Onsdag den 28. November


Omdiskuteret skoleinspektør afskediget

Skoleinspektør Lena Hylager på Søndergård skole blev officielt afskediget, da økonomiudvalget på et møde i går morges godkendte en indstilling fra børne- og kulturforvaltningen.
 
Det er den foreløbige kulmination af lang tids uro på skolen, hvor både skolebestyrelse og nogle af lærerne har klaget over skolelederen og krævet hende afskediget.
 
Økonomiudvalget vedtog ellers så sent som i september at bakke Lena Hylager op, men vedtog altså i går at opsige den stærkt kritiserede inspektør.
 
Det er føget med rygter fra begge sider, blandt andet har Lena Hylager i et brev nævnt 36 punkter, som hun har fundet kritisable på skolen, deriblandt lærernes misbrug af skolens midler og faciliteter, lærernes fravær fra timerne og nævner også lærernes ønsker om uhensigtsmæssig meget ferie uden for skoleferien.
 
På den anden side har skolebestyrelsen med formand Malene Ulrich i spidsen krævet Hylager afsat på grund af manglende samarbejdsvilje og tillid, der har været ødelæggende for arbejdet på skolen. Derfor var det en tilfreds formand, Radio Gladsaxe i går talte med:
 
- Det er en god nyhed. Jeg vil ikke sige, jeg er glad, for det har været en meget trist situation, men jeg føler ikke, vi kunne have gjort det anderledes. Nu håber jeg, der falder ro over det på skolen, siger Malene Ulrich.
 
Lena Hylager fratræder stillingen fra udgangen af marts næste år, men er indtil da fritstillet.
Det betyder, at der skal findes en stedfortræder, indtil en anden inspektør ansættes, og fra kommunens side lyder meldingen, at der senere vil blive taget stilling til en konstitution af en skoleleder på Søndergård Skole.

Abel afviser kritik

Den konservative Lars Abel afviser Venstres kritik af hans personlige medvirken til, at Københavns Amt igen får en socialdemokratisk amtsborgmester.
 
Venstres spidskandidat til pladsen, Bent Larsen, har i meget stærke vendinger kritiseret Lars Abel, der er formand for den konservative gruppe i amtsrådet. Bent Larsen mener nemlig, at der var mulighed for borgerligt flertal og dermed også en borgerlig amtsborgmester, der sandsynligvis enten havde heddet Lars Abel eller Bent Larsen.
 
Til Radio Gladsaxe sammenligner han det med, at de konservative i Folketinget havde peget på Poul Nyrup Rasmussen som statsminister og anklager Lars Abel for at have dolket Venstre i ryggen.
- Det er ikke korrekt, siger Lars Abel.
 
- Der var ikke mulighed for at danne en borgerlig konstituering, derfor valgte jeg, i samråd med min gruppe, at indgå konstituering med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. Bent Larsen tager fejl, når han mener, at vi kunne have dannet en borgerlig konstituering, for Dansk Folkeparti meldte ud, at de ville støtte Socialdemokratiet. Man skal også huske på, at der var jo også risiko for en hel anden konstituering, nemlig at SF og Enhedslisten havde støtte socialdemokratiet, og så var der jo ingen slet ingen borgerlig indflydelse.
 
Lars Abel kalder politik for det muliges kunst og valgte altså at indgå en konstitueringsaftale med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, på den måde fik Det Konservative Folkeparti mere indflydelse i form af en to-tre udvalgsposter, end han mener, de ellers havde fået.

Dårligt psykisk arbejdsmiljø for pædagoger

Pædagogerne i seks børneinstitutioner i Værebro i Bagsværd klager nu over en række daglige problemer, der går ud over det psykiske arbejdsmiljø.
 
I en rapport bygget på interview med pædagogerne, som deres fagforening, BUPL, har fået lavet, fremgår det, at der er for mange børn, som kræver en særlig indsats.
 
