Torsdag den 29. marts



Amt stiller betingelser ved torveombygning

Der kommer ikke nogen fartbegrænsning på 40 km/t på Søborg Hovedgade.
Det var ellers tanken i forbindelse med den storstilede ombygning af Søborg Torv at få sat farten ned på en del af hovedgadestrøget, men hverken politimester eller vejmyndighed er specielt begejstret.
 
Københavns amt, der står for hele hovedgaden gennem Gladsaxe, mener, at en hastighedsbegrænsning vil "medføre forringet fremkommelighed", som amtets teknikere udtrykker det, og det skønnes ikke rimeligt for en vej af regional betydning.
 
I det hele taget karambolerer de kommunale trafikale ønsker i forbindelse med torvombygningen flere gange med amtsfolkene.
Kommunen vil bla. gerne have en åbning i midterrabatten, en ny overkørsel fra hovedgaden og reducere antallet af vognbaner på Søborg Park Allé – alle tre ønsker, som amtet har stillet særlige betingelser til, hvis de skal udføres.

Mistænkt for knivstikkeri fængslet in absentia

En 21-årige mand blev i mandags i retten i Gladsaxe fængslet in ansentia.
Han mistænkes for at være gerningsmanden til det blodige knivstikkeri i Høje Gladsaxe i oktober sidste år, hvor en pizzariaejer blev stukket to gange med en kniv i siden af brystet.
 
Den 21-årige er stadig efterlyst af politiet, og rettens kendelse åbner for nye muligheder i forbindelse med eftersøgningen.
"Den information om at vi nu har fået en domstols kendelse for, at han skal fængsles, når han bliver anholdt, den bliver sendt ud internationalt. En af de ting, der går forud inden vi laver en international eftersøgning via Interpol, det er, at vi får en dommerkendelse på, at personen kan fængsles", fortæller kriminalinspektør Palle Sanvig.
 
Knivstikkeriet fandt sted i oktober sidste år i pizzariaet på det lille butikstorv i Høje Gladsaxe. Det startede med et skænderi mellem ejeren af pizzariaet og gerningsmandens lillebror, der var blevet bortvist fra pizzariaet efter provokerende opførsel overfor de øvrige gæster. Han tilkaldte sin storebror, og skænderiet fortsatte i et baglokale, hvor gerningsmanden stak ejeren ned to gange med en kniv i siden af brystet, og ejeren var bagefter i overhængende livsfare.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Miljødebat i cafémiljø

En helt ny arbejdsform skal stå sin prøve, når der i aften er borgermøde om miljøet og forslaget til ny Agenda 21 plan.
Rådhushallen forvandles klokken 19.30 til en lille hyggelig cafe, og miljødebatten kommer til at foregå gruppevis omkring små borde.
På den måde kommer alle til orde i debatten, siger vicedirektør i Teknik- og miljøforvaltningen, Benedicte Weber, som forventer, at der kommer masser af forslag og idéer i forbindelse med mødet.
 
Det noget utraditionelle borgermøde er kl. 19.30 i rådhushallen, og vi følger op på mødet i Nyhedsmagasinet i morgen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

56 ældreboliger ved Rosenlund

Det bliver DAB, Dansk almennyttigt Boligselskab, der kommer til at stå for byggeriet af 56 ældreboliger i tilknytning til det nye omsorgscenter Rosenlund i Mørkhøj.
 
Det har hele tiden stået klart, at en af de almennyttige boligorganisationer skulle stå for de ekstra boliger, men først på økonomiudvalgsmødet i går faldt valget på DAB.
DABs Gladsaxeafdeling står bla. i forvejen for Værebro Park og Søndergård Park-bebyggelserne samt 15 andre boligafdelinger i kommunen.
 
De 56 nye ældreboliger skal fremstå selvstændigt arkitektonisk set i forhold til Rosenlund, selvom de to bliver umiddelbare naboer.
 
Byggeriet kommer formentlig ikke i gang før næste år og ventes tidligst at stå færdig i 2003.

Mennesker med autisme udstiller på hovedbiblioteket

Det beskyttede værksted SOVI udstiller fra på mandag et udvalg af blandt andet foderhuse og keramikæg på hovedbiblioteket.
 
Udstillingen betyder meget for værkstedet, der er arbejdsplads for mennesker med autisme.
Det fortæller keramikværkstedets leder, Lita Wright.
"Det er godt med udadvendt reklame, for vi er en rigtig virksomhed, der skal sælge," siger hun til Nyhedsmagasinet.
 
Snedkerværkstedet på SOVI viser også stære- og mejsekasser i træ frem på hovedbiblioteket, og der bliver
mulighed for at købe SOVI´s produkter i biblioteksbutikken.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)


 

Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet