Fredag den 14. september


Budgetforhandlinger fortsætter i dag

De store borgerlige partier er ude af dette års budgetforhandlinger i Gladsaxe. Det skete mandag aften, der var den tredje runde, hvor repræsentanter fra alle byrådets partier deltog.
Det var så også den sidste omgang med alle, idet Venstre og Konservative ikke mere fandt grund til at være med. Dansk Folkepartis forhandler, Klaus Kjær, er på ferie og har derfor ikke ytret sig, men han må formodes at være på linie med de to øvrige.
 
Tilbage er så Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og det Radikale Venstre.
De fire partier tog i aftes endnu en tørn for at få budgetenderne til at hænge sammen.
 
"Vi mødes igen i eftermiddag, og alle partier er stadig med" fortæller bogmester Ole Andersen, der dog ikke ønsker at konkretisere, hvad det er, der mangler at falde på plads i forhandlingerne, før der kan indgås budgetforlig.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Få "plettede" hjemmehjælpere

Gladsaxe kommune stiller væsentligt strengere krav til hjemmehjælpere end til skolelærere og pædagoger, i hvert fald når det drejer sig om en ansøgers kriminelle fortid.
Fem ud seks ansøgere med en plettet straffeattest er i år blevet afvist som hjemmehjælper på grund af deres
kriminelle fortid.
 
Og mens socialforvaltningen afviser ansøgere med domme for vold, bedrageri og tyveri er børne- og kulturforvaltningen er mere liberal. Her fik man sidste år ansøgninger fra 22 mennesker, der havde en tidligere dom, en af dem blev afvist.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Broløft på vej

Indenfor en god uges tid går Vejdirektoratet i gang med at få brohøjderne på Hillerødmotorvejen tilpasset højden på nutidens lastvogne og busser.
De fem broer i Gladsaxe kommune, som motorvejen kører under, er alle skyld i, om ikke daglige, så dog ugentlige uheld med især lastvognstog, der sidder fast under broerne eller for sent opdager de lave højder og så forsøger at bakke.
 
Den første bro, der tages fat på, er Gladsaxe Ringvej. Det er den, der går fra Buddinge Rundkørsel til amtssygehuset i Herlev.
Vejdirektoratet benytter to løsninger for at få højden rigtig; dels graves selve motorvejen længere ned, dels løftes broerne.
 
Broløftet benyttes ved Gladsaxe Ringvej – et arbejde, der ventes at være udført først i december.
Til- og frakørselsramperne vil være åbne under arbejdet, bortset fra venstresving både mod nord og syd fra ringvejen.
De næste broer bliver ordnet indenfor et par år.

Børnekulturen skal styrkes

De yngste borgere kan glæde sig til masser af teater- musik- og idrætsoplevelser – også i fremtiden.
Gladsaxe Kommune er i fuld gang med at styrke det børnekulturelle arbejde. Politikerne i Kultur- fritids- og idrætsudvalget blev tidligere på ugen præsenteret for en foreløbig status over de børnekulturelle tilbud og aktiviteter, der findes allerede i dag, og udvalgsformand Peter Nielsen glæder sig over resultatet.
 
"Der er utrolig mange børn, der deltager i kulturelle aktiviteter allerede i dag, men vi skal selvfølgelig styrke det børnekulturelle område alle steder, hvor vi overhovedet kan. Børnene de er kulturbærere, og de skal have noget, at bære videre på", siger Peter Nielsen til Nyhedsmagasinet.
 
Målsætningen om at forstærke indsatsen på det børnekulturelle område indgår som en del af Gladsaxe Kulturplan 2000.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

SF klar til valg

SF melder sig nu under fanerne og er klar med det program, som partiet går til valg på den 20. november.
Det er især indenfor det sociale område, miljøet, ældrepolitikken og kulturlivet, at partiet vil søge at gøre sine holdninger gældende. Og så vil partiet arbejde for de borgere, der har særlige behov, for eksempel på grund af handikap.
 
Derud over mener SF, at kommunen skal genoprette sig ry som et godt sted for børn og unge, at det lokale integrationsråd skal have mere gennemslagskraft og at cykelstinettet skal udbygges.
 
SF stiller op med 22 kandidater til kommunalvalget, nr. et på listen er nuværende 1. viceborgmester, Peter Brooker.


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet