Tirsdag den 9. Oktober


Sag om skoleinspektør i hårdknude

Uroen på Søndergård skole i Bagsværd fortsætter, selvom Gladsaxes borgmester i et brev til forældre til børn på skolen maner til ro.
Men mindst 80% af forældrene vil have skolens inspektør flyttet.
Længere tids disput mellem menigt ansatte, forældre og skolens ledelse har nemlig resulteret i et rigtig dårligt arbejdsklima, og da der ikke, hverken fra skoleforvaltning eller politisk, er kommet opbakning til forældrene, så overvejede skolebestyrelsen i sidste uge at gå af.
 
Så langt er det dog ikke kommet endnu, siger formand for skolebestyrelsen Malene Ulrik:
"Vi har besluttet at blive siddende en ombæring mere for at se, om ikke vi kan få inspektøren flyttet. Det er den eneste løsning, eftersom hverken lærerne eller vi forældre har tillid til en fortsættelse af samarbejdet".
 
På torsdag indbyder skolebestyrelsen sammen med samtlige kontaktforældre til stormøde, hvor forældre, skoleledelse, forvaltning og politikere er inviteret til debat om demokrati og skolebestyrelser.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

AB vandt Byernes Kamp for Røde Kors

AB har vundet en overbevisende sejr over alle de andre Superligahold.
Men der er ikke nogen pokal, der venter holdet, for det er ikke med fodbolden, at sejren blev vundet, men derimod med raslebøsserne.
For at hjælpe Røde Kors med landsindsamlingen i søndags, har i alt 32 spillere fra Superligaen de sidste to uger dystet om at få flest point. Pointene er blevet uddelt efter blandt andet hvervning af indsamlere og fanklubbens engagement, og her vandt AB altså, skarp forfulgt af Lyngby og Vejle.
 
Men det var ikke kun fodboldfans, der samlede ind i søndags, i alt var der 222 frivillige indsamlere i Gladsaxe.
Og weekendens resultat overstiger både de sidste års indsamlinger og forventningerne i år, fortæller formanden for Røde Kors i Gladsaxe, Katja Østergård: "Vi samlede i alt 240.000 kroner ind i år, cirka 60.000 mere end sidste år, så det er utroligt flot. Vi er meget glade og taknemmelig for, at folk har gjort en indsats. Og generelt har alle været meget ivrige efter at give et bidrag".
 
Røde Kors indsamlede på landsplan omkring 24 millioner kroner og slår dermed sin egen rekord fra 1995. Men selv om stigningen ses over alt i landet, er Gladsaxes resultat relativt højere end landsgennemsnittet.

Partiernes præsentationsprogrammer lagt fast

Lykkens gudinde var med Centrum-Demokraterne i fredags, da der her på Radio Gladsaxe var lodtrækning om fordelingen af dage til de enkelte partiers præsentationsprogrammer frem mod valget.
CD blev nemlig trukket ud på den sidste dag med præsentationer, der af mange også betragtes som den bedste.
Lodtrækningen foregik under overværelse af flere partier, der fik mulighed for selv at trække en konvolut med en dato. Nogle overlod det helt til lykkens gudinde, i dagens anledning Louise, vores praktikant fra Bagsværd skole, andre ville gerne selv.
 
Præsentationen af partierne kommer til at foregå i Nyhedsmagasinet, hvor hvert af de foreløbig 13 partier får et kvarter til rådighed. Fem minutter til selv at præsentere partiets politik og 10 minutter til en udspørgen fra studieværtens side.
 
Og her kommer så listen med de 13 partier, der foreløbig ser ud til at stille op:
Kristeligt Folkeparti starter runden den 30. oktober, Dansk Folkeparti følger den 31. oktober. Det Radikale Venstre får den første dag i november, Socialdemokratiet 2. november, Forældrepartiet mandag den 5. november, Fremskridstpartiet den 6., Gladsaxelisten den 7., Enhedslisten den 8. og Det konservative Folkeparti fredag den 9.
Venstre starter om mandagen den 12., efterfulgt af Socialistisk Folkeparti den 13., Skraldemændene den 14., hvis de altså vælger at stille op, og så slutter som nævnt Centrum-Demokraterne af torsdag den 15. november.
Fredag den 16. om eftermiddagen sender vi den afsluttende partirunde fra kl. 15.

GM i Rock – én på opleveren

I aften bliver det afgjort, hvem der det næste års tid - med rette - kan kalde sig "Gladsaxemester i Rockmusik".
Der er GM i rock, og det er bands fra de lokale fritids- og ungdomsklubber, der står på scenen.
"Det er bands, som er vant til at spille rundt omkring, til sommerfester osv.", siger
Stig Michaelsen, medarrangør og musikmedarbejder i Klub 144.
 
"Det overordnede formål er, at give børnene én på opleveren, at give dem lov til at stå på en scene foran et stort publikum", siger Stig Michaelsen.
Sidste år var der 300 publikummer til GM i Rock, og arrangørerne håber, der dukker mange op igen i aften.
 
Gladsaxemesterskaberne i Rock bliver holdt i klub 144 på Bagsværdvej. Konkurrencen starter klokken 15 og slutter omkring klokken 20 i aften.
Og udover ære og berømmelse, så er der, sædvanen tro, også store præmier at hente for de bedst placerede i konkurrencen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Omskifterboks skyld i sendeproblemer

Tekniske problemer satte beklageligvis i går morges Radio Gladsaxes morgenudsendelser skakmat, og først kl. 9.15 lykkedes det TeleDanmarks teknikere at finde fejlen.
Det betød, at Nyhedsmagasinet helt udgik af mandagens programflade, ligesom Pophjørnet og Båndværkstedet måtte lide den tort at udgå.
Den tekniske fejl opstod i den såkaldte omskifterboks ved Gladsaxesenderen. Boksens hensigt er automatisk at skifte mellem de tre radioer, der benytter frekvensen, men det var lige præcis den funktion, der svigtede mandag morgen.
Ifølge TeleDanmarks teknikere, så er boksen nu blevet sikret mod lignende fejltagelser.


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin