Onsdag den 7. November


Syvtal til folkeskolerne i Gladsaxe

Folkeskolen i Gladsaxe bliver bedømt til et syvtal i en karakterbog, som tillidsfolk og skolebestyrelsesformænd på kommuneskolerne har udført.
Fire hovedområder har fået karakter; skolebygningerne, undervisningsmidlerne, vikardækningen og skole/hjem-samarbejdet. Der er selvfølgelig indbyrdes forskelle, men gennemsnitskarakteren ender på et syvtal.
 
Formand for Gladsaxe Lærerforening Henrik Poulsen siger: "Da jeg selv i sin tid kom hjem fra skole med så lave karakterer, så var der kun én vej frem, nemlig at knokle derudaf for at gøre det bedre. Og det selvfølgelig også det signal, vi gerne vil sende; at det kan gøres bedre, og at vi opfordrer det nye byråd til at gøre det".
 
Laveste karakter, 5,2, får i øvrigt muligheden for vikardækning, mens højeste går til skolernes it-udstyr.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Gladsaxe Prisen til MT Højgaard

En entreprenørvirksomhed med domicil i Gladsaxe blev i går aftes kåret som årets virksomhed i kommunen.
MT Højgaard, der er en fusion mellem Monberg & Thorsen og Højgaard & Schultz, er blevet tildelt den prestigefulde Gladsaxe Prisen. Den store entreprenørvirksomhed har netop etableret nyt hovedsæde i Gladsaxe.
"Vi er meget glade for prisen, og ser det som et skulderklap", siger Jørgen Vorsholt, administrerende direktør.
 
Det er Gladsaxe Erhvervsråd, der bestemmer, hvem der skal have Gladsaxe Prisen, og i går var 10. gang, den blev uddelt.
Prisen blev overrakt i forbindelse med Gladsaxe Erhvervskonference.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Videobutik røvet igen

For anden gang indenfor blot fem dage blev videobutikken på Bagsværd Hovedgade mandag aften udsat for væbnet røveri.
Igen var røveren bevæbnet med en stor kniv, og igen forsvandt han med kontanter og DVD-film – et stykke vej, i hvert fald.
 
Røveriet skete kort før klokken syv mandag, hvor gerningsmanden truede ekspedienten til at udlevere beholdningen i kasseapparatet, hvorefter han selv stoppede 45 film i sin medbragte sorte sportstaske.
Han beordrede ekspedienten og en kunde ned at ligge. I det samme kom der en ny kunde ind i butikken, og gerningsmanden tog flugten med kunden i hælene.
På den lille sti mellem Irma-torvet og Bagsværddal smed røveren udbyttet fra sig og spurtede væk.
 
Han beskrives som værende mellem 170 og 180 cm høj, 20 til 30 år, kort mørkt hår, almindelig af bygning og formentlig dansk.
Samme beskrivelse af gerningsmanden fra røveriet onsdag i sidste uge, hvor røveren forsvandt med kontanter og 100 DVD-film.
 
Oplysninger i sagen kan gives til Gladsaxe politi på 39 69 14 48.

Håbet ude for skraldemænd

Nu er der tilsyneladende ikke mere at komme efter for skraldemændene i Christianslyst.
Det har længe været undervejs og i går besluttede et enigt økonomiudvalg så at følge teknik- og miljøudvalgets indstilling, der anbefaler, at et nyt renovationsfirma, HCS, overtager dagrenovationen i Gladsaxe.
Bolden er nu sendt videre til byrådet, der på næste onsdag, den. 14. november, holder møde. Her vil byrådet efter al sandsynlighed følge indstillingen fra økonomiudvalget.
 
Selv om den socialdemokratiske borgmester Ole Andersen beklager, at de 40 skraldemænd fra Christianslyst mister deres arbejde fra næste forår, så tror han ikke, der er meget håb tilbage for dem:
"Byrådet vil formentligt træffe den beslutning, som udvalgene har indstillet. Og det er selvfølgelig beklageligt, at Christianslyst ikke kunne klare sig bedre i udbudsrunden, men det er nu en gang de vilkår, som markedet byder", siger borgmesteren.
 
Som en følge af det tilbud, HCS har givet, kommer gladsaxeborgerne til at slippe billigere for at få fjernet affaldet. Regningen bliver således på cirka 120 kroner mindre per husstand om året.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Svømmehal med ekstra bassiner

Svømmehallen i Bagsværd bliver dyrere end først beregnet – hvor meget dyrere vil fremgå, når kultur-, fritids- og idrætspolitikerne i Gladsaxe i morgen mødes ekstraordinært for at drøfte de ekstra udgifter.
Fordyrelsen kommer, fordi der i det udbudsmateriale, som entreprenørerne har givet tilbud udfra, har været regnet med, at regnvandet blot kunne ledes til den lille nærtliggende sø, og at kloakvandet fra hallen blot kunne blive ført ind i det eksisterende ledningsanlæg.
Men bygningsmyndigheden, det er også Gladsaxe kommune, mener, at vandstanden i søen vil kunne blive kritisk høj, ligesom det eksisterende kloaknet ikke er deminsioneret til de ekstra brugere i svømmehallen.
Derfor skal der bygges to såkaldte forsinkelsesbassiner, så både regnvand og kloakvand kan bortledes uden at stoppe det nuværende ledningsnet til.
 
Som nævnt er der endnu ikke sat nøjagtig pris på bassinerne, men formentlig vil fordyrelsen komme til at ligge på omkring den halve million.
Dermed er den foreløbige anskaffelsespris samlet set nået op over de 53 millioner kroner.


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin