Onsdag den 26. september


Fem bombetrusler mod uddannelsesinstitutioner

Gladsaxe politi har siden terroraktionen i USA for 15 dage siden arbejdet med fem bombetrusler, fremsat mod uddannelsesinstitutioner.
I går gik det ud over Social- og sundhedsskolen, og i sidste uge måtte Metalindustriens Fagskole evakueres tre gange og Handelsskolen i Ballerup én gang.
 
Alle trusler har været tomme, men ikke desto mindre tager Gladsaxe politi, ifølge fungerende leder af kriminalpolitiet, Ole Andreasen, anmeldelserne særdeles alvorligt: "Med terroren i USA i frisk erindring er det svært ikke at tage truslerne alvorligt, og vi rykker da også ud med hele mandskabet med bombehundene hver gang. Heldigvis har alle fem trusler vist sig ikke at indeholde noget alvorligt, men vi efterforsker sagerne, der ifølge tre paragraffer i straffeloven kan give gerningsmændene op til to års fængsel".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Skimmelsvamp i Mørkhøj-børnehave

Børnehaven Mørkhøj på Mørkhøjvej er blevet ramt af skimmelsvamp, efter at vand gennem et par år har trængt ned gennem et utæt fladt tag.
De 40 børn i institutionen bliver ikke evakueret, men kan efter samråd med lægelig fagkundskab godt blive under renoveringen og udskiftningen af taget.
 
Leder af daginstitutionskontoret i Gladsaxe kommune, Peter Christiansen, oplyser til Nyhedsmagasinet, at et enkelt barn indtil nu muligvis har været generet af svampesporene.
 
Forældrene blev orienteret om situationen på et møde mandag, og personalet er i disse dage i gang med at blive instrueret i at se efter, hvilke symptomer der er typiske som følge af skimmelsvamp, og som de derfor skal være særligt opmærksomme på.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Borgmester om borgerlig budgetaftale: Uacceptable nedskæringer

De borgerlige partier i byrådet og Irma Henriksen udenfor partierne indgik forleden
mindretalsaftale om det kommunale budget.
Men Gladsaxes socialdemokratiske borgmester er, som ventet, lidet begejstret for især de nedskæringer, som indgår i den borgerlige budgetaftale.
 
"Der er en række punkter, som bestemt ville være uspiselige for os. Det er eksempelvis de meget store nedskæringer på kommunale arbejdspladser. Den meget negative holdning som afspejler sig i forhold til beskæftigelsesaktiviteterne fra kommunens side, den synes vi bestemt ikke om" siger Ole Andersen til Nyhedsmagasinet.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

Socialminister: Gladsaxe har vist vejen

I går var der indvielse af det nye omsorgscenter Rosenlund i Mørkhøj.
Socialminister Henrik Dam Kristensen holdt indvielsestalen, og især de 56 nye plejeboliger specielt for senil-demente fik rosende ord med på vejen fra ministeren.
 
"Der er for mig ingen tvivl om, at en af de allervigtigste ting, det er, at både den ældre selv men også familien oplever, at man er i nogle trygge rammer, hvor man kan have det så godt, som det nu kan lade sig gøre, når man har udviklet en demens. Så derfor, hatten af for Gladsaxe for også at have tænkt på demens-delen. Det er der for mange kommuner, der ikke gør. Men Gladsaxe har vist vejen", siger Henrik Dam Kristensen.
 
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)

OK til Canons ny hovedsæde

En fireetagers kubisk, altså terningformet bygning med et par lavere afrundede udbygninger og en gård i midten – sådan lyder den umiddelbare arkitektoniske beskrivelse af det multinationale selskab Canons nye hovedsæde i Gladsaxe. En beskrivelse og plan for byggeriet, der nu er sagt god for politisk i teknik- og miljøudvalget.
 
Det nye kontordomicil kommer til at blive nabo til entreprenørfirmaet MTHS, der ligger på en vej opkaldt efter en af stifterne, Knud Højgaard.
 
Facaden på bygningen kommer til at bestå af rødbrune teglsten, lysegrå pudsede flader og glas med aluminiumsbånd, alt sammen udstyr, der efter byrådets mening sikrer en harmonisk helhedsvirkning af bebyggelsen i området, som det hedder.

Værebro skole laver undervisningsmateriale om alkohol

Flere end et halvt hundrede elever og forældre var sidste år med til at sætte en ny og anderledes udgave af Shakespeares Hamlet op på Værebro skole. Stykket handlede om unge, alkohol og identitet.
Og nu får andre skoleelever også mulighed for "at være eller ikke at være" med. Værebro skoles version af Hamlet har nemlig resulteret i et komplet undervisningsmateriale til brug i mange forskellige sammenhænge, fortæller lærer Pia Borneman.
 
"Det henvender sig meget bredt. Den gruppe der opførte stykket på Værebro skole var jo fra 12 – 50 år. Så det kunne være skolens ældste klasser, som går ind i det, evt. flere klasser slået sammen og laver et tværfagligt samarbejde og arbejder med eks. alkohol i biologi, der er masser af danskopgaver i materialet osv.", siger Pia Borneman, der sammen med Klaus Krogsgaard fra Værebro skole lige nu er ved at lægge en sidste hånd på undervisningmaterialet, som vil blive præsenteret for første gang i teatersalen på Værebro skole på næste onsdag.
 
Hele projektet, teaterstykke og undervisningsmateriale, er i øvrigt økonomisk støttet af sundhedsstyrelsen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet onsdag)


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet