Fredag den 16. November


Skoleformand tilfreds med skoleleders afgang

Formanden for skolebestyrelsen på Søndergård skole afviser, at det er kampen mod sort arbejde og lærernes misbrug af personalegoder, der skulle koste skoleinspektøren arbejdet.
 
Men Malene Ulrich ligger ikke skjul på, at bestyrelsen, som har krævet skoleleder Lena Hylager fjernet, er godt tilfreds med udviklingen:
 
- Det vil betyde, at vi får ro på skolen og kan få tid til at arbejde hen mod den skole, vi gerne vil have. Vores utilfredshed skyldes, at vi ikke mener, Lena Hylager har kunne samarbejde eller udvise tillid til lærerne, det har intet at gøre med, at hun skulle være ansat til at rydde op på skolen, siger Malene Ulrich.
 
Ifølge Radio Gladsaxes oplysninger vedtog byrådsmedlemmerne onsdag aften, at skoleinspektør Lena Hylager ikke skal fortsætte som inspektør på skolen, og at borgmester Ole Andersen nu har mandat til at forhandle med hende om en "ordning". Om det indebærer afskedigelse eller forflytning står endnu hen i det uvisse.
 
Den konservative Lars Abel har tidligere her i radioen hævdet, at grunden til, at inspektøren har været så upopulær blandt lærere og skolebestyrelse er, at hun var blevet ansat af forvaltningen til at rydde op i kritisable forhold på skolen.
 
Hun har senest skrevet en liste med 36 punkter over kritisable forhold, der får hende til at bruge begreber som anarki og autonomi om stemningen på Søndergård skole. Det handler blandt andet om privat brug af skolens benzinkort, lån af maskiner til 3.000-4000 kroner, som man glemmer at aflevere tilbage og kreativ bogføring omkring momsafregning.
 
En rapport viste i sommer desuden uregelmæssigheder omkring aflønning af skolens kaffedame, der var ansat og aflønnet uden om kommunens regnskab.
 
Borgmester Ole Andersen vil ikke kommentere sagen med den begrundelse, at det er en personalesag og derfor fortrolig.
 
Vi har derfor ikke fået svar på, hvordan en beslutning, taget af et enigt økonomiudvalg for halvanden måned siden om at bakke skoleinspektøren op, i dag er blevet til et stort flertal i byrådet om at afsætte hende.
 
Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra Lene Hylager, der er sygemeldt for tiden.

Borgernes Hus undersøges

Flere foreninger i Gladsaxe skal have mulighed for at afholde foredrag eller andre kulturelle arrangementer i Borgernes Hus, og også tage entre for det.
 
Det mener et flertal af Gladsaxes kultur- fritids- og idrætsudvalg, som nu vil undersøge muligheden for at åbne dørene for andre grupper.
 
Det går umiddelbart imod reglerne i Borgernes hus, og derfor kan det komme på tale at ændre reglerne, der hidtil har krævet, at arrangementerne er åbne for alle og gratis at deltage i.
 
Men i senere tid er der for eksempel blevet afholdt jazz-aftener, hvor det har kostet penge at komme ind.
 
Derfor har det Konservative Folkeparti foreslået en bredere adgang til huset på Søborg Hovedgade, et forslag, som kultur- fritids- og idrætsudvalget vedtog tirsdag aften.
 
Ifølge formanden for udvalget, den socialdemokratiske Peter Nielsen, skal forslaget ses som et forsøg på at styrke huset ved at inddrage aktiviteter og dermed andre mennesker, end de, der normalt har deres gang i Borgernes Hus.
 
Det kan eksempelvis give mulighed for at der afholdes foreningsmøder, foredrag og aftenskolearrangementer.
 
Men først skal forvaltningen altså undersøge, om det overhovedet er muligt at ændre reglerne.

Flere kandidater med etnisk baggrund

Hanif, Malik og Yalcinkaya.
 
Der er mulighed for at stemme på andre end Rasmussen og Andersen til kommunalvalget i Gladsaxe. Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Centrum Demokraterne og Enhedslisten i Gladsaxe har alle kandidater med fremmedklingende navne på listen.
 
Vi gik på gaden for at få nogle bud på, hvilken betydning kandidaternes etniske baggrund har, når krydset skal sættes.
 
"Jeg er dansker, så jeg stemmer dansk."
 
"Jeg går efter personens politik."
 
Sådan lød nogle af kommentarerne. Andre siger, at de bevidst vil stemme på en indvandrer, fordi det er vigtigt at de bliver synlige i beslutningsprocessen.

Gladsaxe Kommune på vej i A-klub

Gladsaxe Kommune skal muligvis spare endnu mere på energien.
 
På onsdagens byrådsmøde foreslog Enhedslistens Emilce Nielsen, at kommunen melder sig ind Elsparefondens A-klub. Det kræver, at kommunen forpligter sig til kun at købe elforbrugende eludstyr med et særligt lavt energiforbrug.
 
Det blev enstemmigt vedtaget at Teknik og miljøudvalget undersøger mulighederne for at komme med i A-klubben, men borgmester Ole Andersen understreger, at kommunen i forvejen gør meget for at købe energi-rigtigt udstyr.

Rådhuspladsen får et pift

Et enstemmigt byråd besluttede i onsdags at købe tolv store plantekrukker i aluminium. Krukkerne er enten 64 eller 91 centimer høje, og der skal plantes buske, mindre træer eller eventuelt slyngplanter. Der skal ikke være ens beplantning i de tolv krukker, men det skal skabe en helhed. For eksempel ved at eksperimentere med farveskalaer inden for samme sort.
 
Grunden til at krukkerne skal være i aluminium er, at det passer godt til pladsens øvrige inventar, idet bænke, papirkurve, cykelstativ og vandskulpturens "cigarklipper" også er i aluminium.
 
I alt kommer plantekrukkerne til at koste 150.000 kroner inklusiv håndværkerudgifter. Til gengæld bliver der formentlig snart endnu flere muligheder for at glæde sig over rådhuspladsen, idet ejendomsafdelingen i Gladsaxe Kommune er ved at udarbejde et forslag til udeservering ved Biblicafeen.

Afslutningsdebat og internetsider

Har du bestemt, hvad du vil stemme til kommunalvalget på tirsdag?
 
Ellers bliver der rig lejlighed til at høre byrådspolitikerne debattere i eftermiddagens afslutningsdebat, som vi sender fra klokken 15-17 her på frekvensen. Du har også chancen for at møde personligt op i rådhussalen og stille spørgsmål.
 
Ellers er der mulighed for at gå på internettet og søge informationer om de lokale politikere. Du kan for eksempel begynde på www.kommunalnet.dk, hvor der er oplysninger om de fleste partier.