Mandag den 26. November


Posterne placeret i nyt byråd

Gladsaxes borgmester hedder også Ole Andersen de næste fire år – det står klart efter weekendens nu afsluttede konstitueringsforhandlinger mellem Socialdemokratiet, SF, Det Radikale Venstre, Enhedslisten og Skraldemandslisten.
 
For at få kabalen med de nye partier til at gå op bliver det hidtidige teknik- og miljøudvalg nu delt op i to, et trafik- og teknikudvalg med en SFer som formand, og et miljøudvalg, der bliver besat med den radikale Lis Smidsholm i formandsstolen.
 
Det nye parti, Skraldelisten, får plads i begge udvalg og kan derfra holde specielt øje med den nye vognmand på skraldeområdet.
 
Socialdemokratiet bevarer formandsposterne i det sociale udvalg, børne- og undervisningsudvalget og i kultur-, fritids- og idrætsudvalget.
 
1. viceborgmester bliver igen en SFer.
 
Det nye byråds samlede konstituerende møde er mandag den 10.december.

Skraldemændene lovet arbejdet

En af de store overraskelser ved kommunalvalget i Gladsaxe får nu fuld valuta for deres ene mandat i byrådet.
 
Efter forhandlingerne med socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og de Radikale står tillidsmand fra Christianslyst og kommende byrådsmedlem for Skraldelisten Ole Rasmussen nu med både en jobgaranti for skraldemændene og et medlemskab af teknik og miljøudvalget:
 
- Vi har fået, vi hvad vi gik efter. Jeg er blevet lovet, at alle skraldemændene fra Christianslyst får andet arbejde i kommunen, og så får jeg en plads i teknik- og miljøudvalget, så jeg kan holde øje med den nye vognmand. Det er sådan set det eneste, jeg har stillet som krav for at stemme på Ole Andersen som borgmester, og jeg er meget tilfreds med, at man har lyttet så meget til mig.
 

Centrum Demokraterne forlod forhandlingerne

Centrum Demokraterne var også indbudt til forhandlingerne om konstitueringen, men det kommende byrådsmedlem, Lone Yalcinkaya, forlod mødet.
 
Hun vil ikke referere til de lukkede forhandlinger, men giver delvist en forklaring på, at hun valgte at trække sig:
 
"Jeg fik tilbudt flere udvalgsposter, men det er ikke det, det handler om. Hvis jeg ikke kan komme til at arbejde med børn og de socialt svage, vil jeg ikke spises af med nogle poster, hvor jeg kan tjene nogle penge," siger hun.
 
Lone Yalcinkaya afviser, at CD forlod forhandlingerne, fordi partiet hører hjemme på den borgerlige fløj.
 
"CD er et borgerligt parti med en social dimension," siger hun.

Byrådsmedlem integration

Gladsaxe får tre byrådsmedlemmer med anden etnisk baggrund end dansk.
 
Når Emilce Nielsen, Lone Yalcinkaya og Khuram Malik indtager rådhussalen, har hele tolv procent af byrådet indvandrerbaggrund.
 
Det er en langt større andel end i Danmark som helhed, hvor kun en procent af byrådsmedlemmerne har rødder i flygtninge- eller indvandrermiljøet.
 
Serdal Benli, der sidder i integrationsrådet er godt tilfreds med de etniske mindretals repræsentation.
Serdal Benli stillede også selv op for Socialdemokratiet, men han blev ikke valgt ind.

Razzia mod sort arbejde

Der arbejdes sort som aldrig før på restauranter og pizzariaer i Gladsaxe.
 
Sådan ser den foreløbige konklusion i hvert fald ud efter en politirazzia i fredags mod ti pizzariaer og to restauranter, alle beliggende i Gladsaxe.
 
Flere blev anholdt under aktionen, og i otte pizzariaer og i én af restauranterne er der mistanke om svindel i form af socialt bedrageri og skattesnyd.
 
Virksomhederne har aflønnet personale sort og har formentlig undladt at registrere en del af omsætningen på kasseapparatet til finansiering af den sorte løn.
 
Udover politiet deltog skattemyndighederne og den kommunale aktionsgruppe mod socialt bedrageri i den omfattende razzia.