Mandag den 28. maj


Hæftestraf til Lyngbyfan

Et overfald på en sagesløs souvenirsælger fra fodboldklubben AB kostede i retten i Gladsaxe i sidste uge en 21-årig Lyngbyfan 14 dages hæfte, den mildeste frihedsberøvelse.
 
Da AB kort ind i 2. halvleg kom på 3-0 i den samlede 4-0 sejr over Lyngby den 16. april i år på Gladsaxe stadion, forlod en hel del Lyngbyfans stadion i ren frustration. Én af dem var så skuffet, at han overfaldt ABs souvenirsælger og tildelte ham et knytnæveslag på næsen.
 
Det fandt en enig domsmandsret dokumenteret efter afhøring af en kontrollør, der overværede episoden.
Samtidig underkendte retten vidneudsagnet fra den 21-åriges kammerat, der ellers fortalte, at den tiltalte intet havde gjort. Forsvareren procederede da også for en klar frifindelse, fordi anklagemyndigheden ikke i tilstrækkelig grad havde bevist, at det var den 21-årige, der havde slået, men at der måtte være tale om en personforveksling.
 
Anklager i sagen plæderede omvendt for 30 dages ubetinget fængsel, fordi volden foregik uprovokeret på et sted, hvor familier fredeligt skal kunne samles til en fodboldkamp. De 14 dages hæfte blev da også af dommer Hans Christian Poulsen betegnet som mild, kun baseret på den tiltaltes gode personlige forhold med fast job og barn. Hæftestraffen giver ham tillige mulighed for at afsone i en ferie.
 
Den 21-årige udbad sig betænkningstid for at overveje, om dommen, der inkluderer betaling af 5.000 kroner i salær til forsvareren, skal ankes.

Materielgården får miljøstempel

Som den allerførste store, kommunale driftsafdeling får Materielgården i Gladsaxe det grønne stempel ISO-certificering 14001. Materielgården er arbejdsplads for godt 130 mennesker, der blandt andet står for gartnerarbejde, vand og kloakering i Gladsaxe.
 
Det er Det Norske Veritas, der har vendt tommelfingrene op efter en miljørevision.
"Vi har hele tiden miljølovgivningen i baghovedet, og når vi køber ind, skal vi for eksempel vælge det mest miljørigtige," siger driftschef Lars Olsen fra Gladsaxe Kommune.

Skilte ja og nej

For et år siden godkendte Naturklagenævnet, at to store skilte ved kafferisteriet ved Gladsaxe Trafikplads godt måtte blive stående, trods et påbud fra kommunen om nedrivning. I dag, et år senere, siger Tilsynsrådet i Statsamtet, at kommunen godt kan påbyde ejeren at få fjernet skiltene.
 
De har, ifølge ejeren, godt nok hængt der i mere end 25 år, men den slags tager Statsamtet sig ikke af, forstået på den måde, at det ikke tager stilling til spørgsmål om hævd. Statsamtet blander sig heller ikke, når det drejer sig om skønssager, så som om et skilt er grimt eller ej, men påpeger i afgørelsen, at hvis en kommunalbestyrelse bliver opmærksom på et ulovligt forhold, så skal den søge det lovliggjort.
 
Skiltene var godt nok ikke ulovlige, dengang de blev sat op. Men siden er lokalplanen for området blevet ændret, og i dag er de ikke tilladt.
 
Kafferisteriets direktør, Søren Johannesen, mener hverken, at skiltene skæmmer bybilledet eller at de dækker for udsynet for trafikken, men nu må han altså gå den tunge gang og hive skiltene ned. Med mindre han vælger at gå til domstolene med sagen – det har han seks måneder til at overveje sammen med hans advokat.

Musikskole venteliste

Interessen for Gladsaxe musikskole og billedskole er stor.
 
Så stor, at der i dag er mindst 2 års ventetid på at blive optaget på skolen – og det er uacceptabelt, mener musikskolen, der nu søger om budgetudvidelse for at komme de lange ventelister til livs.

Bakkeskolen på Taxvej

Bakkeskolen – det bliver navnet på Københavns amts nye specialskole for børn med autisme på Taxvej i Bagsværd.
 
Det bliver således et navn med historiske rødder, fordi skolen ligger på den længst forsvundne Bakkegårdens tidligere jorde. Selve Bakkegården blev afbrændt ved en brandøvelse i 1967, men på det tidspunkt var udstykningen af gårdens oprindelige 90 tdr. land i fuld gang.
 
Der ligger i forvejen institutioner i området, hvori navnet Bakke- indgår, nemlig omsorgscentret Bakkegården og Bakkely.

Bendt Bendtsen taler i Gladsaxe

Den konservative leder, Bendt Bendtsen, kommer til Gladsaxe, når der den 5. juni er grundlovsmøde i Aldershvile Slotspark. Her vil man også få lejlighed til at høre den lokale, konservative leder, Lars Abel, der er formand for den konservative gruppe i Gladsaxe Byråd.
 
Det er en årlig tradition at Det Konservative Folkeparti i Gladsaxe afholder grundlovsmøde i Aldershvile Slotspark, og efter grundlovsmødet holder fortsætter de konservative arrangementet med socialt samvær på Søgården, der ligger ved slotsparken.
 
Mødet begynder tirsdag den 5. juni klokken 11.00.