Torsdag den 29. November


Fra fuld opbakning til fyreseddel på to måneder

For to måneder siden bakkede politikerne i økonomiudvalget i Gladsaxe fuldt og helt op bag den nu tidligere skoleinspektør på Søndergård skole i Bagsværd.
 
Som vi tidligere har fortalt her i Nyhedsmagasinet, så blev inspektøren opsagt efter et nyt møde blandt økonomiudvalgets medlemmer tirsdag. Men hvad er der sket på de to måneder, siden sagen har taget en 180 graders vending?
 
Ole Andersen, udvalgets formand og borgmester siger: "Siden den første beslutning er det ikke lykkedes at få opbygget et tillidsforhold mellem grupperne på skolen, vi har end ikke set blot en begyndelse på en bedring af samarbejdsforholdene, derfor beslutningen om at skifte ud på lederposten, selvom den tidligere leder efter min mening har gjort et stort energisk arbejde for at få det til fungere".

73-årig skotte 60 dage i fængsel efter knivstikkeri

En hidsig skotte på 73 år, hans separerede færøske kone, og en homoseksuel prostitueret stedsøn blev en lidt for eksplosiv cocktail en tidlig morgen i oktober i Mørkhøj.
 
Her udviklede et skænderi sig nemlig til et livsfarligt knivstikkeri, som onsdag fik sin foreløbige afslutning i retten i Gladsaxe med en fængselsdom på 60 dage.
 
"Han har været en torn i øjet på mig i ni år", sagde den ældre skotte blandt andet i retten, hvor han stod anklaget for vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter efter straffelovens paragraf 245, der kan give op til fire års fængsel.
 
Dramaet tog fart en tidlig fredag morgen i oktober i år, hvor skotten kom på besøg hos ekskonen, som han havde mødt på Færøerne i 1992 og siden giftet sig med.
 
De flyttede til Danmark med kvindens i dag 40-årige søn, og det var sønnen, der blev overfaldet i oktober.
 
Han har, ifølge vidneafhøringen, gennem alle årene irriteret den ældre skotte ved sin livsførelse som prostitueret i det homoseksuelle miljø.
 
Sønnen fik også skylden for, at ægteskabet var røget sig en tur for halvandet år siden.
Skotten mente selv, at han var blevet overfaldet af stedsønnen den omtalte morgen og kun værgede for sig i nød.
 
Mor og søn havde derimod en helt anden version af begivenhederne den 12. oktober. Ifølge dem gik
 den 73-årige, og i øvrigt meget livskraftige mand, til angreb på sønnen, som han fik slået og skubbet ud i køkkenet.
 
Her greb han en brødkniv, som han stak stedsønnen med flere gange i ansigtet. Kun et indgreb fra morens side, hun var ellers ved at telefonere efter politiet, gjorde, at skotten ikke fik sat et kraftigt stød ind mod maveregionen.
 
Moderen fik fravristet kniven fra eksmanden, og sønnen fik dermed lejlighed til at stikke af.
Han har siden været først under almindeligt lægetilsyn og siden indlagt på psykiatrisk afdeling på amtssygehuset i Ballerup.
 
Det var en enig domsmandsret, der stod bag dommen på 60 dages fængsel.
 
Enig var til gengæld ikke skotten, der på stedet ankede til Østre Landsret.

15 klager over planteskole

Den sidste frist for indsigelser omkring lokalplanen for Aldershvile Planteskole udløb i sidste uge.
I alt har kommunens byplansafdeling modtaget 15 henvendelser og indsigelser, ifølge afdelingen er det nogen flere, end de modtager normalt ved lokalplansforslag.
 
Indsigelserne kommer både fra organisationer, naboer og offentlige instanser som for eksempel HUR, Hovedstadens Udviklingsråd, og landsplansafdelingen under Miljø- og energiministeriet. Sidstnævnte har kaldt lokalplanen for useriøs, hvorimod HUR ikke ville foretage sig noget videre i sagen, hvis deres indsigelser blev taget med i en ny version af lokalplanen.
 
Og det blev de, der ligger nu en ny lokalplan med ændringer på bordet, som byrådet skal tage stilling til.
 
Ændringerne er umiddelbart af de mere tekniske og ændrer ikke på, at Aldershvile Planteskole beholder den 1200 kvadratmeter store tilbygning, som Gladsaxe kommune gav tilladelse til at opføre for år tilbage. Den viste sig senere at være ulovligt opført. Og med lokalplanforslaget forsøger kommunen nu at lovliggøre den ulovlige tilbygning.
 
Der er endnu ikke fastsat en dato for, hvornår byrådet skal tage stilling til ændringsforslagene, men det bliver ikke før i det nye år, da der skal gå mindst fire uger fra fristen for indsigelser er udløbet.

Borgerlig ballade i amtet

Den borgerlige samhørighed og sejrsrus i Folketinget har langt fra smittet af i Københavns Amtsråd, hvor de to partier, Venstre og Det Konservative Folkeparti, er faret i totterne på hinanden.
 
Det står så galt til med det borgerlige sammenhold, at Venstres spidskandidat Bent Larsen kalder det nuværende samarbejde for "overordentligt anstrengt" og kritiserer Lars Abel for at ofre anstændighed og hæderlig for partipolitiske interesser.
 
Lars Abel, der er formand for den konservative gruppe i amtet, har indgået konstitueringsaftale med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. Det forsvarer han med, at det var den eneste mulighed for borgerlig indflydelse i amtet. Den opfattelse deles ikke af Bent Larsen.
 
- Det passer jo ikke, Lars Abel har ofret hæderlighed og anstændighed på det partipolitiske alter, og det er meget beklageligt. 55.000 konservative vælgere og 90.000 Venstre-vælgere er blevet ført bag lyset, da både Lars Abel og jeg er gået til valg på at bryde det socialdemokratiske styre. Det løfte er Lars Abel løbet fra, og det gør naturligvis vores samarbejde overordentligt anstrengt.
 
Lars Abel afviste i går i Radio Gladsaxe, at en borgerlig konstituering overhovedet var en mulighed.

Gladsaxeborgere foretrak Ole Andersen frem for Nyrup

Vælgerne i Gladsaxe er tilsyneladende mere tilfreds med Ole Andersen som borgmester, end de var med Poul Nyrup Rasmussen som statsminister.
 
Hvis man bruger stemmeprocenterne fra Folketingsvalget i Gladsaxe kredsen, som om de var til kommunalvalget, havde den socialdemokratiske tilbagegang i Gladsaxe byråd ikke kun været på et mandat, men hele tre.
 
I givet fald kunne Ole Andersen have beholdt borgmesterposten, men kun ved hjælp af Enhedslistens ene mandat, SF’s to og de radikales stemmer, der havde givet to mandater. Der ville så have været et flertal på 13 mandater ud af byrådets 25.
 
Dansk Folkeparti ville – hvis stemmerne til Folketinget, afgivet i Gladsaxe havde været til byrådet – have fået tre mandater, og ikke kun to.
 
Venstres Bjarne Rasmussen var blevet leder af en byrådsgruppe på hele syv. I virkeligheden blev det kun til fem, hvilket trods alt er en fremgang med et mandat.