Onsdag den 28. marts



Kun få imødekommelser overfor lærerne

Tid og penge bliver der nok ikke mere af – til gengæld er der udsigt til modernisering og ny indretning af klasselokalerne på Gladsaxes skoler.
På en generalforsamling tidligere på måneden vedtog Gladsaxe Lærerforening en række udtalelser om bl.a. personalepolitik og for små klasseværelser.
 
Lærerne mener der er behov for større klasseværelser med en mere fleksibel indretning, og de opfordrer nu politikerne til at gøre modernisering af skolernes lokaler til et indsatsområde.
"Jeg synes, det er en god tanke, lærerne har, mht. modernisering af skolernes lokaler. Og det håber jeg, vi når frem til, når vi først har set på den aktuelle situation. Ligesom i alle andre situationer er det et tilvalg eller fravalg. Hvis vi skal gøre noget ekstra på ét område, så må vi jo finde et andet område, hvor vi ikke skal gøre noget ekstra", siger formanden for Børne- & undervisningsudvalget, Karin Søjberg Holst.
 
Gladsaxe Lærerforening stiller i deres udtalelelse også forslag til løsninger på personalesituationen og den truende lærermangel.
"Nogle af de ting, lærerne peger på, der skal tilføres ressourcer til, det er mig bekendt noget, vi allerede ér i gang med, f.eks. spørgsmålet om, hvad vi skal gøre ved nyansatte lærere, go hvorvidt man skal give dem noget ekstra tid", siger Karin Søjberg Holst.
Det er langt fra første gang, lærerne fremsætter ønske om mere tid. Men der er ikke meget der tyder på, at lærerne får flere imødekommelser på dét område.
"I de aftaler der ligger, der har lærerne fået en imødekommelse", mener formanden for Børne- & undervisningsudvalget.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Store skader efter brand i Søborg

Der er sket store skader ved en brand på Bakkedraget 27 i Søborg,
Det oplyser vagthavende hos Gladsaxe Politi, der blev alarmeret klokken kvarter i seks i morges.
Heldigvis kom ingen mennesker til skade i forbindelse med branden.
Politiet var færdige med deres undersøgelser klokken halv otte i morges, men det er endnu for tidligt at sige noget om årsagerne til branden, og vagthavende kan heller ikke uddybe, præcis hvilke skader, der er sket.
 
Brandvæsnet var allerede ude på adressen klokken halv et i nat, hvor der var gået ild i kælderen – formentlig antændt af en glød fra en cigaret.
Ilden blev hurtigt slukket uden de store skader, men i morges var der altså ildebrand på samme sted.
 
Senere på dagen skal folk fra Brandteknisk Institut undersøge årsagerne til branden.

Naturfredningsforening klager over amt

Københavns amt har svigtet sin fredningstilsynspligt i forbindelse med drivhusbebyggelsen på Aldershvile Planteskole i Bagsværd.
Det mener Danmarks Naturfredningsforening, der derfor har klaget til indenrigsministeriet.
 
Foreningen har tre klagepunkter, hvor amtet har svigtet:
-Med byggeriet er det ikke muligt at opfylde fredningsnævnets betingelse om at genskabe udsigten til søen fra ringvejen.
-Byggeriet er for stort i forhold til den oprindelige dispensation.
-Og endelig et klagepunkt over terrænreguleringen på grunden.
 
Men amtet melder hus forbi på de tre klagepunkter:
-Den fri sø-udsigt kan godt genskabes, trods det nye drivhus.
-Byggeriet er ikke blevet større end angivet på tegninger.
-Og terænreguleringen er sket efter fredningsnævnets regler.
 
Gladsaxe kommune er i øvrigt som byggemyndighed i gang med at få en ny lokalplan til at matche det byggede. Bliver den ikke godkendt, så skal den over 1.000m2 store glasbygning rives ned.

Udvalg skal se på Primas byggeønske

For et halvt års tid siden fik Prima på Søborg Hovedgade afslag på at udvide butikken samtidig med, at Kvickly fik dispensation til at sætte gang i byggeriet.
Nu skal Teknik- og miljøudvalget kigge på baggrunden for afslaget, der har vakt utilfredshed i Prima.
Primas byggeønsker går på at udvide den i forvejen 900 m2 store butik med yderligere 300 m2 ud mod parkeringspladsen.
Men den ide blev afvist med henvisning til at byggelinien ville blive overskredet.
"Vi synes ikke, det er fair. Det er en skævvridning, at nogen får dispensation, og vi ikke kan få det, siger Primas ene ejer, Per Mikkelsen til Nyhedsmagasinet.
 
Byrådsmedlem Henrik Sørensen fra Det Konservative Folkeparti undrer sig også over afslaget, især fordi Kvickly jo har fået dispensation.
På næste møde i Teknik og Miljøudvalget har han bedt om at få sagen belyst.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Store Miljødag på Værebro Skole.

3. – 6. klasse på Værebro Skole fik tirsdag besøg af Den Grønne Karavane.
Initiativet er lavet af fem grønne guider, for at sætte miljø på dagordenen i skolerne. "Det kan forhåbentlig være til inspiration for både elever og lærere", siger Gladsaxes Grønne Guide, Jesper B. Larsen.
 
En undersøgelse sidste år viste, at kun hver anden elev lærer om miljø i skolen. "Der lader i hvert fald til at være et efterslæb på det område. Og det er selvfølgelig ærgeligt på mange måder. Det er jo de kommende forbrugere, vi her taler om. Så derfor er det meget vigtigt, at de, i en alder hvor de er modtagelige, også lærer noget om miljøet", siger Jesper B. Larsen.
 
Den Grønne Karavane består af en lang række aktiviteter som f.eks. økologisk madlavning, miljø-orienteringsløb og miljø-avis.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Ny chef for arbejdsmarkedsafdeling

Lederen af den nyetablerede arbejdsmarkedsafdeling i socialforvaltningen i Gladsaxe kommune er blevet udpeget.
Økonomiudvalget har gennemgået ansøgningerne og har efter samtaler valgt den 49-årige Cand.Mag. Erik Schrøder som afdelingschef.
 
Ud over universitetsgraden har han erhvervet sig en MPA, en administrationsgrad, fra Handelshøjskolen i København.
Erik Schrøder har tidligere arbejdet i en lignende stilling i Haslev kommune og kommer fra en stilling som leder af børne- og familieafdelingen i Skovbo kommune.
 
Den nye afdelingschef tiltræder 1. maj.


 

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet