Onsdag den 24. Oktober


Ingen afklaring på skoleproblem

Der kom ingen afklaring på den ledelsesmæssige sitation på Søndergård skole i Bagsværd, da økonomiudvalget tirsdag havde sagen til behandling – eventuel beslutning om ændring i ledelsen blev nemlig udsat til et senere møde.
 
Det var ikke et enigt udvalg, der udsatte sagen. Ifølge SFs medlem Tove Eckhardt, så gik hendes parti ind for en afklaring af problemet, der, skåret ind til benet, handler om en massiv modstand fra personale og forældre mod skoleinspektøren.

Hjemmehjælp tilbage til kommune

Hjemmehjælperne i Stengård distrikt bliver fra 1. november igen kommunalt ansatte.
Fra den dato overgår serviceringen af områdets hjemmehjælpsmodtagere fra det private firma Forenede Care til Gladsaxe kommune.
Der er tale om en hurtig returforretning, efter at Forenede Care i foråret fandt ud af, at det var langt dyrere at udføre hjælpen end beregnet.
 
Trods den hurtige overtagelse, så er Gladsaxes borgmester Ole Andersen ikke i tvivl om, at hjælpen vil blive ydet på ordentlig vis: "Socialforvaltningen har holdt tæt kontakt med Care hele vejen i forløbet, så de er helt klar på at overtage opgaven igen. Jeg tror heller ikke, at modtagerne af hjælpen vil komme til at mærke noget specielt til ændringen, de fleste ansatte fortsætter nemlig i deres job."
 
Forenede Care skal betale 1,4 mio. kroner til kommunen til dækning af udgifter ved tilbageførslen af hjemmehjælpsopgaven.

Skraldemænd stiller op til lokalvalg

Skraldemændene fra Christianslyst stiller med sikkerhed op til kommunalvalget i Gladsaxe.
Det blev en kendsgerning i går, hvor tidsfristen for at opstille kandidater udløb og skraldemændene samtidig hørte, at teknik- og miljøudvalget i mandags atter en gang indstillede til økonomiudvalget, at Gladsaxe kommune fra april næste år skifter renovationsfirma, til trods for protester fra både skraldemændene selv og utilfredse borgere. Det var, ikke overraskende, en beslutning, der vækker harme hos tillidsmand fra Christianslyst, Ole Rasmussen:
"Vi kæmper videre, nu får borgerne mulighed for at smide de idioter på Rådhuset ud, når vi stiller op til kommunalvalget. Det er den måde vi vil kæmpe på, vi vil ikke begynde at strejke, for det går jo ud over borgerne, det er vi ikke interesserede i".
 
Til trods for at teknik- og miljøudvalgets afviser, at det nye vognmandsfirma, HCS, dumper priserne, mener Ole Rasmussen stadig, er der er tale om en meget lille gevinst for HCS med de priser, de har i udbudsmaterialet.
Indstillingen fra udvalget kommer nu tilbage til Økonomiudvalget, derefter skal byrådet træffe en endelig beslutning. Ole Rasmussen stiller, sammen med to andre, op til kommunalvalget på "Skraldelisten".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Gladsaxe med i elsparekonkurrence

Nu skal der for alvor spares på energien i Gladsaxe.
Et enigt teknik- og miljøudvalg vedtog forleden et konservativt forslag om, at kommunen tilmelder sig elselskabernes konkurrence Årets Elsparekommune.
Den kommune der er bedst til at spare på strømmen, vinder konkurrencen og titlen som Årets Elsparekommune.
 
"Vi er overbeviste om, at det nu vil blive sat mere fokus på besparelserne i kommunen, og at vi dermed vil få endnu større besparelser, fordi folk vil konkurrere vildt om, at få Gladsaxe til at ligge så godt som muligt i den konkurrence", siger Henrik Sørensen, medlem af teknik- og miljøudvalget.
 
Sidst Gladsaxe deltog i konkurrencen Årets Elsparekommune var i 1998 og der blev Gladsaxe nummer 83 ud af 87 deltagende kommuner.
 
(hør mere i lydudgaven i Nyhedsmagasinet onsdag)

Ungdomsleder får pris i aften

I aften bliver sløret løftet for, hvem der modtager årets ungdomslederpris i Gladsaxe.
Det sker til mødet mellem foreningslivet og repræsentanter fra det offentlige, blandt andre medlemmer af byrådet, børne- og kulturforvaltningen, skolerne, fritids- og ungdomsklubberne samt skole-fritidsordningerne.
 
Årets ungdomslederpris 2001 bliver overrakt af borgmester Ole Andersen og velkomsttalen holdes af den radikale formand for Folkeoplysningsudvalget, Lis Smidsholm.
Aftenens tema er supporterkulturen, hvor journalist Sørine Godtfredsen fra avisen Weekend-nu vil komme med oplægget.
Desuden vil de to formænd for ABs og Brøndbys fanklubber fortælle om stemningen omkring en fan-klub.
 
I Nyhedsmagasinet i morgen afslører vi, hvem årets ungdomsleder i Gladsaxe er.

Skolebyrådsdag

Hvor mange lejrture skal der være i løbet af et skoleforløb? Hvordan forbedrer man menuen i kantinen og skal der også være plads til de lidt mere utraditionelle valgfag i skolen?
Det er nogle af de emner, der skal diskuteres, når 9. klasseselever i dag rykker ind i byrådssalen på Gladsaxe Rådhus for at deltage i skolebyrådsdagen.
Hver klasse møder op med et forslag, men det er kun fire af de i alt seks forslag, der kan blive vedtaget.
De fem skoler der er med i Skolebyrådet er Buddinge, Enghavegård, Mørkhøj, Stengård og Vadgård skole – sidstnævnte har to klasser med.

Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin