Tirsdag den 29. maj


Kommuneplan vedtages

I dag bliver det afgjort, hvordan Kommuneplan 2001 for Gladsaxe kommer til at se ud. Dermed afgøres det også, hvilke af de mange indsigelser og ændringsforslag fra borgere og andre interessenter, der kommer med i det endelige forslag.
 
Undervejs i den offentlige høringsperiode er der allerede sket ændringer omkring den såkaldte Håndværkerø i Søborg – det skete efter massiv borgerprotest mod centerplanerne – og nu ser det ud til protester mod boligbyggeri ved Gladsaxe kirke også bærer frugt.
 
I hvert fald hvis man er modstander af et sådant byggeri, hvilket 475 naboer og kirken selv er. Blandt ændringerne til dagens 2. behandling er nemlig at bibeholde arealet omkring kirken til offentligt formål og dermed i denne omgang skrinlægge planerne om at opføre 130 boliger dér.
 
Ved indsigelsesfristens udløb var der kommet i alt 75 tilkendegivelser, dækkende små 800 borgere, foreninger, aktieselskaber og partier.
 
Alle tilkendegivelserne behandles i dag, når økonomiudvalget diskuterer kommuneplanforslaget.

Miljøvenlig oprensning af stor olieforurening?

En olieforurening på Transformervej i Mørkhøj erhvervskvarter har vist sig at være betydelig større end først ventet.
 
Sidste efterår blev 1.000 ton forurenet jord gravet op og kørt væk fra stedet, men det var slet ikke nok. Forureningen havde bredt sig, og oprensningen blev indstillet.
 
Tilbage ligger i dag mindst 500 ton forurenet jord, og restforureningen har bredt sig til naboskellet og ind under bygningen. Gladsaxe Kommunes ejendomsafdeling har nu opstillet tre muligheder for oprensning af jorden.
 
De to forslag går i store træk ud på at transportere mængder af forurenet jord væk fra grunden, mens
den tredje og nok mest alternative løsning går ud på at etablere en afværgeforanstaltning på stedet med 250 ton Bio-Gel. Det nedbryder efter sigende organiske forureninger og efterlader kun vand og bitte små mængder af kultveilte. Med andre ord, olieforureningen både under og uden for bygningen bliver fjernet, og endda på miljøvenlig vis.
 
Bio-Gel har været brugt i England i flere år, men herhjemme bliver metoden stort set ikke anvendt.
Ikke engang kommunens rådgiver på området har erfaringer med Bio-Gel og det er først for nylig, ejendomsafdelingens miljøkontor er begyndt at anbefale metoden.
 
Tiden vil nu vise, om også politikene anbefaler Bio-Gel. Hvis der etableres afværgeforanstaltning med Bio-Gel med Transformervej, kommer regningen til at lyde på rundt regnet 800.000 kroner – uden moms.

Gladsaxe Teater i retten

I dag bliver Gladsaxe Teater slæbt i landsretten.
 
Det er en sceneinstruktør, der har lagt sag an, fordi han ikke har fået betaling for at arbejde på et manuskript, der aldrig blev til et teaterstykke. Tvisten går på om, han udførte arbejdet på egen risiko eller om, teateret skulle betale, hvad enten stykket blev til noget eller ej.
 
Sceneinstruktøren får støtte af Foreningen af Danske Sceneinstruktører, der er gået ind i sagen.

Politiet måtte tage sig af forvildede campister og en løbsk hest

Sidste uge var forholdsvis fredelig for ordenspolitiet i Gladsaxe, og betjentene måtte blandt andet rykke ud for at løse en række trafikale problemer.
 
Mandag formiddag måtte de ud til det grønne område mellem Hillerødmotorvejen og tilkørslen til Motorringvejen, hvor der var slået telt op. Der var ingen personer på stedet, så betjentene pakkede telt og soveudstyr sammen og indbragte det som hittegods.
 
Samme aften måtte endnu en patrulje ud til Hillerødmotorvejen. Denne gang for at fjerne en stige.
 
Torsdag var det en løbsk hest, der gav trafikproblemer i Gladsaxe. Den store, hvide hest blev både set ved Gammelgårdsvej, Dildhaven, Klausdalbrovej, Bagsværd Hovedgade og Buddinge Hovedgade, inden den til sidst blev fanget på Søborg Hovedgade. Hesten blødte kraftigt fra benene, og politiet måtte ringe efter en dyreambulance. Tidligere på dagen havde hesten revet sig løs fra sin ejer, da hun trak den rundt på en ridebane ved Tibbevangen.

Miljørollespil i Værebro

I denne uge er hele Værebro omdannet til et stort totalteater, hvor udklædte unge spiller med i rollespillet V-2068. De forestiller sig, at de lever i en uhyggelig fremtidsverden, hvor de samler genbrugsmaterialer for at sælge dem og skaffe penge.
 
Rollespillet er lavet af Daniel Benjamin Clausen, der er rollespilskoordinator og medlem af Gladsaxe Eventyr og Rollespils forening, og det er Beboerrådgivningen, Ejendomskontoret, Byggeren, Rådgivningen og afdelingsbestyrelsen i Værebro, der i fællesskab har arrangeret rollespillet.