Onsdag den 21. marts



 

Masser af utilfredse beboere til borgermøde

Omkring 200 mennesker mødte i går op til borgermøde på Gladsaxe Rådhus for at diskutere den ny kommuneplan.
Langt de fleste var kommet for at protestere mod forslaget om at udvide butiksarealet i Søborg, og der var nærmest landskampsstemning i rådhushallen, som de utilfredse borgere havde dekoreret med store bannere med teksten "Nej til storcenter" og "Bevar Søborgs Hjerte".
Debatten på rådhuset varede i næsten fire timer, og der kom mange følelsesladede indlæg, ligesom der var forslag til alternative placeringer af de nye butikker.
På mødet slog borgmester Ole Andersen fast, at der ikke er planer om et storcenter i Gladsaxe.
Men dét tror de utilfredse beboere ikke på, siger talsmand Holger Kortbech.
"Selvfølgelig kan man stole på, hvad byrådet siger. Det er da klart", siger borgmester Ole Andersen.
 

39-årig fik tre måneders fængsel for sex med 14-årig

En enig domsmandsret i Gladsaxe idømte i går en 39-årig mand tre måneders ubetinget fængsel, fordi han havde forgrebet sig på en 14-årig pige.
Han blev dømt for anden kønslig omgang end samleje og forsøg på samleje med mindreårige.
Overgrebet skete den 12. august 2000 i et kælder-lokale i Gladsaxe, hvor den 39-årige driver en virksomhed.
Efter aftale med pigens mor, som havde kendt den 39-årige i flere år, var pigen mødt op for at arbejde for den 39-årige og lære ham at bruge computeren.
Men besøget fik et helt andet forløb, og faktum er, at pigen endte med mandens sæd på bukserne.
Ifølge den 39-åriges egen forklaring, var det pigen selv, der lokkede ham og blev ved med at presse på for at være sammen med ham.
Ifølge pigens forklaring var det den 39-årige, der tog initiativet, ved at fortælle, at tidligere ansatte plejede at massere ham, hvorefter han gik på toilettet og kom nøgen tilbage.
Retten valgte at tro pigen.
"Det forekommer helt usandsynligt, at den 14-årig pige, der endda var jomfru, skulle have udvist sådan en seksuel drift," sagde anklageren.
Dørene blev lukket under pigens vidneforklaring, men det fremgik af proceduren, at pigen hverken anklagede manden for at komme med trusler eller bruge vold, og der var altså ikke tale om en decideret voldtægt. Manden, der er gift og har børn, stoppede også, da pigen sagde, det gjorde ondt, men undervejs havde hun været meget bange, og hun havde ligefrem frygtet for sit liv.
I proceduren lagde anklageren vægt på, at graden af tvang eller frivillighed ikke var afgørende for, om manden skulle straffes. Pigens unge alder var nok i sig selv.
Den 39-årige sagde, at pigens moder havde fortalt, at pigen næsten var 16 år gammel, men det benægtede moderen. Pigen sagde også, at hun havde fortalt manden, at hun kun var fjorten år.
Også i dette tilfælde valgte domsmandsretten at tro pigen.
"Det er muligt, at du ikke har vidst, at man ikke må have sex med børn under 15 år, men det skal man vide," sagde dommeren, da hun havde læst dommen op.
Ud over de tre måneders fængsel skal manden betale sagens omkostninger og en erstatning på 25.000 kroner.
 

 

Sind i Gladsaxe 10 år

SIND´s lokalafdeling i Gladsaxe er fyldt 10 år, og tirsdag aften var der et fødselsdagsarrangement.
Blandt talerne var hospitaldirektør for Sct. Hans, Per Lund. Han fortalte om den barske fortid, der ikke ligge mange årtier tilbage, men fremhævede at udviklingen næppe var gået så hutigt, hvis ikke der havde været en forening som Sind.
 

 

Fine anmeldelser til musketerer

Man skal et godt stykke tilbage i tiden, for at finde en forestilling på Gladsaxe Teater, der har høstet så overvejende flotte gloser fra avisanmelderne, som den aktuelle musical "De Tre Musketerer".
Overdådig, storladen og folkelig er nogle af de ord der går igen, når man kaster blikket ned over anmeldelserne.
"Showet er flot, underholdende og overdådigt rammet ind i en fantastisk scenografi, der forvandler hele teaterrummet til et barokteater med Akropolis-tæppe og andet godt fra det Kgl. Teaters gemmer" skriver Susanne Bernth fra Berlingske Tidende. "De Tre Musketerer er et godt show, flot serveret, men det kunne være endnu bedre, hvis ikke det led af den danske skødesynd med, at når tingene er morsomme, selvironiske og lavkomiske, må de ikke snerre, og helst ikke have for meget mening. Derudover er der kun at sige Bon Appetit for forestillingen er i høj grad seværdig" mener Susanne Bernth.
Ekstra Bladet giver musicalen fem ud af seks stjerner. Under overskriften "Overdådigt" skriver en begejstret Gregers Dirckinck-Holmfeldt "Det svulmer og det går alle bredder. De har gjort det igen på Gladsaxe Teater. Med en musical der er uden smalle steder, overdådig, fræk, hele linen ud". Det afgørende i forestillingen, mener Gregers Dirckinck-Holmfeldt, er frækheden, distancen og ironien.
Det er Adam og James Price der har forfattet og komponeret, frit efter Alexandre Dumas´ kendte fortælling.
Jyllands Posten og Henrik Lyding fremhæver også Price-brødrenes ironiske distance og teaterchef Flemming Enevold iscenesættelse, som gør "De tre musketerer frisk og fornøjelig, En teaterleg, en kærlig parodi, en omgang illustreret klassikere med masser af glimt i øjet".
Lise Garsdal, der er anmelder i Politiken, er ikke ubetinget begejstret for De Tre Musketerer. Hun fremhæver scenografien, og enkelte skuespilpræstationer, men mener, forestillinger trænger til en opstrammer. "Forestillingen svigter de klare smældende pointer, men magter til gengæld det store ahistoriske kostumebal, den spraglede folklore og ikke så lidt lugten og lyden af krudt, kugler og krigere til hest. Det er dog også en fejende fjer i hatten", slutter Lise Garsdal.
Det er teaterchef Flemming Enevold der har instrueret, og blandt de medvirkende er blandt andre Søs Egelind, Kristian Boland og Jess Ingerslev.
De Tre Musketerer spiller på Gladsaxe Teater til midten af maj.
 

 

Vigtig kunst på omsorgscenter

Kunsten har høj prioritet på det lokale omsorgscenter Kildegården.
I går var der fernisering på en udstilling af billedkunstneren Nete Goldschmidt, men faktisk er der en årelang tradition for kunstudstillinger på Kildegården, fortæller distriktsleder Anni Funk. Kildegården har lavet kunstudstillinger ca. otte gange årligt siden 1977.
Nete Goldschmidt har tidligere udstillet i bl.a. Nationalbanken og på Rigshospitalet og frem den 1. maj kan hendes værker altså opleves på omsorgscentret Kildegården.