Torsdag den 8. November


Søndergård skole en sag for byrådet

Det bliver Gladsaxe Byråd, der kommer til at træffe afgørelsen omkring den tilspidsede situation på Søndergård Skole, og om, hvorvidt den nuværerende inspektør skal forsætte som leder på stedet eller ej.
Der har i de seneste måneder hersket en massiv modstand fra personale og forældre mod skolens leder, og sagen var igen til behandling i økonomiudvalget i tirsdags. Her blev politikerne forelagt en aktuel redegørelse fra inspektøren. Ifølge Nyhedsmagasinets oplysninger afslører den redegørelse flere uregelmæssigheder på skolen. Uregelmæssigheder, der stammer helt tilbage fra den tidligere leders tid, bl.a. misbrug af skolens benzinkort, indkøb af private ting på skolens regning og udlejning af lokaler til private fester.
Og det har den nuværende skoleleder påpeget overfor forvaltningen.
 
"Det kunne godt se ud som om, der er nogen, der ønsker at hævne sig på dén, der har haft til opgave, at rydde op efter dén lemfældige kultur, der har eksisteret på skolen i en årrække" siger
det konservative medlem af økonomiudvalget, Lars Abel, på hvis opfordring sagen nu er sendt videre til byrådet.
 
"Først så blev vi lidt ærgelige, fordi vi syntes, at vi har ventet længe. Men egentlig viser det jo også, hvor kompliceret en sag, det har været, at der ikke er et udvalg, der kan træffe beslutningen om, hvad der skal ske fremover", siger formanden for skolebestyrelsen på Søndergård Skole, Malene Ulrik. "Nu sætter vi vores lid til, at alle i byrådet får de relevante oplysninger – der er selvfølgelig mange byrådsmedlemmer, der ikke har set materialet omkring sagen tidligere, og vi vil bede om, at det sidste vi har sendt til økonomiudvalget, bliver sendt med. Og så må vi jo tage deres beslutning til efterretning, og se hvad vi gør efter den", siger Malene Ulrik.
 
Sagen bliver altså behandlet på byrådsmødet i næste uge, sandsynligvis som fortroligt punkt.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Erstatningssag afsluttet

Sagen om de to tidligere pædagogmedhjælpere i Gladsaxe får nu efter tre års retslige opgør omsider en ende. Gladsaxe kommune skal betale 50.000 kroner i erstatning til begge af de tidligere medarbejdere.
På et møde i går indstillede økonomiudvalget, at en tilkendegivelse fra Østre Landsret følges, og Thomas Rørdam, der har ført sagen for de to tidligere medarbejdere er også tilfreds med landsrettens vurdering, ligesom han oplyser til Radio Gladsaxe, at hans klienter er tilfredse, ikke mindst med, at det hele nu er overstået.
 
De to tidligere ansatte ved henholdsvis institutionen Mosen og Elverhøj blev fyret på grund af anklager om blufærdighedskrænkelse og anden kønslig omgang med børn, men blev senere frikendt.
De krævede så efterfølgende erstatning ved Østre Landsret for usaglig afskedigelse, som de mente, kommunen skulle betale 200.000 kroner i erstatning for til dem begge.
 
I sidste uge kom Østre Landsret så med en tilkendegivelse, der siger, at Gladsaxe kommune har afskediget de to medarbejdere på et sagligt grundlag, men alligevel skal betale 50.000 kroner til hver af de to tidligere medarbejdere, fordi forvaltningen skulle have undersøgt nærmere, om de to pædagogmedhjælpere kunne få arbejde i en anden afdeling i kommunen, for eksempel indenfor rengøring.

Spytklat gav 30 dages fængsel

En 28-årig mand er ved retten i Gladsaxe idømt 30 dages ubetinget fængsel for at have spyttet på og slået ud efter en betjent.
Fængselsstraffen for en spytklat kan lyde drastisk, men spytteri betragtes faktisk som en voldelig handling, ligesom eksempelvis det at klippe hår af eller at hælde koldt vand ud på en anden.
 
Hændelsen fandt sted den 7. juli i år, hvor den 28-årige lå og sov en brandert ud på et græsareal på hjørnet Gladsaxe Møllevej og Gladsaxe Ringvej.
En forbipasserende politipatrulje ville se, hvorfor manden lå livløs på græsset. Men da manden blev vækket, blev han så arrig, at han slog og sparkede ud efter betjentene, ligesom der altså også røg en spytklat ud.
Det blev af en enig domsmandsret som nævnt takseret til 30 dages fængsel.
 
Den anklagede nægtede sig skyldig, da han intet husker fra dagen, og i samråd med den beskikkede advokat valgte den 28-årige at anke sagen til Østre Landsret.

Mere IT kan lette administrative byrder

"Fri os for for meget papirbøvl".
Budskabet var til at få øje på, da repræsentanter for erhvervslivet forleden var samlet på Gladsaxe Rådhus til konference om de administrative opgaver fra det offenlige. Opgaver, som både små og store virksomheder er enige om, fylder for meget, og dermed udgør et reelt problem.
Men under konferencen blev der bl.a. givet indtil flere eksempler på, hvordan øget brug af IT i fremtiden vil kunne lette de administrative byrder.
 
"Jeg synes, at det med konferencen er lykkedes at gøre vores virksomheder opmærksom på, at der bliver arbejdet på at lette nogle af de administrative byrder", siger Gladsaxes erhvervschef Thomas Dam. "Der blev givet nogle konkrete eksempler på hvordan man via nogle IT-løsninger, kan lette nogle byrder, samtidig med at der også blev gjort opmærksom på, at dét alene ikke er nok", siger Thomas Dam.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Dahlgaard stiller op til Folketinget

Gladsaxe har fået endnu en folketingskandidat i kommunen.
Det er den nyomvendte Frank Dahlgaard, der alligevel stiller op til Folketingsvalget for Kristeligt Folkeparti. Han har i sidste øjeblik fået Vestre Storkreds i København, men regner ikke selv med, der er særligt store chancer for at blive valgt ind.
Valgkredsen dækker Frederiksberg, hvor de konservative traditionelt sidder hårdt på magten, men Frank Dahlgaard, der for et halvt års tid siden flyttede til Gladsaxe, har ikke helt opgivet: "Der skal ske et mirakel, men vi tror jo også på mirakler i Kristeligt Folkeparti", har han sagt til dagbladet Politiken.


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin