Tirsdag den 22. maj


Planteskole på vej mod lovliggørelse

Genboer og den nærmeste nabo, 500 meter væk i retning mod Lyngby og lokalafdelingen af Danmarks Naturfredningsforening har alle gjort indsigelse mod det kommuneplantillæg, der skal være med til at lovliggøre Aldershvile Planteskoles nybyggeri. Det står klart efter udløbet af den offentlige høringsperiode i sidste uge. Københavns amt og Hovedstadens Udviklings Råd, HUR, har ingen kommentarer til det øjeblikkelige forslag.
 
Men HUR kommer ind i billedet igen, når økonomiudvalget har 2. behandlet, eller rettere vedtaget, kommuneplantillæget. I bestræbelserne på at lovliggøre den store glasbygning skal der laves en ny landzonelokalplan, her kommer HUR ind igen, og til sidst skal byrådet så dispensere fra rådets egen overtrædelse af søbeskyttelseslinien.
 
Men i første omgang skal økonomiudvalget til august se på indsigelserne, inden første trin i lovliggørelsen, kommuneplantillæg nr. 9, bliver vedtaget.

Mystisk om brand

Folk fra brandteknisk kriminalafdeling undersøger i øjeblikket mystiske omstændigheder ved en brand i en lejlighed på Christianehøj i Søborg.
 
Da politi og brandvæsen kvart over tre om eftermiddagen trængte ind i lejligheden, opdagede de en kvinde, der lå bevidstløs i det ene værelse. Hun blev kørt til observation for røgforgiftning, men var udenfor livsfare omkring kl. 22 lørdag aften.
 
I lejlighedens køkken blev der fundet en nedrevet gasmåler, og det er bla. omstændighederne omkring den, som nu bliver nøjere undersøgt.
 
Lejligheden blev plomberet af politiet om lørdagen, men allerede om aftenen var døren brudt op. Det bliver nu også efterforsket af politiet.

Børn forlader institutioner

En forårsdag fik en far til et af børnene i børneinstitutionen Poplen i Værebro lidt af en forskrækkelse. Han troede sønnen var i børnehave, men pludselig stod han derhjemme. Drengen var stukket af over hegnet.
 
Daginstitutionschef Peter Christiansen har ikke noget fuldt overblik over, hvor tit børn stikker af fra institutioner i Gladsaxe, men afdelingen har inden for det sidste halve år fået fire indberetninger, hvor et eller flere børn er gået uden for hegnet.
 
Når det sker, bliver sikkerhedsprocedurerne gennemgået, og det har for eksempel betydet opslag med påmindelser om, at forældrene skal huske at lukke lågen.

Spritbilist igen

En 36-årig mand fra Søborg er tilsyneladende bedøvende ligeglad med, at han både kører bil spirituspåvirket og, at han gør det efter at have fået frakendt kørekortet. Sent fredag nat var han nemlig ude at køre igen efter at have indtaget store mængder spiritus.
 
Lige overfor benzintanken på Buddinge Hovedgade kørte manden ind i en parkeret bil, hvorefter han løb væk fra stedet.
 
En politipatrulje fik hurtigt kredset manden ind, og en udåndingsprøve viste en promille på 1,62.

Dyre stjernekastere

Brandvæsenet i Gladsaxe rykkede lørdag aften to gange ud til blinde alarmer hos en virksomhed på Tobaksvejen i Søborg. Dermed bliver en bryllupsfest, der blev holdt i virksomhedens lokaler, en hel del dyrere end først beregnet.
 
Brudeparret kommer nemlig til at betale 3.500 kroner for hver gang, brandfolkenen forgæves kom drønende. Det var i begge tilfælde røg fra stjernekastere, der fik de automatiske brandalarmer til at gå i gang. Første gang under en sang til brudeparret, og anden gang da isen med behørige stjernekastere blev båret ind.
 
Siden årsskiftet er der indført bøder for de blinde alarmer, men de tilsammen 7.000 kroner, som brudeparret skal bøde, er ikke givet helt ud i den blå luft. Samtlige børn, der var med til festen, fik nemlig lov til at sidde i brandbilen og kigge den nærmere efter i sømmene.