Mandag den 14. maj



12 sigtet i narkosag

Retten i Gladsaxe tager i dag fat på en stor narkosag med 12 sigtede, og hvor der ifølge politiet har været tale om salg af et kilo rygeheroin til en gadeværdi på en million kroner i en syv-måneders periode sidste år.
 
I november blev seks personer taget på fersk gerning på en adresse i Buddinge, mens de var i gang med at fordele 65 gram heroin til videresalg imellem sig.
På det tidspunkt havde stedet været overvåget i to måneder som en udløber af en drabssag på Frederiksberg i maj sidste år, hvor salg af rygeheroin også havde været indblandet.
I den sag har en narkoforhandler allerede modtaget en dom på 2½ år for salg af heroin.
 
Nu er turen så kommet til forhandlerne i Gladsaxe, hvoraf en del har siddet varetægtsfængslet siden november.
Retten i Gladsaxe har afsat det meste af denne uge til den omfatten narkosag.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Debat om offentliggørelse af brandfarlige institutioner

Brandsikkerheden var i fokus på sidste byrådsmøde, hvor Helle Dohn tog ordet i spørgetiden, hvor borgerne kan stille spørgsmål til byrådet.
Hun klagede over, at resultaterne af brandsynene ikke bliver offentliggjort, så borgerne eksempelvis ikke kan få navn på den institution, der havde stillet embalage på en trappe, der skal bruges som flugtvej.
"Dette tys-tys kan få borgerne til at tænke på om brandsikkerheden bliver overtrådt, så vores børn liv kan være i fare," sagde Helle Dohn, der i øvrigt selv er medlem af Dansk Folkeparti.
 
Borgmester Ole Andersen afviste, at den manglende offentliggørelse er et problem.
"På sidste møde i beredskabskommissionen forelå der ingen alvorlige påtaler," sagde han.
 
Vi kan oplyse, at der i 2000 blev foretaget 333 brandsyn i Gladsaxe.
Heraf fik 15 karakteren utilfredsstillende, der er den laveste, bortset fra uacceptabel, der medfører lukning.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Klager over grundvandsundersøgelse

Senest midt i august afgør Miljøstyrelsen, om Gladsaxe kommune må lave supplerende grundvandsundersøgelser for måske at finde en del af fremtidens drikkevand i Aldershvileskoven og St. Hareskov.
Københavns amt gav som myndighed på området i marts tilladelse til boringerne, men både Danmarks Naturfredningsforening og Frederiksdal Skovdistrikt har klaget over undersøgelsen.
 
Klagerne henviser til, at indvindingen i forbindelse med undersøgelsen vil påvirke vådområderne negativt, samt at undersøgelsen ikke vil kunne skaffe den nødvendige viden for, om fremtidig indvinding vil skade naturen i området.
Frygten går på, at vandstanden i småsøerne og mosen, som følge af oppumpningen, vil falde til stor skade for plante- og dyrelivet.
 
Klagerne har opsættende virkning, så de supplerende undersøgelser kan først gå i gang, når og hvis Miljøstyrelsen siger OK.

Borgmesterkonference i Gladsaxe

Der herskede et babylonsk sammensurium af tysk, engelsk, fransk og dansk, da der i går blev holdt borgmesterkonference mellem Gladsaxe og tre andre venskabsbyer.
Rådhussalen i Gladsaxe var bygget op med tolkebokse, så talerne blev oversat samtidig med at de blev holdt.
Borgmestrene fra engelske Sutton, tyske Charlottenburg/Wilmersdorf, franske Gagny, tyske Minden og danske Gladsaxe orienterede hinanden om den økonomiske og politiske situation i deres hjembyer og diskuterede en lang række emner, hvor kommunerne med fordel kan udveksle erfaringer.
 
For eksempel aftalte borgmestrene at arbejde videre på et forslag om en miljøkonference og et møde mellem børnehavepædagoger fra forskellige lande, og de bestemte, at næste års borgmesterkonference skal handle om IT.
Det kunne for eksempel føre til mere internetkommunikation mellem skoleelever og erfaringsudveksling om hjemmesider og det elektroniske rådhus.
 
Borgmesterkonferencen slutter på tirsdag, og gæsterne skal blandt andet besøge omsorgscentret Rosenlund og Genbrugsstationen, ligesom de tirsdag får en sejltur på Bagsværd Sø.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Kommunal glæde

Selvom flere end halvdelen af de menige medarbejdere ikke mener, at de har optimale muligheder for at udvikle deres kompetencer i jobbet, og at 43% af lederne ikke føler sig klædt godt nok på til jobbet, så er langt hovedparten af de kommunalt ansatte glade for deres arbejde.
Det viser en undersøgelse fra KLs Løn- og personaleudvalg, hvis formand er Gladsaxe-borgmester Ole Andersen.
 
For trods førnævnte utilstrækkeligheder, så er hele 75% af medarbejderne og 81% af lederne tilfredse med at være på det kommunale arbejdsmarked.
Undersøgelsen punkterer flere myter, én af dem er den om, at unge hellere vil arbejde i den private sektor – ifølge undersøgelsen er det under 10%, der hellere vil være på det private marked. Og blandt lederne er det kun 5%, der ønsker at skifte job.
 
I en netkommentar til undersøgelsen på KLs hjemmeside siger Ole Andersen, at "det er manglende viden om forholdene, når mange bevidst fravælger job i enten amt eller kommune. Vi skal blive bedre til at kommunikere den viden ud, at vi kan tilbyde attraktive arbejdspladser med glade medarbejdere".

Stor idrætsdag for institutionerne

Hvis du kom for sent til at se Dannebrog falde ned fra himlen i 1219, er chancen der nu.
Den 17. maj kommer idrætsflaget nemlig ned fra himlen sammen med nogle faldskærmsudspringere.
Det sker til den 18. fælles idrætsdag for institutionerne i Gladsaxe, der finder sted torsdag den 17. maj.
 
I alt har 2271 børn meldt sig til arrangementet, hvor der blandt andet bliver mulighed for skistafet, motorcykelløb, høvdingebold og længdespring.

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet