Tirsdag den 27. November


Miljøorganisation kritiserer vejudvidelse

Forældet betontænkning og hensynsløshed over for beboerne i området.
 
Så harske er ordene fra miljøorganisationen NOAH om den kommende udvidelse af motorringvejen, der også vil berøre borgere i Gladsaxe.
 
Organisationen mener, at en udbygning af vejen til seks spor vil forårsage mere støj og forurening, nedrivning af huse og faldende huspriser.
 
- Der er i forvejen mange støj- og forureningsgener ved de berørte veje i Gladsaxe. Det er Buddingevej, Gladsaxe Møllevej og Klausdalsbrovej, hvor beboerne ikke kan have vinduerne åbne om natten på grund af støjen, man kan ikke have vasketøj hængende ude, uden at det bliver sort. Nu kommer der endnu mere trafik. Og det bliver meget værre, siger trafikkonsulent i NOAH, Ivan Lund Pedersen.
 
Han henviser til en udtalelse fra vejdirektoratet, der i en rapport skriver, at "med udbygning af motorringvejen til seks spor må den potentielle vækst i trafikken på 40 procent frem til år 2010 forventes at blive realiseret. Dermed vil trafikken nogle få år efter 2010 nærme sig grænsen for den udvidede kapacitet".
 
NOAH mener, at en sådan vejudvidelse blot vil skabe mere trafik og medføre krav om flere udvidelser om få år og foreslår i stedet, at man bygger en tværbane, en slags sporvognsstrækning, mellem DTU og Ishøj.
 
Vejdirektoratet indleder i aften en møderække om vejudvidelsen for de berørte kommuner.
I aften er det i Lyngby, i Gladsaxe bliver mødet afholdt den 4. december klokken 19.30 på rådhuset.

Razzia afdækker ulovligt ophold

En ung mand fra Makedonien står nu til udvisning, efter han i fredags blev taget på fersk gerning med fingrene i pizzadejen.
 
Det bliver formentligt udkommet af en razzia i fredags, hvor Gladsaxe politi og de lokale skattemyndigheder var på udkig efter sort arbejde, andet socialt bedrageri og skattesnyd.
 
Manden fra Makedonien arbejdede ikke alene sort, han opholder sig også ulovligt i landet. Ved en retssag i går lød kendelsen således på udvisning.
 
Manden, der er i midten af 20´erne, sidder nu fængslet i 14 dage, mens politiet efterforsker sagen. Manden havde ikke noget pas og nægtede at identificere sig, derfor er det nu politiets opgave at finde hans pas.
 
Han har været i Danmark et års tid, men det første halve år var han her lovligt, de sidste seks måneder har han ikke haft opholdstilladelse.
 
Midt under retssagen i går søgte han asyl, og derfor bliver udlændingestyrelsen nu også involveret i sagen.

Mere end smuler tilbage

Selvom der er indgået konstitueringsaftale mellem Socialdemokratiet, SF, Det Radikale Venstre, Enhedslisten og Skraldemandslisten om de vigtigste poster i Gladsaxe byråd, så er der stadig masser af pladser i udvalg og bestyrelser at slås om for de fire borgerlige partier, der ikke er med i aftalen.
 
Men hvor meget der overhovedet er tilbage, det var Venstres leder i byrådet, Bjarne Rasmussen, ikke helt klar over mandag, hvor vi talte med ham: "Vi vil selvfølgelig gå efter de vigtige poster i økonomiudvalget og derefter prøve at tilgodese de nye medlemmers særinteresser i de respektive udvalg".
 
Det nye byråd skal være på plads, også med fordelingen af pladser i udvalg mm., den 10. december.

Klaus Kjær taber

Klaus Kjær fra Dansk Folkeparti giver indvandrerne i Gladsaxe skylden for, at partiet til kommunalvalget gik et mandat tilbage.
 
Han forklarer det med, at han på selve valgdagen oplevede tre eksempler på, at indvandrerne "koordinerede deres indsats", forstået på den måde, at nydanskere har hjulpet hinanden med at finde ud af, hvor krydset skulle sættes.
 
Klaus Kjær henviser også til, at mange af kandidaterne med anden etnisk baggrund end dansk, der stillede op til lokalvalget, har fået flest personlige stemmer i Høje Gladsaxe og Værebro. Han drager derfor den konklusion, at der så må være tale om et samarbejde i indvandrermiljøet.
 
Det vil ellers være nærliggende at tro, at grunden til, at indvandrer-kandidaterne fik så mange stemmer de to steder er, at der bor mange indvandrere der.
 
Senere i udsendelsen har vi besøg af Klaus Kjær, hvor han vil uddybe sine påstande og måske kan han svare på, hvorfor det også gik dårligt for ham til Folketingsvalget, hvor han genopstillede, men ikke blev valgt ind.

Byrådet fortsætter

Det nyvalgte byråd træder sammen første januar og indtil da fortsætter det gamle arbejdet med udvalgsmøder og lignende.
 
"Vi fortsætter som om intet var hændt," siger socialudvalgsformand Erling Schrøder, der allerede onsdag aften ledede mødet i socialudvalget.
 
Han tilføjer dog, at et afgående byråd ikke træffer meget kontroversielle beslutninger, hvis de ved, at de efter alt at dømme blive omstødt efter nytår.
 
Socialudvalget drøftede blandt andet om sprogskolen for flygtninge og indvandrere med udgangen af 2002 skal fortsætte i Ballerup eller flyttes til Gladsaxe. Beslutningen blev udsat, da de politiske grupper skal diskutere fordele og ulemper.
 
"Nogle påstår, at det bliver dyrere, hvis vi skal have skolen her i Gladsaxe. Samtidig er nærhedsprincippet godt," siger Erling Schrøder.
 
På mødet var der også en del efterretningssager. Blandt andet blev udvalget orienteret om, at det omkring jul bliver nødvendigt at lukke genoptræningscentret på Søborg Torv i tre uger, fordi elevatoren skal skiftes ud.

Lurer i solcenter

Gladsaxe politi eftersøger en 180 centimeter høj mand, for hvem savnet af solslikkende mennesker på en varm strand blev lidt for stort.
 
Derfor borede han sidste onsdag hul ind til en solkabine i et solcenter, hvor han så kunne sidde og studere solbaderne.
 
Desværre for lureren blev han opdaget, og politiet tilkaldt. Lureren nåede dog at stikke af, inden patruljen kom frem.
 
Derfor søger politiet nu en mand med følgende beskrivelse; udover den nævnte højde, så har han kort sort skæg og bar under beluringen blå fleecetrøje, sorte bukser og lyse gummisko.

Brand opdaget i tide

En hel opgang med lejligheder på vejen Vadbro i Søborg kunne have været gået op i flammer, hvis ikke en påsat brand var blevet opdaget i tide natten til søndag.
 
På 1. sal i nummer fire var der på måtten udenfor hoveddøren anbragt køkkenrulle og andet brandbart affald, som der så var stukket ild i.
 
Tilfældigvis kom en af de øvrige beboere hjem lige omkring antændingstidspunktet, så branden kun nåede at øve overfladisk skade på gulvet.

Underslæb for næsten en halv million kroner

En kvinde midt i 50´erne blev i går idømt 15 måneders betinget fængsel og 240 timers samfundstjeneste for at have begået underslæb på sin arbejdsplads.
 
Hun havde bedraget sin arbejdsgiver for omkring 450.000 kroner ved at udskrive check til sig selv og sine venner og tilstod i går i retten.
 
Den midaldrende kvinde skal ud over sagens omkostninger også betale pengene tilbage.