Mandag den 19. November


Lærerforening undsiger Lars Abel

Gladsaxe Lærerforening sætter sig kraftigt imod det konservative byrådsmedlem Lars Abels udtalelser om forholdene på Søndergård Skole.
 
"Lars Abel påstår, at skoinspektør Lena Hylager var sat til "at rydde op" på Søndergård Skole og fremstiller skolen som værende præget af slendrian og misbrug af offentlige midler. Ingen af delene passer. Det er rent ud sagt noget sludder," siger lærernes formand Henrik Poulsen.
 
Formanden undsiger Lars Abels påstande om at der er foregået ulovligheder på skolen. Eksempelvis nævner Lars Abel misbrug af skolens benzinkort, fordi der er købt almindelig benzin og ikke kun diesel til skolens traktor.
 
"Jamen, skolen har en blad-støvsugermaskine, der kører på almindelig benzin. Længere er den historie ikke. Sådan kan man blive ved. Alle andre forhold i en revisionsrapport er nøje blevet gennemgået i forvaltningen. Der er ikke fundet graverende forhold. Det burde Lars Abel vide," siger Henrik Poulsen i en pressemeddelelse.
 
Som vi tidligere har omtalt i Nyhedsmagasinet har byrådet i Gladsaxe netop besluttet, at skoleleder Lena Hylager skal fjernes fra posten. På byrådsmødet argumenterede Lars Abel for en debat i offentlighed, men det blev afvist af et flertal i byrådet.

Tobakskompagni forsøgt futtet af

En 26-årig københavnsk mand forsøgte torsdag aften at sætte fut til tobakslageret hos Skandinavisk Tobakskompagni i Søborg.
 
Manden mødte allerede op om eftermiddagen hos tobaksfirmaet for at beklage sig over firmaets produktion.
 
Ved politiets hjælp blev han fjernet fra adressen, kørt til afhøring, men siden løsladt.
 
Om aftenen vendte han derfor tilbage til Skandinavisk Tobakskompagni og trængte ind på området – denne gang forsynet med 10 liter benzin og en stak lightere. Han forsøgte at bryde ind både gennem en dør og et vindue. Men da begge dele mislykkedes gik han væk fra området.
 
I mellemtiden var Gladsaxe politi blevet alarmeret af personalet på den benzintank, hvor han tidligere havde forsynet sig med lightere og benzin.
 
Manden havde opført sig lidt mystisk, og derfor var politiet blevet advaret.
 
En patrulje mødte den 26-årige, der overfor betjentene indrømmede forsøget på ildspåsættelse.
Retten i Gladsaxe varetægtsfængslede fredag den 26-årige for fire uger og bestemte samtidig, at han skal mentalundersøges.
 
Den 26-årige ankede dommen til Østre Landsret.

Mørkhøjvej sikrere for bløde trafikanter

Forholdene for de svage trafikanter på den stærk befærdede Mørkhøjvej i Gladsaxe bliver snart forbedret.
 
Der køres for hurtigt på vejen, især efter at hullerne blev udbedret sidste år, og det kan være svært for børn og for den sags skyld også for andre, der skal krydse Mørkhøjvej.
 
Allerede før hullerne blev lavet, og der var virkelig mange af dem og de var store, lå gennemsnitshastigheden over de tilladte på 50 km/t. I dag ligger den formentlig nærmere de 60 km/t.
Der er ikke planer om at bygge vejbump, men om indsnævringer af kørebanen, så der kan etableres et rødt midterfelt i stil med det, der er på Gladsaxe Møllevej.
 
Med bygningen af det nye ældrecenter ud til Mørkhøjvej er der kommet endnu flere, for hvem det er nødvendigt med en mulighed for pause på midten, når vejen skal krydses.
 
Det statslige vejdirektorat har sagt nej til at støtte projektet økonomisk, så det bliver kommunen selv, der skal hive næsten to millioner kroner op af kassen til trafiksikringen.

Sven Nielsen død

Sven Nielsen, socialdemokratisk byrådsmedlem i Gladsaxe, er død, 63 år gammel.
 
Sven Nielsen, der for nylig trådte tilbage som LO-formand i Gladsaxe, var i fuld gang med endnu en valgkamp og var senest aktiv ved byrådets møde onsdag, ved afslutningsdebatten fredag her på Radio Gladsaxe og lørdag ved uddelingen af valgmateriale ved pølseboden på Søborg Torv.
 
Typisk for Sven Nielsen fulgte der ved den lejlighed pølse og brød med Sven Nielsens valgkamp, hvor andre måske mere lover guld og grønne skove.
 
Det blev samtidig Sven Nielsens sidste politiske indsats, inden et hjertetilfælde natten til søndag satte en stopper for enhver videre jordisk virksomhed.
 
I Sven Nielsens sidste byrådsperiode var han medlem af socialudvalget og teknik- og miljøudvalget, hvor han ene mand imod resten af udvalget kæmpede for at bibeholde de lokale skraldemænd frem for Glostrup-vognmanden HCS, der nu overtager opgaven med renovation i Gladsaxe.
 
I socialudvalget arbejdede Sven Nielsen for de svageste i samfundet, siger udvalgets formand, partifællen Erling Schrøder.
 
"Sven var en god kammerat og samarbejdspartner, hvis hjerte altid bankede for de svageste. Senest var han dybt involveret i det, der kaldes det rummelige arbejdsmarked", udtaler Erling Schrøder blandt andet i sine mindeord for partikammeraten.
 
Sven Nielsen, hvis far i øvrigt var den berømte fagforeningsboss Thomas Nielsen - det var ham med ordene "vi har sejret ad helvede til" - efterlader sig hustru, børn og børnebørn.
 
Sven Nielsen optræder på valgets stemmeseddel, og eventuelle stemmer på den nu afdøde vil gå til partiet, altså socialdemokratiet.

Husk begge valgkort

Når Gladsaxeborgerne skal stemme i morgen, er det meget vigtigt, at de tager begge valgkort med hen til valgstederne.
 
Det understreger vicekommunaldirektør Hans H. Jensen over for Radio Gladsaxe.
 
På den måde kommer valgene til at foregå mere smidigt. Skulle man glemme valgkortet, betyder det dog ikke, at man bliver holdt uden for det demokratiske spil. Hvis man har legitimation med, er det muligt at få udleveret et nyt valgkort.