Onsdag den 10. Oktober


Kontanthjælp: Fejlagtige udbetalinger

Otte ud af ti sager med udbetaling af enkeltydelser til kontanthjælpsmodtagere fra socialkontorene i Gladsaxe kommune mangler dokumentation eller er ikke journaliseret.
Derudover viser en revisonsundersøgelse, at der er stor forskel på de ydelser, de fire forskellige socialkontorer betaler for.
Således har kontanthjælpsmodtagere i Bagsværd og Høje Gladsaxe haft langt lettere ved at få udbetalt mindre beløb end kontanthjælpsmodtagere i områderne Søborg og Mørkhøj.
 
Socialforvaltningen kan ikke pege på sociale forskelle, der skulle godtgøre uligheden i udbetalingerne, så derfor bliver der nu strammet gevaldigt op.
De næste tre måneder vil der således ikke ske en eneste enkeltudbetaling, uden at den først er blevet godkendt af en afdelingsleder, og oveni det vil der hver måned yderligere blive udtrukket et antal sager til intern revision.
 
Det er kun et par måneder siden en anden revision viste, at der var fejl i samtlige sager vedrørende udbetalinger i forbindelse med integration.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Postrøver anholdt

Gladsaxe politi har nu anholdt den mand, der forrige tirsdag røvede 30.000 kroner fra Mørkhøj posthus med et oversavet jagtgevær.
Gerningsmanden blev efterlyst i tv-programmet Station 2 mandag aften, og billederne fra postkontorets overvågningskameraer var så gode, at politiet efterfølgende fik masser af henvendelser fra folk, der kunne genkende manden, fortæller vicekriminalkommissær Michael Liebst Sørensen fra Gladsaxe politi.
Den anholdte har tilstået røveriet, og han er nu varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.
 
Kriminalpolitiet havde i øvrigt travlt tirsdag formiddag, hvor det også lykkedes politiet at