Fredag den 23. marts



Positive brokkerier

For dårlige lokaler, for ringe personaleforhold og for få penge.
Det er en efterhånden kendt sang fra lærerne på Gladsaxes folkeskoler, der har været svært utilfredse med byrådets dispositioner indenfor skoleområdet det seneste års tid – det har lærernes lokale fagforeningsformand, Henrik Poulsen, i hvert fald selv givet udtryk for.
Nu har han så fået medhold af et stort flertal af lærerne, der her i marts har været samlet til generalforsamling.
Generalforsamlingen vedtog fem udtalelser bl.a. om resultatvurdering af undervisningen, om de for små klasselokaler, om den truende lærermangel og om personalepolitikken over for læerne som sådan.
Udtalelserne indeholder alle lærernes forslag til, hvordan situationen kan forbedres.
 

 

Beboer-nej til ombygning

Der bliver ikke noget ud af planerne om at ombygge to lejlighedsblokke i Søndergård Park i Bagsværd til ældreboliger og boliger for psykisk udviklingshæmmede.
De nuværende lejligheder er små, og både kommune og boligselskabet GAB var ellers enige om en ombygning til i alt syv ældreboliger og 12 bofællesskabsboliger for psykisk udviklingshæmmede, men beboerne ville det anderledes.
På et beboermøde for nylig stemte nemlig kun otte for en ombygning, mens 14 stemte imod, og da det er beboerafdelingen selv, der har kompetencen til den slags beslutninger, så faldt forslaget altså

Radikal valgliste klar

En liste med 25 navne!
Mindre kan ikke gøre det, når Gladsaxe Radikale Venstre går til kommunalvalg - det blev klart efter onsdagens generalforsamling i partiforeningen.
Lis Smidsholm, der er partiets nuværende repræsentant i byrådet, er spidskandidat. Derefter følger Alice Moesby, Arne Hermann, Bulent Asci og Søren Bach.
De øvrige 20 navne springer vi over i denne omgang, men samtlige radikale går i Gladsaxe til valg på en politik, "hvor det enkelte individ er i højsædet, og hvor økonomien indtræder i en andenprioritet i forhold til de kommunale kerneydelser: Omsorg og uddannelse", som det hedder i referatet fra generalforsamlingen.
 

 

Novos nye koncerndirektør scorer lavere på troværdighed

Troværdighed er en god ting.
Især når man er direktør for en af verdens største medicinalvirksomheder, Bagsværd koncernen Novo Nordisk.
Børsens Nyhedsmagasin har lavet et rangliste over Danmarks mest troværdige mænd og kvinder. Listen er baseret på en spørgeskemaundersøgelse blandt 60 folketingspolitikere, økonomer, ledere, samfundsdebattører og journalister. De 60 adspurgte har ud fra en liste med 148 navne givet point fra ét til syv til dén person, de finder mest troværdig.
Og noget tyder på, at den nye koncerndirektør i Novo Nordisk, Lars Rebien Sørensen, har lang vej endnu, før han opnår samme troværdighed som sin forgænger, Mads Øvlisen, der i dag er formand på det Kongelige Teater og formand for bestyrelsen i Novo Nordisk a/s.
Øvlisen ligger nummer seks på den aktuelle liste over de mest troværdige danskere, mens Lars Rebien Sørensen er placeret som nummer 66.
Listen toppes i øvrigt, for syvende år i træk, af nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen, efterfulgt af Dronning Margrethe på en anden plads.
 

 

Naboer orienteres om Novos byggeønske

Naboerne til Novo Nordisk i Bagsværd skal nu tage stilling til, om medicinvirksomheden må bredde sig ud mod boligkvarteret Søgården.
Teknik- og miljøudvalget har nemlig bestemt, at naboerne skal orienteres inden, udvalget eventuelt giver Novo dispensation til at bygge ud.
Det er bygning 2H, som Novo ønsker at udbygge, så den i alt rager 2,8 meter længere ind mod Søgården.
Baggrunden er, dels at Novo Nordisk bliver nødt til at lave nogle ændringer for at leve op til de amerikanske sundhedsmyndigheders krav, dels at virksomheden øger produktionen af insulin.
De amerikanske sundhedsmyndigher kræver blandt andet, at de forskellige typer af insulin skal holdes adskilt, og derfor er der brug for et ekstra lokale. Insulinen skal produceres i sterile rum, og Novo skal derfor bruge et gangareal uden om de sterile områder.
Det er cirka en fjerdedel af verdens insulinforbrug, der produceres i Novos bygning 2H.