Det er meget tidskrævende og går ud over pædagogernes øvrige funktioner.
 
Leder af daginstitutionsafdelingen i Gladsaxe, Peter Christiansen, siger: "Rapporten beskriver tre hovedproblemer; Sprog- og kulturbarrierer, børn med særlige vanskeligheder og vanskelige samtaler med forældre. De er problemstillinger vi nu skal drøfte med medarbejderne i de seks institutioner, der tæller to sfo’er, én klub og tre daginstitutioner".

Møde for bekymrede husejere

Der er indkaldt til krisemøde i aften, hvor Sammenslutningen af grundejerforeninger i Gladsaxe diskuterer den planlagte udvidelse af motorringvej tre, der går igennem Gladsaxe kommune.
 
Omkring 70 grundejere har meldt deres ankomst for at dele deres frygt med andre husejere, for om deres hus skal eksproprieres eller mister værdi på grund af udvidelsen.
 
Formand for sammenslutningen, Niels Lundsberg, fortæller, at der en lidt trykket stemning blandt husejerne i de berørte områder:
 
- De ved jo ikke, om de er købt eller solgt. Derfor har vi taget initiativ til et møde, hvor der kommer en advokat, der måske kan afklare nogle af deres spørgsmål. Så kan de være bedre klædt på til borgermødet på tirsdag. Men der er nogle, som sidst der var planer om at udvide motorringvejen, fik brev om, at de skulle flytte fra deres hjem. De mennesker er i dag naturligvis meget bekymrede, for det er ikke en rar situation at stå i.
 
I 1996 var der ikke politisk flertal for en udvidelse, så dengang slap grundejerne med en forskrækkelse.
 
Niels Lundsberg siger, at sammenslutningen af grundejerforeninger har set i øjnene, at udvidelsen er en realitet, men søger i stedet indflydelse på, hvor meget, der vil blive gjort ud af støjdæmpende foranstaltninger ved vejen.
 
Det er især borgere på Gladsaxe Møllevej, Buddingevej og Klausdalsbrovej, der bliver berørt af vejudvidelsen.
 
Mødet i aften er for ekspropriationstruede grundejere, mens borgermødet på tirsdag er åbent for alle. Det finder sted klokken 19.30 på Gladsaxe Rådhus og er en del af Vejdirektoratets møderække om vejudvidelsen.

Rygeforbud stopper banko

Rygeforbud på de kommunale skoler er ved at tage livet af foreninger med bankospil på programmet i Gladsaxe.
 
Rygning er nemlig så stor og integreret del af bankokulturen, at de rygende medlemmer svigter spillene i en grad, så flere foreninger enten allerede har stoppet eller overvejer at stoppebankoaktiviteten.
 
Ishockeyklubben og Gladsaxe Pensionistforening benytter ikke længere kommunale lokaler til deres spil, mens Gladsaxe-Heros Venner har flyttet deres spil til den gamle stadiontribune, der er et af de få kommunale lokaler, hvor der stadig må ryges.
 
Problemet med manglende lokaler med rygetilladelse bliver nu taget op i folkeoplysningsudvalget.

Brand i bil

Og så skal vi fra brandvæsenet huske bilejere på deres mere eller mindre finurlige metoder til at stoppe fugtindtrængen i bilmotorerne – det kan nemlig være farligt at glemme.
 
Det måtte en kvindelig bilist sande i sidste uge, hvor hendes bil brød i brand, fordi hun havde glemt at fjerne nogle aviser fra motorrummet.
 
Da kvinden nåede ud på ringvejen ved Buddingevej var motoren blevet rigtig dejlig varm med det resultat, at der gik ild i aviserne.
 
En pulverslukker kunne gøre det af med branden, og motorrummet udbrændte.
Så glem ej at huske at fjerne aviser, tæpper og andet, der skal gøre det nemmere at få gang i bilerne om morgenen på denne årstid.