Mandag den 21. maj


Fængselsdomme i narkosag

To narkosælgere, der i sidste uge sad på anklagebænken i retten i Gladsaxe, røg i fredags retur til fængslet med domme på henholdsvis tre og to trekvart år bag tremmer.
Den længste straf på tre år blev givet til en 35-årige mand, der tidligere boede på Gladsaxe Kommunes botilbud for voksne misbrugere, Buddingevej 203, og i alt havde solgt over 300 gram heroin til ti forskellige kunder.
Han havde erkendt størstedelen af salget, og hans forsvarer havde accepteret en straf på to års fængsel.
Så var dommen mere utilfredsstillende for den 22-årige mand, der fik to år og ni måneders fængsel, selv om forsvareren kun havde accepteret halvandet år.
Den 22-årige havde erkendt at have solgt 102 gram heroin til den 35-årige, men blev dømt for mere end det dobbelte, nemlig 221 gram.
Det var især politiets aflytninger af mobiltelefonsamtaler mellem de to mænd, der fældede den 22-årig.
Retten mente nemlig, at samtalerne utvivlsomt handlede om narkotika, og at den 22-årig var bagmand til den 35-årige.
Derudover havde politiet fundet to portioner narkotika, som den 35-årige med sikkerhed havde købt af den 22-årige, og et andet, der var solgt på et tidligere tidspunkt.
De tekniske undersøgelser viste, at alle tre kunne stamme fra samme parti.
Ud over fængselsdommene skal de to mænd betale sagens omkostninger og begge fik konfiskeret 15.000 kroner.
De udbad sig betænkningstid i fjorten dage, før de beslutter, om dommene skal ankes.

Butik overskrider grænse

Kvickly i Buddinge er 3.018 m2 stor, det viser Kvicklys egne beregninger, og dermed holder butikken sig stort set til den størrelse, der er tilladt for området. Hvis altså Kvicklys arealopgørelse holder stik.
For muligvis er det samlede antal kvadratmeter endnu større. Ifølge et notat fra Kvicklys ejere, FDB, viser den officielle BBR-meddelelse nemlig, at arealet er 250 m2 større, så bruttoarealet i dag udgør over 3.260 m2, altså væsentligt større end det tilladte. Dertil kommer så, at Kvickly gerne vil udvide med yderligere 240 m2, så den samlede overskridelse kommer op på næsten 500 m2.
 
Den lokalpolitiske liste, Gladsaxelisten, har nu i breve til samtlige byrådsmedlemmer gjort opmærksom på arealopgørelsen, og listen undrer sig over, at der ikke bare er givet administrativ afvisning af udvidelsesønsket.
Reglen om et maksimum på 3.000 m2 har været gældende siden 1997, hvor den seneste regionplan blev vedtaget, påpeger Gladsaxelisten.
 
Den konservative Henrik Sørensen har, som omtalt sidste uge, stillet spørgsmål til lovligheden af Kvicklys udvidelser og butiksstørrelse – med FDBs egne beregninger har han i hvert fald fået delvis klarhed.

Emilce Nielsen blev vred på muslimer

Der var lagt op til dialog, da der i torsdags var debataften om kvindens rolle i integrationsprocessen i mødesalen på Værebro Park Centret, men en gruppe fundamentalistiske muslimer benyttede lejligheden til hårde udfald mod "gudløsheden" i det danske samfund.
 
Det gjorde en af tilhørerne, Emilce Nielsen, der i øvrigt sidder i byrådet for Enhedslisten, så vred, at hun bad om mikrofonen. "Jeg er dybt forundret over den mangel på tolerance, I udviser, og over jeres mangel på respekt," sagde hun.

Pensionist sigtet for pædofili

Beboere Bag Fortet i Gladsaxe er oprørte over, at en pædofili-sigtet pensionist går frit omkring.
Det skriver Ekstra Bladet fredag. Ifølge avisen er manden sigtet for at have forgrebet sig på to børn på fem og tre år, men han er ikke blevet varetægtsfængslet.
 
"Sagen er ikke sådan, at vi kan få ham varetægtsfængslet. Rent politimæssigt har vi ikke behov for at have ham spærret inde, mens vi efterforsker sagen. Vi mener ikke, han render nogen vegne. Vi har fået oplysninger om, at manden er maniodepressiv og både af den grund og på grund af hans alder vil sagen i tilfælde af domfældelse typisk munde ud i en behandlingsdom, men det er en lang proces, og jeg forstår forældrenes utryghed," siger kriminalkommissær Søren Sørensen fra Gladsaxe Politi til Ekstra Bladet.
 
Ifølge avisen har den 5-årige dreng fortalt, at manden slog og rørte ved den 3-åriges kønsdele.

Ombygning af Søborg Torv i gang!

I dag starter ombygningen af Søborg Torv.
"Ugens arbejder vil omfatte etablering af arbejdsplads på torvet, og entreprenøren vil også opsætte skiltning, der viser, hvordan projektet kommer til at se ud, når det er færdigt", fortæller afdelingschef for kommunens vej- og parkafdeling, Ivan Christensen.
 
"De store anlægsarbejder begynder først i næste uge. Anlægsarbejdet begynder med en supplerende p-plads på boligselskabets areal", siger Ivan Christensen.
 
Det er Højgaard & Schultz, der er entreprenører på hovedentreprisen, der forventes at vare til december.

Første prognose på vej

Samtlige telefonapparater var i brug onsdag aften her på Radio Gladsaxe. Da lød startskuddet nemlig til den første valgundersøgelse frem mod kommunalvalget til efteråret. Og mindst et par hundrede gange lød det cirka sådan her hos tilfældigt valgte borgere: "Hvad ville du stemme, hvis der var kommunalvalg i morgen?"
 
Og samme spørgsmål vil blive stillet i timerne fra kl. 17.30 til 20.00 i dag mandag og i morgen tirsdag, hvor to nye hold elever fortsætter dataindsamlingen.
 
Resultatet af prognosen bliver offentliggjort, så snart klassen har bearbejdet materialet, formentlig indenfor de næste 14 dages tid.

Børnebogpris Værebro

En fortælling om en lille abe med hang til appelsiner, og et eventyr om en dreng med en god fantasi – eleverne på Værebro skole sætter, i ordets bogstaveligste forstand, pris på en god historie.
Forlaget Carlsen i Bagsværd delte forleden priser ud til bedste billed- og børnebog, Carlsens Fortællefantorden, valgt af en børnejury fra Værebro skole.
Elever fra børnehave- 1., 2., 3. klasse har i løbet af skoleåret læst 23 nye bøger, fortæller skolebibliotekar Tove Beck Andersen. Børnehaveklasse og 1. klasse har læst 15 billedbøger i klasserne, og i 2. og 3. klasse har de stiftet bekendtskab med 8 nye børnebøger.
Bagefter har eleverne givet point på en en skala fra 1 til 3.
De to mest populære bøger blev henholdsvis billedbogen Victor Banan af Jan Mogensen og romanen Prinsen af Pæremosen af Bodil El Jørgensen og Bente Bech.
Det er anden gang forlaget Carlsen i samarbejde med Værebro skoles elever uddeler priser til årets børnebøger.