Onsdag den 16. maj



Hashklub eller fiskeklub

Torsdag aften i sidste uge trængte civilpoliti fra Gladsaxe ind i det, der angiveligt skulle være en fiskeklub.
Klubben er indrettet i en gammel bagerforretning på Solnavej i Søborg, og har ifølge beboere gennem længere tid været brugt som hashklub.
Ved aktionen torsdag måtte politiet tvinge sig adgang ved at smadre en rude, fordi klubmedlemmerne nægtede at åbne.
Ved ransagningen blev der fundet små mængder hash, bidtang med hashrester, vægt og tilrøget rygeredskab, som det udtrykkes i politirapporten.
Naboerne til klubben er godt trætte af trafikken ud og ind af mere eller mindre lyssky personer, der ikke just render rundt i waders eller på anden måde ser lystfiskeragtige ud.
 
Klublokalet og de omgivende lejligheder er administreret af DAB, Dansk Almennyttigt Boligselskab, og kontorchef Carsten Nielsen har dette gode råd til beboerne: "Klag til os, så vil vi gå videre eventuelt med en boligretssag, der kan ende med en ophævelse af lejemålet".
I øvrigt er folketinget ved at ændre boliglovgivningen, så det bliver lettere at ophæve lejemål i den type sager.
 
I Nyhedsmagasinet i morgen taler vi med kriminalpolitiet om det stigende problem med folk, der har skræk for at vidne.
Det er aktuelt dels i førnævnte sag, og så i den voldssag fra Høje Gladsaxe, som vi omtalte i går. I begge sager er der tale om vidner, der har meget lidt lyst til at stille op.

Mobilaflytninger førte politiet på sporet af narkohandel

Det var aflytninger af mobiltelefoner, der førte politiet på sporet af narkohandelen på Gladsaxe Kommunes botilbud for voksne misbrugere, Buddingevej 203.
Nogle af samtalerne blev afspillet i retten i Gladsaxe, hvor sagen bliver behandlet i denne uge, og umiddelbart lyder ordvekslingerne meget tilforladelige.
"Sover I," spørger en piger for eksempel på et af båndene.
"Nej, det gør vi ikke," svarer den ene af de to mænd, der er tiltalt for narkotika-handel.
"Men jeg er ikke hjemme. Du må komme ved 14-tiden."
På et andet bånd spørger den ene tiltalte om, den anden tiltalte kan mødes.
"Hvad skal vi lave?" spørger han.
"Det sædvanlige," lyder svaret.
 
I retten i Gladsaxe sagde den 22-årige mand, der er tiltalt for narkohandel, at samtalerne ikke drejede sig om narkotika.
"Jeg ved ikke, hvad det sædvanlige er, det er så lang tid siden. Måske skulle vi spille computerspil," sagde han.
Faktum er, at de to mænd blev grebet på fersk gerning efter en af aflytningerne. Den ene mand havde et stort bundt pengesedler gemt i sokken, den andens kæreste havde gemt heroin i et kinderæg, som hun havde puttet op i vagina.
Begge mænd tilstår en del af den narkotikahandel, de er anklaget for.
 
Efter planen falder der dom i sagen på fredag.

Vindueskigger politianmeldt

En ubehagelig vindueskigger forstyrrer i øjeblikket nattesøvnen hos beboerne på Nybrogård kollegiet på Nybrovej.
Tre nætter i træk har han taget opstilling foran et af kollegiets vinduer, og sagen er nu anmeldt til politiet.
Manden beskrives som værende mellem 35 og 40 år, ca. 170 cm. høj, kraftig og halvskaldet med krøl i nakken. Han var iført cowboybukser, mørkeblå fleecejakke og kondisko.
 
Vindueskiggeri er en overtrædelse af straffeloven og når politiet får fat på manden, står han minimum til en klækkelig bødesum, fortæller politikommissær Jørgen Aasberg.
 
Gladsaxe politi har telefonnummer 39 69 14 48.

Sundhedsmesse på Kildegården

Kondicykler, gulvmopper og en kernesund frokost buffet var bare nogle af ingredienserne, da der i går, for første gang, var sundhedsmesse på omsorgscentret Kildegården.
"Vi vil gerne, at personalet føler sig mere i centrum, for at klare opgaverne", siger distriktsleder Anni Funk. "Ud fra den grundtanke har sikkerhedsudvalget besluttet at prøve at lave en sundhedsmesse for personalet", siger Anni Funk, der gerne så, at sundhedsmessen på et senere tidspunkt kunne blive en messe for de ældre i kommunen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet