Mandag den 10. september


Voldsomt Prima-røveri for retten i morgen

En politibetjent blev truet på livet og en medarbejder fik sat en skarpladt pistol mod halsen, da to maskerede mænd i juni i år begik røveri mod supermarkedet Prima på Værebrovej i Bagsværd.
To unge mænd på henholdsvis 17 og 19 år bliver i morgen fremstillet i retten, tiltalt for væbnet røveri.
 
Røveriet fandt sted efter lukketid, hvor to maskerede mænd truede de ansatte med pistoler. Særlig hårdt gik det ud over en medarbejder, der fik sat en pistol mod halsen.
 
En 19-årig mand fra København blev anholdt på gerningsstedet med en skarpladt 9 mm. pistol. Den anden gerningsmand stak af fra stedet, og politiet måtte indstille jagten, da han truede med at skyde den betjent, der fulgte efter ham.
Politiet anholdt tre dage senere en 17-årig mand, som formodes at være identisk med den anden af de to gerningsmænd til røveriet. Begge fremstilles altså i retten i Gladsaxe i morgen tirsdag.

Bilist tog kvælertag

En finger eller en flad, fremadrettet hånd?
Det gør måske ikke altid den store forskel, men når sindene koger hos bilister, der har travlt, kan det nemt udvikle sig.
Det viste en retssag i fredags i retten i Gladsaxe, hvor en 32-årig mand var tiltalt for at have taget kvælertag på en anden bilist.
 
Episoden fandt sted i begyndelsen af august i år på en p-plads på Værebrovej.
Her var den tiltalte ved at bakke sin kassevogn ud, da en anden bil også ville ud fra p-pladsen.
Den anklagede holdt i vejen og mener, den forurettede gav ham fingeren. Den forurettede forklarede i retten, at han havde givet tegn med en flad, fremadrettet hånd: "kør enten frem eller tilbage".
Den 32-årige steg ud af sin bil, gik hen til den anden bilist, rakte hånden ind gennem det nedrullede vindue og hev fat i ham. Selv siger han, han hev fat i kraven på ham, men han var altså tiltalt for at have taget kvælertag på bilisten, med en indre punktblødning i øjet som følge.
 
Retten tog ikke endelig stilling til sagen, da dommeren først vil have kriminalforsorgen til at udforme en personundersøgelse af den tiltalte.
Det kan tolkes derhen, at den tiltalte vil blive kendt skyldig, men at dommeren mener, at en ubetinget straf, som anklageren krævede, er for streng, men at en betinget dom, som forsvareren plæderede for, ville være for mild, ja så kan man vælge den gyldne middelvej, der hedder samfundstjeneste. Og til det, skal dommeren altså bruge en personundersøgelse af den sigtede.
Sagen bliver formentlig afgjort i oktober.

Dispensation til bro i sø

Rostadion ved Bagsværd Sø må godt etablere en fast 80 meter lang bådebro som erstatning for den øjeblikkelige, der ligger ovenpå flydepontoner.
Ifølge rofolket, så vil den faste bro gøre det nemmere at afvikle rostævner, og det er så det, der er udsigt til nu.
Den faste forbindelse, så at sige, kræver en dispensation fra regionmyndigheden, Københavns amt, og den blev givet i juni.
Men dispensationen blev påklaget af Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Gladsaxe til Naturklagenævnet, men nævnet har netop stadfæstet amtets afgørelse.
Både amt og nævn mener ikke, at en fast bro vil betyde nogen reel ændring af søens tilstand.

Daghøjskole udvider

400 kursister gik sidste år igennem dørene til Daghøjskolen i Gladsaxe, der er ved at blive så populær, at det er nødvendigt at åbne tre nye lokaler til særlig projektundervisning.
To nye hold starter i dag på Daghøjskolen, der især henvender sig til folk med kort uddannelsesmæssig baggrund, eller som af sociale årsager har svært ved at komme i gang igen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Enhedsliste på 25 kandidater

Enhedslisten i Gladsaxe er parat til at besætte alle pladser i Gladsaxe byråd.
Ikke ved hjælp af revolutionære midler, men på helt almindelig valgdemokratisk vis.
De rød-grønne stiller nemlig igen op med 25 kandidater til kommunalvalget i november.
 
Skal listen gøre sig forhåbninger om at få flere ind end det nuværende medlem, Emilce Nielsen, så kommer det til at kræve mere end de 5,5% af stemmerne, der gik Enhedslistens vej for snart fire år siden.
 
Emilce Nielsen topper igen listen over de 25, efterfulgt af Bendt Larsen, Flemming Holst, Camilla Lyngfjell og som nummer fem Henning Bentzen.


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet