Fredag den 26. Oktober


Mindre social mundkurv

Det bliver lidt mere besværligt for borgere i Gladsaxe at få ført personsager frem via socialudvalgets medlemmer.
Udvalget er nemlig selv gået ind for en mere bureaukratisk model, når det handler om spørgsmål i personsager. Alligevel mener udvalgets formand, socialdemokraten Erling Schrøder, ikke, at der er tale om en form for mundkurv: "Alle spørgsmål i personsager skal fremover afleveres skriftligt til socialdirektøren, hvorefter sagen tages op på det førstkommende socialudvalgsmøde, hvis spørgsmålet ikke umiddelbart kan besvares. Så der er ikke tale om indgreb i ytringsfriheden, men blot en ændring af proceduren", siger han.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

CD undsiger de borgerlige

CD i Gladsaxe er ved at indgå i valgforbund med andre mindre partier i kommunen. Ifølge Radio Gladsaxes oplysninger drejer det sig om Enhedslisten, Skraldelisten og Gladsaxelisten, men selv vil CD endnu ikke kommentere partiets valgforbunds-tanker, da der endnu ikke er truffet nogen formel beslutning. Lone Yalcenkaya vil dog gerne fortælle, hvorfor partiet ikke er med i det borgerlige valgforbund:
"Vore vælgere ed godt, at vi er et borgerligt parti, men vi kan altså ikke gå i et valgforbund med Dansk Folkeparti og Fremskridtspartiet, heller ikke selv om det kun er et rent teknisk samarbejde", siger Lone Yalcenkaya.
 
De øvrige borgerlige partier har til gengæld fundet fælles fodslag og indgået valgforbund. Det drejer sig så om Venstre, Det konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Kristeligt Folkeparti og Fremskridtspartiet.
Der er ikke lagt skjul på fra det borgerlige valgforbund, at man gerne havde set, at CD havde valgt at samarbejde med dem frem for de kandidater, som partiet nu forhandler med.

156 kandidater til kommunalvalget

Socialdemokratiet og Enhedslisten opstiller flest kandidater til byrådsvalget den 20. november, nemlig 25, skarpt forfulgt af Det Radikale Venstre med 24 kandidater og Socialistisk Folkeparti med 22. Venstre stiller med 13, Dansk Folkeparti med 11 og Det konservative Folkeparti med 10 kandidater. Kristeligt Folkeparti har 8 kandidater på listen, Centrum-Demokraterne har 6 og Gladsaxe listen har denne gang 5 kandidater, med Karl Bencke som spidskandidat. I 1997 var han eneste kandidat på stemmesedlen for Gladsaxelisten. De to nye partier, Forældre-Partiet og Skraldelisten, stiller hver med 3 kandidater, mens Fremskridtspartiet kun har 1 kandidat, nemlig Lars Franyó.
 
Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, Det konservative Folkeparti, Centrum-Demokraterne, Venstre og Skraldelisten har sideordnet opstilling hvor stemme tallet for den enkelte kandidat er afgørende, mens de øvrige 7 partier har en såkaldt partiliste, hvor partiet har bestemt i hvilken rækkefølge kandidaterne får andel af de stemmer hvor X’et er sat på selve partiet

Novo Nordisk køber aktier hos samarbejdspartner

Novo Nordisk har haft den store pengepung fremme og investeret 20 millioner dollars i en aktiepost i et firma fra USA, der hedder Aradigm Corporation.
 
Det er en samarbejdspartner, som Novo nu køber aktier i, i fuld overensstemmelse med firmaet selv.
Aradigm og Novo Nordisk samarbejde drejer sig om at udvikle et system til at administrere insulin uden injektion og med til aftalen hører, at Novo ikke sælger ud af sine nyerhvervede aktier før tidligst om to år.


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin