Onsdag den 3. Oktober


Beslutning om skrald udsat

Økonomiudvalget i Gladsaxe sendte i går sagen om udlicitering af skraldeafhentningen tilbage til kollegaerne i teknik- og miljøudvalget.
Ifølge borgmester Ole Andersen mangler der oplysninger om de juridiske spidsfindigheder omkring loven om virksomhedsoverdragelse, om der er tale om dumpingpriser fra det konkurrerende firma, og om servicekravene overholdes.
Der var ellers et klart politisk flertal på forhånd for at vælge vognmandsfirmaet HCS, der på alle punkter var det bedste i udbudsrunden.
Det er endnu for tidligt at afgøre, om de nye undersøgelser vil ændre på det flertal.
 
Borgmesterens beslutning om at sende sagen tilbage til teknik- og miljøudvalget blev ikke modtaget med glæde af alle medlemmer af økonomiudvalget . Dansk Folkepartis Klaus Kjær, der er medlem både af økonomiudvalget og teknik- og miljøudvalget, mener eksempelvis ikke, at det vil ændre noget at sende sagen tilbage – alle oplysninger er givet i forvejen, siger han til Nyhedsmagasinet.
Til gengæld var der i går glæde hos skraldemændene på Christianslyst og tillidsmand Ole Rasmussen: "Vi ser det som en sejr, men kun en halv, fordi politikerne ikke helt har skrottet vognmandsfirmaet HCS".
 
Den foreløbige politiske plan går på senest ved byrådets novembermøde at tage endelig stilling til, hvem der fra april næste år skal rende med skraldet i Gladsaxe.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Usædvanlig erstatningssag

I dag starter en usædvanlig erstatningssag i Østre Landsret.
Det er de to tidligere pædagogmedhjælpere fra henholdsvis institutionerne Elverhøj og Mosen, der har anlagt sag mod Gladsaxe kommune og kræver erstatning for uberettiget fyring efter at være blevet frifundet ved retsinstanserne for mistanke om pædofili.
Forsvarsadvokat Thomas Rørdam har rejst et erstatningskrav på 200.000 kroner på vegne af sine klienter.
 
Selvsamme Thomas Rørdam var tidligere på året advokat i en lignende sag fra den sønderjyske kommune Tinglev. Det var dengang den første danske retssag om erstatning for uberettiget fyring efter mistanke om pædofili, og her blev Tinglev kommune dømt til at betale 50.000 kroner til den afskedigede pædagogstuderende.
 
Hvis Gladsaxe Kommune taber sagen, så vil kommunen sende erstatningskravet videre til den ene af de tidligere ansattes fagforening, Pædagogisk Medhjælper Forbund, PMF. Kommunen mener at have haft en klar aftale med PMF om betingelserne for fyringen – en aftale, som PMF angiveligt skulle være løbet fra.

Titusinde nye kvadratmeter til kontor

Et næsten 10.000 kvadratmeter stort erhvervsbyggeri med plads til 300 nye arbejdspladser er på vej til at blive bygget på Buddingevej på området ved den gamle Glentegård transformerstation.
Det er Sjælsø-Gruppen, der står bag byggeriet, der går i gang, så snart lokalplanen for området er vedtaget.
 
Forslaget til lokalplanen, der åbner mulighed for kontor- og servicevirksomhed i tre etager, bliver lagt ud til offentlig debat fra den 23. i denne måned frem til den 18. december, der er sidste frist for indsigelser.
Specielt beboerne i boligblokkene på Buddingevej og på Snogegårdsvej, der bliver naboer til det nye byggeri, kunne tænkes at have et og andet at sige om planen.

Gladsaxe sender handicappede på ferie

Den står på sol og sommer for 11 eller 12 handicappede ældre, der om tre uger drager til Cypern på Gladsaxe Kommunes regning.
I sommer besluttede socialudvalget at afsætte 100.000 kroner til en rejse sydpå for både ældre og yngre handicappede borgere i Gladsaxe. Men da det har vist sig vanskeligt at bestille så mange værelser på eet hotel, har forvaltningen nu valgt at dele de handicappede op i en ældre og en yngre gruppe. Samtidig mener pleje- og omsorgsafdelingen, at opdelingen er hensigtsmæssig, fordi yngre og ældre handicappede har forskellige interesser og behov.
De 11-12 ældre handicappede får seks-syv hjælpere med, når de i slutningen af måneden nyder varmen sydpå.
 
De yngre handicappede, der i denne omgang ikke kommer med, skal dog ikke fortvivle, for socialudvalget har afsat et tilsvarende beløb til næste år, hvor det så bliver de yngres tur til en smut til de varme lande.

Er krig løsningen?

Enhedslisten i Gladsaxe holder møde i aften. Baggrunden er terrorangrebene i USA den 11. september og de rød-grønne politikere vil nu sætte en debat i gang om, hvad der skal ske efter World Trade Center og Pentagon, og ikke mindst, hvad man kan gøre for at undgå, at noget lignende sker i fremtiden.
Mødet bliver indledt af det lokale folketingsmedlem, Søren Søndergaard, der har haft terroren helt inde på livet, da han opholdt sig i den umiddelbare nærhed af Pentagon, da den blev bombet.
 
"Efter World Trade Center og Pentagon: Er krig en løsning?"- arrangementet er åbent for alle og finder sted på Gladsaxe Rådhus kl. 19.30 i aften.

Indvandrer-kvinder mest politisk aktive

Unge indvandrer-kvinder i Københavns Amt er politisk mere engagerede end deres jævnaldrende med dansk baggrund, hvis man måler engagement på valgdeltagelse.
Hvis kvinderne er vokset op her i landet er de mere motiverede for at sætte deres kryds til de kommunale valg end både indfødte danskere og familiesammenførte kvinder.
Det fremgik for nyligt på et fællesmøde for integrationsrådene i Københavns Amt, hvor det blev tolket som, at de unge kvinder manifesterer deres selvstændighed på en "ikke-provokerende måde", som det hedder.
 
Til det kommende kommunalvalg den 20. november vil integrationsrådene forsøge at få indvandrerne til at gøre brug af deres demokratiske ret til at afgive deres stemme. Det gør rådene i form af annoncer, vælgermøder og valgpjecer.


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet