Onsdag den 31. Oktober


Radikale vil nu hjælpe skraldemænd

16.000 borgeres opbakning i form af underskrifter har ikke alene fået skraldemændene fra Christianslyst til at stille op til kommunalvalget i Gladsaxe, men har også fået også fire af de mindre partier til at indgå valgforbund med skraldemændene.
Et samarbejde, der blandt andet går ud på, at skraldemændene beholder deres arbejde. Det er der for så vidt ikke noget mærkeligt i, men…
 
Beslutningen om at lade et andet firma overtage dagrenovationen er anbefalet af et næsten enigt Teknik- og miljøudvalg, deriblandt det radikale medlem Lis Smidsholm.
Samtidig er de radikale et af de fem partier, der vil arbejde for, at skraldemændene fastholder deres arbejde. Hvordan får de radikale det til at hænger sammen?
"Vi synes, de 16.000 borgere har krav på, at nogen tager dem alvorligt. Jeg stemte selv for Teknik- og Miljøudvalgets anbefaling af, at man valgte et andet selskab, men det har naget mig meget siden. Det er ikke populistisk at vi indgår valgforbund med Skraldelisten fordi de har 16.000 borgere bag sig. Man kan jo sige, at hvis de borgere er utilfredse, så behøver de jo ikke stemme på De Radikale. Så kan de jo vælge at stemme på Skraldelisten", siger Lis Smidsholm.
Blandt de mulige løsninger hun nævner, er at kommunen køber Christianslyst, eller halvdelen, så det bliver et delvis kommunalt foretagende, eller at skraldemændene følger med over i det nye firma.
 
Valgforbundet består ud over De radikale og Skraldelisten af Centrum Demokraterne, Enhedslisten og Gladsaxelisten.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Pædofilianklage droppet

Gladsaxe politi har droppet pædofilisigtelser mod en 77-årig pensionist i bebyggelsen Bag Fortet, men forældrene har anket sagen til statsadvokaten, oplyser Ekstra Bladet.
Den 77-årige har de seneste måneder været sigtet for vold og blufærdighedskrænkelse overfor to drenge på henholdsvis tre og fem år, men på grund af svage beviser, der ikke ville holde i en retssal, har anklagemyndigheden valgt at afslutte sagen.
 
Familiens advokat, Tine Røhling fra Søborg, mener omvendt at sagen godt kan holde og har derfor i samråd med forældrene anket afgørelsen videre op i retssystemet.

Slog ud efter betjent

En 29-årig mand blev i går i Gladsaxe Byret idømt 40 dages ubetinget fængsel for forsøg på vold af særlig farlig karakter mod en politimand.
Den sigtede var sammen med en fire-seks andre i sommer i gang med at begå hærværk mod et raftehegn ved krydset mellem Juni Allé og Rybjerg Allé, da politibetjenten greb ind og forsøgte at dæmpe gemytterne.
Den 29-årige, der var i færd med at skille hegnet ad, havde på det tidspunkt en to meter lang rafte i hænderne og langede ud efter betjenten med brættet.
 
Politimanden undgik at blive ramt, og derfor blev manden "kun" dømt for forsøg på vold af særlig farlig karakter, og ikke decideret vold.
 
Anklageren plæderede for mindst tre måneders ubetinget fængsel, men retten valgte altså at se med lidt mildere øjne på forseelsen. Anklagemyndigheden overvejer nu, om den vil anke sagen, lige som den dømte udbad sig betænkningstid, inden han afgør, om han vil modtage dommen.

Valg Ekstra på Radio Gladsaxe

Hvad mener de lokale partier om dette og hint, hvad er deres partiprogram og har de eventuelt nogen løfter, de vil stille, her op til kommunalvalget den 20. november?
Disse, og sikkert mange andre spørgsmål, vil Radio Gladsaxes lyttere blive klogere på, da vi i dag onsdag tager hul på "Valg Ekstra".
 
I anledning af kommunalvalget i Gladsaxe sender vi hver dag 15 minutters Valg Ekstra i hvert Nyhedsmagsin, hver dag med et nyt parti på talerstolen. Hvert parti og liste får fem minutter til at præsentere deres valgprogram, efterfulgt af ti minutter direkte i studiet, hvor studieværten vil stille uddybende spørgsmål.
Den rækkefølge, partierne og listerne bliver præsenteret her på radioen, er på bedste demokratisk vis fundet ved lodtrækning.
 
Men Valg Ekstra er ikke den eneste måde, Radio Gladsaxe dækker lokalvalget på. Onsdag eftermiddag sender vi for anden gang et direkte debatprogram med lokale politikere om et aktuelt emne. Onsdag er det miljøet, der bliver diskuteret i detaljer.
Temadebatten om miljøet sendes direkte fra klokken 15 til 17 i dag, og interesserede lyttere kan ringe ind på telefon 39 56 21 56 og stille spørgsmål til byrådskandidaterne.


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin