiobugten hos Natur- og sejlklubben kan man låne en kano, optimistjolle eller en robåd og tage en tur på Bagsværd Sø.
Og nu vi er på vandet, så er der i eftermiddagstimerne mulighed for en gratis sejltur med Bådfarten.
 
Kulturfesten holdes som bekendt Skt. Hans aften, og derfor er der naturligvis også Skt. Hans bål ved søen, og skuespilleren Therese Damsholt holder båltalen.
Efter festfyrværkeriet er der natbio ved Aldershvile Slotsruin, hvor der bliver lejlighed til at se eller gense en af sidste års allerstørste filmsucceser "Blinkende Lygter" med bl.a. Søren Pilmark og Mads Mikkelsen.


Hør flere nyheder i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet