Tirsdag den 27. marts



Borgmester: Center udgår af kommuneplan

Planbestemmelserne for Håndværkerøen i Søborg bliver ikke ændret.
Det er i hvert fald borgmester Ole Andersens indstilling efter den seneste tids massive protest mod ændringen, sådan som den optræder i kommuneplanforslag 2001.
 
I en pressemeddelelse siger Ole Andersen: "Jeg agter at foreslå byrådet, at overgang til centerformål udgår af forslaget. Anvendelsesbestemmelsen for området Vilh. Bergsøes Allé/Erik Bøghs Allé vil derfor forblive uændret".
 
Det er en melding, der modtages med glæde hos Tina Schiolborg, beboer i området og aktiv i borgergruppen mod centret: "Vi vil stadig mødes i aktionsgruppen. Vi ved jo ikke, hvad der kommer til at ske efter kommunalvalget til november. Derfor vil vi fremover følge alle møder og dagsordener meget tæt".
 
Aktionsgruppe mødes næste gang i kantinen på Søborg skole tirsdag den 17. april kl. 19.30.
Det samlede forslag til kommuneplan 2001 er fortsat i offentlig høring – det er det frem til den 24. april.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Vejbumpmeter afslører høje bump

Fem vejbump på Nybrovej skal formentlig bygges om.
Det sker efter et "bumpmeters" afsløring på en tur rundt hen over samtlige bump på busveje i Gladsaxe.
Dem er der jo en hel del af, siden samtlige veje i boligområder sidste år fik vejbump og en 40 km/t-hastighedsbegrænsning.
 
Ud over de lidt for skrappe bump på Nybrovej, så skal der nærmåles på Værebrovej, hvor "bumpmeteret" noterede sig bump lige omkring den acceptable grænse.
 
Vejbumpene skal være udført efter særlige arbejdsmiljøregler, så buschaufførerne ikke får dårlige rygge ved passage af de små forhindringer.

Vold mod taxachauffør

En 35-årig mand fra Bagsværd sigtes for vold, spirituskørsel, overtrædelse af politivedtægten og hærværk, efter en noget dramatisk taxatur fredag aften.
 
Taxaen kom kørende på Bagsværd Hovedgade, da den 35-årige pludselig begyndte at rykke i gearstangen og tog fat i rattet, så bilen nær var havnet på cykelstien.
Manden og de øvrige passagerer blev bedt om at forlade bilen, og den 35-årige steg ud af vognen, trak bukserne ned og ladede vandet lige op af taxaen. Bagefter sparkede han til vognen og efterlod en bule, og til sidst slog han chaufføren i ansigtet, så hårdt, at det blødte fra munden.
 
Den voldsomme passager gik fra stedet, men blev kort tid efter anholdt af politiet, og indsat i detentionen.

Slut med pølsevogn

Gladsaxes, ja måske hele landets eller endda verdens, mest omtalte pølsevogn slukker nu for det kogte vand og brødristeren.
Pølsevognen ved DK-benzintanken på Buddinge Hovedgade lukker nemlig og flytter til Albertslund.
 
Der findes nok ikke den pølsevogn, der har fået så grundig en politisk behandling i et kommunalt system, som netop denne vogn. Og kun et snævert borgerligt flertal sikrede de ellers røde pølsers indtog på hovedgadestrøget.
Den intense politiske interesse var bla. bundet i en i forvejen meget høj bebyggelsesprocent på benzintank-grunden.
Derfor fik pølsemanden kun lov til at opstille vognen, hvis han flyttede den igen om aftenen.
Det har han ikke gjort på noget tidspunkt, og på den konto har han indkasseret advarsler fra byggemyndigheden.
 
Inden vognen for et lille års tid siden blev stillet op, så var både politimester og naboer blevet hørt, foruden altså den lange række af politiske møder, hvor vognen blev diskuteret.
Men nu kan der snart ikke pelses mere skind af den pølsehistorie. Fra 1. juni flytter pølsemanden sin vogn til hjemkommunen Albertslund, hvor han har fået stadeplads.

Grøn pris til Sommerfuglen

Gladsaxe Kommune sætter, i ordets bogstaveligste forstand, pris på miljørigtige initiativer.
På torsdag uddeles for første gang Daginstitutionernes Miljøpris, som går til en institution med masser af grønne initiativer og miljøaktiviteter for børnene.
Prisen går til institutionen Sommerfuglen i Bagsværd.
 
Udover miljøprisen, som overrækkes af borgmester Ole Andersen, så bliver der også uddelt 11 miljødiplomer til institutionerne Lauggården, Højmarksvej, Vævergården, Tusindfryd, Pileparken, Kildevænget, Østerlund. Stenhøj, Mosen, Lundegården og sidst men ikke mindst Bagsværd Børnehave.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Narssaq’s borgmester genopstiller

Der er som bekendt kommunevalg til efteråret. I Grønland er der også kommunevalg, men det finder allerede sted den 3. april.
I Narssaq, Gladsaxes grønlandske venskabsby, har Kalistat Lund været borgmester de sidste fire år, og det vil han gerne fortsætte med, især fordi han har nogle visioner for udviklingen i Grønland.
 
Han mener at Grønland i langt højere grad kan være selvforsynende, bl.a. vil det være muligt at dyrke grøntsager i drivhuse. Og varmen skal komme fra kraftværker drevet af vandkraft.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)


 

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet