Torsdag den 1. Marts


Tabte socialsager skal undersøges

Gladsaxe kommune vil nu se nærmere på, hvorfor socialforvaltningen taber så mange sager, som det er tilfældet, i Det Sociale Nævn i statsamtet.
Nævnet tager sig af klagesager, så der er såmænd intet usædvanligt i at tabe en sag – blot er antallet af tabte sager for Gladsaxes vedkommende 20% større end i sammenlignelige kommuner og 12% større end gennemsnittet i hele Københavns amt.
 
Socialudvalgsformand Erling Schrøder (S) siger: "Vi diskuterede klagesagsproblematikken på økonomiudvalgsmødet forleden og blev enige om, at vi må se på det én gang til i socialudvalget".
 
Sidste år klagede borgere med sociale sager 314 gange til Det Sociale Nævn, og 1/3 af sagerne enten tabte Gladsaxe kommune eller skulle ændre afgørelse på anden måde.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Kilent spørgsmål

Hvor starter Hjortesprinkilen?
Afklaringen af det spørgsmål kan blive én af de afgørende faktorer for, om Gladsaxe kommune må udlægge en del af Gladsaxe Kirkes areal til boligbebyggelse.
I Hovedstadens Udviklings Råd, HUR, er der ingen tvivl om, at det store grønne kile starter i området ved kirken.
I HURs Regionplanforslag 2001 er der desuden lagt en 750 meter beskyttelseszone omkring kirken, så der eksempelvis ikke kan bygges.
Men det må bero på en fejl, siger kommunen, der i Kommuneplan 2001 foreslår at bruge en del af kirkegårdsområdet til boligformål.
 
I Københavns amt er afdelingschef i natur- og miljøafdelingen, Ebbe Olesen, ikke helt så skråsikker på, hvor Hjortespringkilen udspringer. På flere amtskort og amtsbeskrivelser er kirkens areal ikke med i den fredede kile.
Der er kort sagt nok af planmæssige og formentlig også juridiske spidsfindigheder at tage fat på, inden det bliver helt afklaret, om der kan bygges boliger på kirkegårdsarealet.
 
(lyt til lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Ét vidneudsagn fældede røver

Et enkelt vidneudsagn var nok til, at en ung mand i går i retten i Gladsaxe blev dømt skyldig i røveri.
Røveriet blev begået den 19. januar mod Tv-købmanden, der ligger lige overfor Tv-byen i Mørkhøj.
Den kvindelige ekspedient og kioskejer var alene på stedet da gerningsmanden kom ind i butikken. Han truede med en stor franskbrødskniv og forlangte at få udleveret pengene, og den chokerede ekspedient nåede slet ikke at reagere, før gerningsmanden selv rakte over disken og tog hele kasseapparatet med sig. I kassen lå der ca. 6000 kroner i kontanter. Pengekassen blev dagen efter fundet i en have på hjørnet af Pilekrogen og Runebergs Allé, tæt på den tiltaltes bopæl.
 
Manden kan slet ingenting kan huske fra den dag, røveriet blev begået, og han forklarede i retten, at han har svært ved at huske mere end tre dage tilbage i tiden. Han kommer jævnligt i en hashklub, og ryger også heroin, men han har ikke noget alibi for den aften, røveriet blev begået. Han er i forvejen kendt af politiet og er flere gange dømt for tyveri.
Og i går blev han altså kendt skyldig i røveri mod Tv-købmanden, på baggrund af en meget sikker vidneforklaring.
 
Der er ingen fingeraftryk eller fodaftryk der forbinder ham med gerningsstedet, men ekspedienten gav et meget nøjagtigt signalement. Først til politiet umiddelbart efter røveriet, og da hun få dage efter skulle udpege gerningsmanden i politiets fototek, var det med usvigelig sikkerhed. Endelig kunne hun også i retten udpege den tiltalte som gerningsmanden til røveriet den 19. januar.
 
Der er ikke faldet dom i sagen endnu. Manden er fortsat varetægtsfængslet og skal senere mentalundersøges, før det bliver afgjort, om han skal i fængsel eller på hospital.

Sjov og varmere vand

Vandrutchebaner, vipper, varmere vand og mindre klor. Kombineres de elementer med lang aftenåbning, så bliver mange svømmehalsinteresserede tilfredse.
Det viser en lille undersøgelse om brugere og ikke-brugere af Gladsaxe svømmehal.
 
Undersøgelsen skal bruges til at forbedre forhold i den nuværende svømmehal og giver samtidig nogle fingerpeg i retning af, hvad den nye i Bagsværd bør indeholde.
Der er gennemgående tilfredshed med den gamle hal, men bedre handicapforhold, bedre omklædningsfaciliteter og renere toiletter er nogle af gengangerne på ønskelisten.
 
Ikke-brugere er blevet spurgt, hvorfor de ikke kommer i svømmehallen. De fleste svar går på manglende tid og lyst, men decideret vandskræk og koldt og kloret vand hører også til de hyppige begrundelser for at holde sig væk fra det våde element.
I alt er 200 brugere og 50 ikke-brugere blevet spurgt i undersøgelsen.

Doris Clemmensen forlader Gladsaxe Byråd

Socialdemokraternes Doris Clemmensen genopstiller ikke til efterårets byrådsvalg.
"Jeg vil godt prioritere mit privatliv i resten af min ungdom. Jeg er 65", siger hun til Nyhedsmagasinet.
Når Doris Clemmensen forlader byrådet, har hun siddet der i otte år.
 
Når hun ser tilbage på sit arbejde, er hun særlig glad for beslutningerne om den nye svømmehal i Værebro,
fastholdelse af børnepasningsgarantien, renovering af skolerne og byggeriet af det nye omsorgscenter Rosenlund i Mørkhøj.
 
(Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Olympisk festdag

Når Gladsaxe Ungdomsskole på næste lørdag inviterer til festdag, som afslutning på vintersæsonen, ja så er det under temaet "Olympen og de olympiske Guder".
Dagen starter med en let anretning, og så skal der ellers dystes til den helt store olympiske guldmedalje. Deltagerne er nuværende og kommende elever på Ungdomsskolen, og på trods af det olympiske tema, så behøver man ikke være mester i højdespring eller i fremragende fysisk form for at være med.
 
Det er stadigvæk lidt hemmeligt, hvordan konkurrencerne kommer til at foregå, men arrangørerne vil afsløre så meget, som at deltagerne bliver delt op i hold, og sendt rundt til poster forskellige steder i huset, hvor de skal løse opgaver. Og så forlyder det også, at selveste Zeus vil indfinde sig på Ungdomsskolen på dagen.
 
Sidste frist for at melde sig til festdagen er i denne uge, og arrangørerne håber naturligvis mange elever vil slå vejen forbi Gladsaxevej og den festende ungdomsskole på næste lørdag.
Dagen slutter i øvrigt med fest i skolens lokaler lørdag aften.


Hør flere nyheder i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet