Onsdag den 14. November


Videobutik røvet for 3. gang

For tredje gang på 14 dage blev videobutikken på Bagsværd Hovedgade mandag aften udsat for røveri.
 
Der er formentlig tale om den samme gerningsmand, metoden er i hvert fald den samme og påklædningen stort set ens.
 
Manden truede også denne gang ekspedienten med en stor sortskæftet kniv, fik udleveret omkring 1.000 kroner fra kassen, men undlod, modsat de to øvrige gange, at stjæle DVD-film med.
 
Beskrivelsen af gerningsmanden lyder, som ved røverierne den 31. oktober og 5. november, på en dansk mand, mellem 170 og 175 centimeter høj, almindelig af bygning, kort sort hår, og så bar han også denne gang en rød-sort skovmandsskjorte og mørke bukser.
 
Efter røveriet kl. 21.15 mandag aften stak han af i retning mod Bagsværdvej.
Oplysninger i sagen kan gives til Gladsaxe politi på 39 69 14 48.

Kommune ændrer lokalplanforslag igen

Endnu en gang har Aldershvile Planteskole været på dagsordenen i økonomiudvalget i Gladsaxe, og endnu en gang er resultatet et teknisk greb, der ikke ændrer ved planteskolens omfang eller den 1200 kvadratmeter store tilbygning.
 
Det er derimod endnu et forsøg på at lovliggøre den ulovligt opførte tilbygning.
 
Et enigt økonomiudvalg besluttede i går at følge de indsigelser som HUR, Hovedstadens udviklingsråd, er kommet med som den regionale planmyndighed.
 
Hvordan lokalplanen så skal ændres, fortæller borgmester Ole Andersen:
 
"Den del af det nye drivhus, der anvendes til salg, skal opfattes som butikkens bruttoetageareal til detailhandels, og det areal må højst svare til den størrelse, planteskolen havde inden tilbygningen, siger borgmesteren.
 
Også Miljø- og energiministeriet har kritiseret lokalplanen for Aldershvile Planteskole.
Ministeriets landsplansafdeling har blandt andet kaldt det et useriøst forslag til en lovliggørelse af forholdene.
 
Det mener Ole Andersen nu kommer i orden med de rettelser i lokalplanen, som HUR har krævet.
Gladsaxe kommune har indtil næste tirsdag, den 20 november, til at indføre tilføjelser og ændringer i lokalplanforslaget.

Grillrøver får betinget dom

Gerningsmanden bag i hvert fald ét af tre røverier mod Mørkhøj Grill i september måned blev i retten i Gladsaxe i går idømt 10 måneders betinget fængsel.
 
Den 27. september truede han med en hammer den unge ekspedient i grillen til at udlevere kassebeholdningen på 1.300 kroner, hvor efter han stak.
 
Politiefterforskningen ledte frem til den dengang 17-årige, der på grund af sin unge alder og fordi der var tale om en førstegangsovertrædelse slap med en betinget dom.
 
Den nu 18-årige skal under opsyn af Kriminalforsorgen og i øvrigt aftjene 120 timer samfundstjeneste.
Gerningsmændene bag de to øvrige røverier mod grillen er endnu ikke blevet opsporet.

Byrådsmøde om skrald og udsmykning

Hvis man vil opleve et byrådsmøde inden valget, er det sidste chance i aften.
 
Fra klokken 18.00 kan man blandt andet få mulighed for at høre byrådspolitikerne diskutere en handlingsplan for voksne med særlige behov, udsmykning på rådhuspladsen og et forslag om at spare på energien.
 
Det er også i aften, at byrådspolitikerne skal debatere hvem, der skal tage skraldet i Gladsaxe. Efter en EU-licitation har et enigt økonomiudvalg besluttet, at renovationsfirmaet HCS skal overtage opgaven fra Christianslyst. Det betyder fyresedler til skraldemænd i Christianslyst, der derfor demonstrerer mod beslutningen.
 
Det sker foran rådhuset klokken 17.00 – lige inden byrådsmødet.
 
På selve mødet skal byrådspolitikerne også diskutere ledelsesforholdene på Søndergård Skole, men det sker for lukkede døre.
 
Den åbne del af byrådsmødet bliver som altid transmiteret her på kanalen, og det er som sagt fra klokken 18.00.

Kun hver tredje byrådskandidat er kvinde

Slips, skægstubbe og basstemmer slår læbestift og høje hæle.
 
I hvert fald når det gælder kandidaterne til kommunalvalget.
 
Når krydset skal sættes på tirsdag kan Gladsaxeborgerne vælge mellem dobbelt så mange mænd som kvinder. I alt stiller 102 mænd op mod 54 kvinder.
 
De mest maskuline partier er Skraldelisten, Gladsaxelisten og Fremskridtspartiet. Ingen af dem har så meget som en enkelt kvinde på listen, men partierne er også repræsenteret med meget få kandidater, idet Fremskridtspartiet eksempelvis leverer et statistisk materiale på en person.
 
Kandidaterne er også få på det mest feminine parti, Forældrepartiet, der er det eneste, hvor kvinderne er i flertal. Her er to ud af i alt tre kandidater af hunkøn.
 
Det Konservative Folkeparti stiller nøjagtigt lige mange mænd og kvinder op. Hvis man måler på graden af ligestilling på kandidatlisten, bliver de konservative fulgt af Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti, Socialdemokratiet, Kristeligt Folkeparti, Centrum-Demokraterne, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Venstre.

Valgmaraton i Radio Gladsaxe

Nattetimerne og weekenden bliver taget i brug, når Radio Gladsaxe i en række ekstraudsendelser sætter fokus på kommunalvalget i form af flere temadebatter med kandidaterne til byrådet, selvportrætter af mange af de nye politikere, partiernes præsentationsudsendelser og afslutningsdebatten med partilederne.
 
Alle 13 opstillede partier har i Nyhedsmagasinet præsenteret deres politik i fem minutter lange indslag, efterfulgt af en ti minutter lang debat.
 
De bliver nu genudsendt i aften- og nattetimerne sammen med de to-timers debatter, der hidtil har været sendt om integration, miljøpolitik og ældreområdet. Den sidste temadebat, der sendes første gang i dag, handler om børnefamiliens vilkår i Gladsaxe. Også den vil indgå i de natlige genudsendelser. Som lytter er det i øvrigt muligt frem til kl. 16.30 at stille spørgsmål eller komme med debatindlæg til dagens emne på telefon 39 56 21 56.
 
Mandag og tirsdag kørte udsendelserne fra kl. 20 til 6.30 næste dag. I aften starter de først efter den direkte byrådstransmission og fortsætter frem til den lyse morgen.
 
Torsdag starter valgekstra kl. 21, og fredag fra midnat til 11.45 lørdag formiddag.