Tirsdag den 25. september


Borgerligt mindretal indgår budgetaftale

De største borgerlige partier i Gladsaxe byråd har sammen med Irma Henriksen udenfor partierne indgået en mindretalsaftale om det kommunale budget.
Aftalen skal ses som modstykke til det budgetforlig, som S, SF, Radikale og Enhedslisten indgik for snart et par uger siden.
De fire parter sidder på de 15 af byrådets 25 pladser, hvilket efterlader 10 pladser eller stemmer til mindretallet.
 
Den konservative Lars Abel fortæller her om de seks hovedpunkter, der indgår i mindretalsaftalen: "Grundskyldspromillen skal ned på 12, og så skal der bruges penge, en mio. om året, på et hospicetilbud. Der skal hvert år bruges en mio. til bedre vikardækning i skolerne, to kommunale grunde skal sælges, så der kan bygges boliger. Vi vil bruge en mio. til en central miljøpulje, der skal arbejde med reduktioner i energiforbruget. Endelig vil vi sælge Borgernes Hus og i stedet udbygge Aktivcentret på Telefonvej for ni mio. kroner."
 
På byrådets oktobermøde bliver det endelige budget for det kommende år vedtaget.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Overfaldt kæreste med brødkniv

En raseret lejlighed med blod over det hele. Det var, hvad politiet fandt ved ransagningen af en lejlighed i Søborg sidste år. Her havde lejlighedens beboer, en 41-årig mand, overfaldet sin kæreste med en brødkniv.
I går fik manden Østre Landsrets ord for, at Byretten i Gladsaxe havde vurderet sagen rigtigt, da landsretten stadfæstede dommen på halvandet års ubetinget fængsel.
 
I januar sidste år løb parret, efter at have drukket en del guldøl, tør for våde varer og blev enige om, at manden skulle hente flere hos købmanden. Han fik hundrede kroner med af sin kæreste, men kom tilbage med én sneøl, købt på et værtshus, fordi købmanden havde lukket. Det skulle angiveligt have hidset kæresten op, og dermed var slagsmålet i gang.
Manden fik fat i en brødkniv, som han, mens han holdt kvinden bagfra, satte på hendes hals og snittede hende med ordene: "Vil du føle, hvordan det er at dø?"
Kvinden fik kæmpet sig løs, men blev væltet omkuld i sengen, hvor hun ved at værge fra sig med hånden, undgik at blive stukket i maven.
Hun havde snitsår i maven, på halsen og hænderne og var desuden blevet nevet i brystet.
 
Manden siger, han ikke kan huske, hvad der skete. Han har nemlig fået en dårlig hukommelse efter to uheld på sin cykel samt slag med en baseballkølle.
Den 41-årige mand, der er født og opvokset i Bagsværd, blev ikke kun dømt for overfaldet, men også for 11 andre anklager. Blandt andet for at true nogle naboer på livet og med en økse forsøge at komme ind i deres lejlighed. Desuden har han indgivet falsk anklage for manddrab, da han har hævdet, at han blev beskudt af en anonym mand, men hvor det viste sig, han havde skudt sig selv i hånden ved et uheld.
Resten af tiltalerne var besiddelse og videresalg af euforiserende stoffer, hærværk og ulovlig våbenbesiddelse, og manden blev kendt skyldig i samtlige anklager.
Forsvareren lagde i sin afsluttende tale vægt på, at der "kun" var tale om overfladiske snitsår, men anklageren krævede en skærpet dom, da manden har en tidligere dom for at have overfaldet en kvinde med en kniv.
 
Manden har 26 øvrige straffe bag sig blandt andet for vold og våbenbesiddelse, er for tiden i fængsel for en anden forbrydelse, mens han følger Rigshospitalets narkotika-afvænningsprogram.

Uundgåelig færdselsulykke

En ung mand med promiller i blodet og manglende kørekort og en bilist med en mobiltelefon i den ene hånd.
Det var et nærmest uundgåeligt færdselsuheld, der fandt sted lørdag morgen på Gladsaxe Ringvej.
En 28-årig mand kom kørende ad ringvejen i retning mod Herlev. Da han nåede til Gladsaxe Møllevej fortsatte han ind i krydset mod rødt lys og påkørte her en bil med en ung mand.
Efter ulykken forsvandt den 23-årige bilist. Han blev fundet igen kort efter og bragt til skadestuen med en flænge i hovedet. Det viste sig, at han var påvirket af spiritus, han havde ikke noget kørekort, og bilen havde han "lånt" uden at spørge.
Den anden bilist forklarede, at han havde talt i mobiltelefon, da uheldet skete.

Vidner til røveri mod grill efterlyses

Kriminalpolitiet i Gladsaxe efterlyser vidner til et røveri mod Mørkhøj-grillen fredag aften.
Røveriet fandt sted omkring klokken 20, hvor gerningsmanden trådte ind ad bagdøren og med en stor køkkenkniv truede den 18-årige ekspedient til at udlevere kassebeholdningen på ca. 6000 kroner, hvorefter han forsvandt igen ud ad bagdøren i ukendt retning.
 
Gerningsmanden beskrives som værende ca 18 - 20 år, ca. 2 meter høj og slank af bygning. Han var iført mørkt tøj og en sort hue, der dækkede ansigtet.
Den unge ekspedient mener desuden at have set en lyshåret person stå udenfor bagdøren, lige før den maskerede røver trådte ind, så måske er der tale om to gerningsmænd.
 
Kriminalpolitiet er interesseret i at tale med kunder, der har været i Mørkhøj Grill fra klokken 18 fredag aften og med folk, der har set eller hørt noget, der kan have forbindelse til røveriet.

Retssag udsat

Gladsaxe Kommune skal om ti dage i retten op mod den kendte forsvarsadvokat Thomas Rørdam. På vegne af to klienter kræver han erstatning for uberettiget afskedigelse. Han fører sagen for to tidligere pædagogmedhjælpere, der blev fyret fra kommunen, efter de var mistænkt for pædofili.
 
Den ene mand, der arbejdede i Elverhøj, blev frifundet af retten i Gladsaxe, den anden, der arbejdede i Mosen, blev dømt af retten her i Gladsaxe, men blev senere frifundet ved landsretten.
Thomas Rørdam har tidligere nævnt et krav på 200.000 kroner til den ene af de afskedigede pædagogmedhjælpere.
 
Retssagen er blevet udsat, så den ikke, som tidligere nævnt her på stationen, begynder i denne uge, men først kører den 3. og 4. oktober.

Topmoderne omsorgscenter indvies i dag

Det er ganske vist over en måned siden, de første beboere flyttede ind, men først i dag er der officiel indvielse af det nye omsorgscenter Rosenlund i Mørkhøj.
Og det sker for fuld musik og med prominent besøg. Det bliver ingen ringere end socialminister Henrik Dam Kristensen der skal indvie Rosenlund.
Udover socialministeren, så deltager også distriktsleder Helene Johansen, socialudvalgsformanden, borgmester Ole Andersen samt Gladsaxe Pigegarde i indvielsen af Rosenlund.
 
Det nye omsorgscenter er topmoderne indrettet og rummer i alt 112 boliger, hvoraf halvdelen er specielt til senil-demente.


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet