Torsdag den 22. November


Beboerformand: Fra 24. plads til 2. plads

Kommunalvalgets helt store sprinter i Gladsaxe er beboerformand i Høje Gladsaxe John Brown Brabant Althoff-Andersen, i hvert fald hvad de personlige stemmer angår.
 
Fra en plads som nummer 24 på socialdemokratiets sideordnede liste, så overhalede han alle de øvrige partifæller på listen, undtagen borgmester Ole Andersen, og opnåede fjerdeflest personlige stemmer af alle opstillede i Gladsaxe.
 
1.325 borgere valgte at stemme personligt på John "Mangenavn", som han kaldes af flere, og dermed sprængte han listen helt og aldeles, så også nogle af de gamle hårdtarbejdende og -prøvede røg helt ud.
 
Lidt senere i programmet taler vi både med den kontroversielletopscorer, og med én af dem, han overhalede indenom.
 
På den socialdemokratiske liste var det vel også en overraskelse, at tidligere byrådsmedlem Jens Thind-Andersen nu får politisk comeback i rådet.
 
Comeback er der ligeledes til CD, der ikke klarede skærene i folketinget, men til gengæld igen får en plads i byrådet, blandt andet takket været Isminur Lone Yalcinkayas 492 personlige stemmer.
 
Og så var det en overraskelse for mange, at skraldefolkene formåede at løfte skraldeproblematikken fra et simpelt økonomisk emne til et socialpolitisk spørgsmål af helt andre dimensioner, og ovenikøbet at opnå en plads i det nye byråd på den baggrund.

Konstitueringsaftale mellem K, A og O

I Københavns Amt er der indgået en konstitueringsaftale mellem Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti.
 
Den konservative gladsaxeborger, Lars Abel, der også sidder i byrådet fortsætter som formand i Udvalget for undervisning og kultur, der udvides med internationalt samarbejde. Desuden besætter de Konservative formandsposten i Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Endvidere bliver Lars Abel medlem af Hovedstadens Udviklingsråd.
 
"Den uændrede "magtbalance" i Københavns Amtsråd gav ikke mulighed for et skifte i amtets politiske ledelse. På denne baggrund måtte vi konstatere, at det ikke var muligt at skaffe det nødvendige flertal bag en borgerlig amtsborgmester i Københavns Amt. Derfor har vi valgt at indgå i konstitueringsaftalen med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, siger Lars Abel i en pressemeddelelse.
 
Vibeke Storm Rasmussen fra Socialdemokratiet fortsætter som amtsborgmester, og Socialdemokratiet besætter desuden formandsposten for Økonomiudvalget, Sygehusudvalget, Psykiatriudvalget og Ud valget for teknik og miljø.
 
Henrik Thorup fra Dansk Folkeparti bliver 1. viceamtsborgmester, og Dansk Folkeparti besætter desuden formandsposten i Socialudvalget ved Aase Steffensen.
 

Novo svindlet for 800.000

En 33-årig tidligere afdelingschef i Novo Nordisk i Bagsværd slap i retten i Gladsaxe i går med samfundstjeneste i 200 timer.
 
Afdelingschefen havde via dokumentfalsk bedraget sig til et beløb omkring 800.000 kroner – penge, der rettelig tilhører Novo.
 
Det er et beløb, der i mange andre tilfælde udløser skrappere straffe, og det var da også kun meget pæne personlige papirer samt en hidtil uplettet straffeattest, der lå bag den milde straf.
 
Overholder den 33-årige ikke samfundstjenesten, eller hvis han begår andet strafbart, så konverteres de 200 timer i stedet til et års fængsel.

Røveri på Q8-tankstation

To mænd truede sig i onsdags til små 5. 000 kroner på Q8- tankstationen på Buddingevej.
 
De to mænd kom ind i forretningen onsdag aften klokken 21.50, hvor den ene pegede direkte med en pistol mod ekspedientens ansigt, mens den anden hoppede over disken for at åbne kassen.
 
Da dette ikke lykkedes, slog den ene ekspedienten i hovedet med en knytnæve og beordrede ham til at åbne kassen.
 
De to røvere tømte kassen for 4. 685 kroner, forlod i roligt tempo tankstationen og gik i retning mod Buddinge Station.
 
De to gerningsmænd beskrives begge som udlændinge mellem 20 og 25 år, 170-175 cm og almindelige af bygning. Den ene havde et tyndt, sort overskæg og en markeret næse, og var iført mørk jakke, mørke bukser og lyse kondisko. Den anden var også i mørk jakke, men havde en lys, højhalset bluse indenunder og lyse cowboybukser på samt mørke sko.
 
De bar begge handsker og en sort hue trukket godt ned over ørerne.
 
Politiet vil gerne i kontakt med eventuelle vidner, så skulle man have set noget mistænkeligt i området kan man ringe til Gladsaxe Politi på telefon 39 69 14 48.