Onsdag den 2. maj



Børn får fortsat fysioterapi

Handicappede børn fra Gladsaxe skal fortsat modtage fysioterapi.
Det fastslår socialudvalgsformanden i Gladsaxe Kommune, Erling Schrøder.
I sidste udgave af Nyhedsmagasinet fortalte en far til et barn på Skolen på Taxvej i Gladsaxe ellers, at børn og forældre igen ville komme i klemme i en tvist mellem amt og kommune, fordi de to myndigheder ikke kan blive enige om, hvem der skal betale.
Men det sker ikke, garanterer socialudvalgsformand Erling Schrøder.
 
"Da jeg hørte det i radioen kontaktede jeg med det samme socialdirektøren, og hun er helt enig i, at vi ikke lader børnene i stikken," siger Erling Schrøder til Radio Gladsaxe.
 
Gladsaxe Kommune betaler fysioterapien under protest, fordi kommunen mener, det i virkeligheden er amtet, der skal betale.
I første omgang ville Gladsaxe Kommune betale fysioterapien til første maj, men da forhandlingerne mellem Københavns Amt og Foreningen af Kommuner i Københavns Amt trækker ud, fortsætter kommunen med at betale.

Politi efterlyser kioskrøvere

Politiet i Gladsaxe efterlyser tre mænd, der mandag aften begik et røveri i Prince-Kiosken på Buddinge
Hovedgade 229 i Bagsværd.
De tre mænd lod som om, de ville købe sodavand, men da kioskejeren slog kassen ud for at tage imod pengene, slog den ene mand ham i hovedet med en flaske.
Næsten samtidig stak en af de andre mænd en hånd ned i kassen og tog en håndfuld sedler. Det blev kun til cirka 300 kroner, for selv om kioskejeren blødte fra hovedet, lykkedes det ham at slå kassen i.
De tre mænd stak af og løb ned mod Rugtoften, hvor de forsvandt ved togskinnerne.
 
Gerningsmændene beskrives som danskere, cirka 25 år og cirka 180 cm. høje. To af dem var skaldede og en havde omkring to centimeter langt hår.
Røvereriet skete lidt efter klokken halv elleve om aftenen.

Første maj i Gladsaxe

I går fejrede socialdemokrater, SF´ere og enhedslistens folk i Gladsaxe første maj.
Der blev drukket adskillige kopper kaffe, spist morgenbrød og lyttet til taler.
En af de socialdemokratiske talere, folketingskandidat Bent Greve, sagde blandt andet, at socialdemokratiet ikke må blive til Pia Kjærsgaards holdninger tilsat tyve procent humanisme.
"Socialdemokratiet har altid arbejdet for at vi internationalt skulle bidrage til at skabe en mere retfærdig og lige verden. I konsekvens heraf må vi også bidrage til at flygtninge og indvandrere integreres bedre i det danske samfund, og herunder især på arbejdsmarkedet," sagde han i sin tale i Borgernes Hus i Søborg.
 
En af Enhedslistens talere, Bendt Larsen, slog derimod især på arbejdsløshedsbekæmpelse:
"Mit hovedbudskab er, at det er et sygt samfund, der holder hundredetusinder af mennesker uden for arbejde, når der samtidig er brug for service over for blandt andre ældre," sagde han til Nyhedsmagasinet.
Bendt Larsen ønsker oprettelse af flere servicejobs for ældre ledige, der eksempelvis kan hjælpe gamle med indkøb.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Vandplan til høring

Rent vand i hanerne bliver tilsyneladende taget som en selvfølge – i hvert fald er der ingen, der har ytret sig skriftligt endnu om den vandforsyningsplan, der de seneste tre måneder har været lagt frem for borgerne i Gladsaxe.
Og selvom der er blevet lukket adskillige vandboringer pga. forureninger, så er drikkevandet i Gladsaxe stadig af god kvalitet, siger den kommunale forsyningschef, John Jensby.
 
Vil man høre mere om planerne for drikkevandet i Gladsaxe for de næste ti år, så er der borgermøde i aften på rådhuset kl. 19.30.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Telefonrådgivning om rusmidler en succes

Et nyt rådgivningstilbud for unge og forældre med spørgsmål om alkohol og stoffer har vist sig at være både eftertragtet og effektivt.
Efter en sløv start med kun ganske få henvendelser er interessen for den anonyme telefonrådgivning
Gratissupport vokset. På kun et halvt år har rådgivningen fået 64 henvendelser fra unge og pårørende med spørgsmål om- eller problemer med rusmidler, fortæller socialrådgiver Michael Ries.
 
22 unge er gået i behandling efter henvendelse til rådgivningen, og ud af de 22 er ca. 10 holdt op med at ryge hash og 5 holdt op med rusmidlet ecstacy.
Michael Ries glæder sig også over, at mange forældre har henvendt sig for råd og vejledning.
 
Gratissupport er et samarbejde mellem Åben Rådgivning og Socialmedicinsk klinik, og projektet bliver nu en integreret del af Københavns Amts tilbud til især unge og pårørende med brug for rådgivning om rusmidler.
Telefonnummeret til gratissupport er 8020 5040 og hver tirsdag mellem klokken 13 og 15.30 sidder en læge og socialrådgiver klar ved telefonen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Dansk Flygtningehjælp mangler indsamlere i Gladsaxe

I morgen er der landsindsamling til Dansk Flygtningehjælp, men i Gladsaxe er der ikke nok indsamlere.
"Det ser tyndt ud. Vi mangler 200 indsamlere," siger en af koordinatorerne, Lis Smidsholm, der i øvrigt også sidder i byrådet for Det Radikale Venstre.
Hun opfordrer sine byrådskollegaer og alle andre til at samle ind.
 
Eventuelt interesserede kan melde sig på tlf. 38 38 38 50.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)


Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet

- På genlyt den 2. maj