Fredag den 12. Oktober


Frustration og vrede på Søndergård skole

Forældre på Søndergård skole er frustrerede og vrede ovenpå torsdagens åbne stormøde i skolens aula.
Skolebestyrelsen, lærergruppen og et stort flertal af forældrene vil have skolens inspektør flyttet pga. manglende tillid og samarbejdsproblemer. Men økonomiudvalget i kommunen har valgt at bakke op om skolens leder.
 
I går aftes var 250 forældre og ansatte samlet til en debat om den tilspidsede situation på skolen. Tilstede var også borgmester Ole Andersen, enkelte repræsentanter fra byrådet og børne- og kulturdirektøren.
Efter mødet var der en meget dårlig stemning blandt flere af forældrene, som ikke kan forstå, hvordan økonomiudvalget kan blive ved med at vise tillid til inspektøren, når 95% af forældrene på skolen, lærergruppen og forældrene i skolebestyrelsen ikke har tillid til skolens leder.
"Vi er dybt frustrerede. Vi tror simpelthen ikke på, at vi har noget at skulle have sagt længere", sagde forældre efter mødet.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Fængselsstraf efter forsøg på at nikke politimand en skalle

En 19-årig ex-jugoslav blev af retten i Gladsaxe i går idømt en tillægsstraf på 30 dages ubetinget fængsel oveni en tidligere seks måneders fængselsstraf.
Trods sin unge alder er det nemlig tredje gang, at den 19-årige står overfor en domfældelse i en ret.
Denne gang var han sigtet for indbrud og tyveri fra en villa på Gladsaxevej, for at have råbt endog rigtig mange ukvemsord af politifolk og for at have forsøgt at nikke en betjent en skalle.
 
Den 19-årige, der kom til Danmark fra den serbiske provins i det tidligere Jugoslavien for 14 år siden, blev tidligere på året af byretten i København idømt et halvt års fængsel for tyveri fra en bil, af en knallert, fra en børnehave, hvor han gjorde rent, og for et brutalt tyveri af penge og medicin fra en 87-årig kvinde.
Han har også en tidligere dom fra retten i Gladsaxe. Den stammer fra 1999, hvor han endnu ikke var fyldt 18 år, hvilket gjorde dommen for tasketyveri og knallerttyveri betinget.
Der var således tale om en forhærdet kriminel, der trådte frem for domsmandsretten i Gladsaxe torsdag.
 
Dommeren, H.C. Poulsen måtte flere gange formande den unge mand om at opføre sig og tale ordentligt.
Den 19-årige nægtede sig skyldig, og hans mest brugte ord på rettens spørgsmål var "næ".
Men vidneforklaringerne, ligefra en nabo, der observerede indbruddet i villaen, til de betjente, der anholdt den skyldige, var så klare og uden tvivl, at det var en enig domsmandsret, der gav den 19-årige ekstra 30 dage i et fængsel.
Hvor megen ny kriminalitet den dømte så kan nå at begå, inden der bliver plads i fængslerne, det er ikke godt at spå om, men at det ikke er sidste gang, den 19-årige eks-jugoslav optræder i retten, det er vist desværre nok ikke til at komme udenom, fængselsstraf eller ej.
 
Det er tredje gang i denne uge, at retten i Gladsaxe har haft sager vedrørende vold mod politifolk.
Den ene blev aflyst pga sygdom, men tirsdag blev en 35-årig mand idømt 30 dages betinget fængsel med samfundstjeneste, efter at have tildelt en betjent et knytnæveslag i maven.

Mærkelige prognoseresultater

Stueren eller ej!
Der er noget fuldstændigt galt med den valgprognose, Radio Gladsaxe har fået lavet i samarbejde med en skoleklasse.
Den spår nemlig stor fremgang for SF og stor tilbagegang for Dansk Folkeparti, og det resultat stemmer i hvert fald ikke overens med mere professionelle undersøgelser, siger Klaus Kjær fra Dansk Folkeparti: "Der må være noget rivravruskende galt med den måde, man har spurgt på, med tidspunktet, eller med de meget unge mennesker, der har ringet op. Eller også har folk ikke ønsket at fortælle, hvad de stemmer på, når de unge sidder med telefonnummer og adresse på den adspurgte. Jeg kan i stedet anbefale folk at gå ind på hjemmesiden www.altinget.dk, hvor der er en mere professionel undersøgelse", siger Klaus Kjær.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Nej til Cola og Carlsberg

Tobaksreklamerne ved kioskerne i Gladsaxe er snart en saga blot, og Carlsberg og Coca-Cola har allerede lagt billet ind på de snart ledige reklamepladser.
Lovgivningen tillader ikke tobaksreklamer efter udgangen af i år, og derfor er der bud efter udhængsskilte og facadeplakater.
 
Men de to store læskedrik-koncerner har gjort regning uden vært – i dette tilfælde Gladsaxe kommunes såkaldte designmanual. Det er den, der efter politisk vedtagelse foreskriver en hel masse regler og holdninger omkring byens og butikkernes udseende, herunder altså også skiltning og facader.
Ifølge manualen skal der ikke fremover tillades reklameskilte for enkeltvarer, men i stedet skiltes med butikkens navn eller indehaverens navn.
 
Den mulige overgang fra tobaks- til læskedriksreklamer er en sag for teknik- og miljøudvalget, der ser nærmere på problemet sidst på måneden.

Buck Horn Country Club nedlagt

Så er det slut med square-dance og country-musik i Aktivcentret på Telefonvej.
På grund af manglende interesse, har den lokale forening The Buck Horn Country Club i denne uge på en ekstraordinær generalforsamling besluttet at nedlægge foreningen.
Der kom simpelthen for få mennesker til arrangementerne, fortæller en skuffet Jørgen T. Olsen.
"I starten var vi omkring 30 mennesker, så gik det ned ad bakke til en 25 – 20 mennesker og til sidst var vi kun 17 tilbage. Og så besluttede vi så at lukke klubben", siger Jørgen T. Olsen, tidligere formand i den nu nedlagte forening The Buck Horn Country Club.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin