Torsdag den 27. september


Børnefamilier forrest i boligkøen

Børnefamilier får nu fortrinsret til en bolig hos Gladsaxe almennyttige boligsselskab, GAB.
Selskabet har netop fået lov af kommunen til at benytte sig af en ny paragraf i lovgivningen, som giver boligselskaberne mulighed for at anvise boliger efter nye kriterier.
 
GAB har en del rækkehusbebyggelser i Gladsaxe, og ventelisterne hertil er prioriteret efter anciennitet. Derfor er bor i dag mange ældre mennesker og få børnefamilier i selskabets rækkehuse.
Men nu får GAB altså mulighed for prioritere ventelisterne anderledes.
De der er skrevet op på den interne venteliste, dvs. i forvejen har til huse i én af GABs afdelinger, skal øverst på listen - familier med børn kommer forrest i køen, dernæst kommer ægtepar uden hjemmeboende børn.
Børnefamilier på den eksterne venteliste har tredjeprioritet mens familier uden børn, igen opnoteret på den eksterne venteliste kommer sidst i køen til en bolig.
 
De nye udlejningskriterier gælder udelukkende for GABs rækkehuse og enkelthuse, og har ingen betydning for ventelisterne til etageboliger.
Gladsaxe byråd vil i øvrigt i nærmeste fremtid rette henvendelse til GAB omkring muligheden for også at indføre fleksible udlejningsregler for ældre.

Psykisk syg røver dømt til behandling - igen

En psykisk syg ung mand blev i går i Østre Landsret dømt til behandling og indlæggelse på ubestemt tid. Dermed stadfæstede landsretten den dom, retten i Gladsaxe afsagde tilbage i august.
Den 25-årige ankede dengang dommen, fordi han hellere vil i fængsel i stedet for i behandling.
 
Manden er dømt for røveri begået mod TV-købmanden overfor Tv-byen i Mørkhøj, hvor han truede ekspedienten med en stor franskbrødskniv og forsvandt med kasseapparatet og 6000 kroner i kontanter. Han kan ikke selv huske noget fra den dag, røveriet blev begået, men ekspedienten har flere gange, med usvigelig sikkerhed udpeget den 25-årige som gerningsmanden.
 
Han har siden februar været indlagt på Skt. Hans hospital, hvor han er blevet mentalundersøgt. Undersøgelsen viser, at manden formentlig var sindssyg i gerningsøjeblikket, og at der er risiko for, at han igen vil begå kriminalitet.
Og på den baggrund idømte Østre Landsret som nævnt i går manden en behandlingsdom med indlæggelse på ubestemt tid.

Prisbelønnet vareudbringning til ældre

Et københavnsk firma fik tirsdag en pris for deres arbejde med at bringe varer ud til ældre.
Med denne hæder viser firmaet, at det kan lade sig gøre problemfrit at levere varer til ældre, og ikke som i Gladsaxe kommune, hvor ordningen i øjeblikket er under drøftelse, fordi den ikke fungerer optimalt.
"Samarbejdsprisen" bliver givet af København og Århus kommuner og modtageren er et halvandet år gammelt firma, der hedder NH Distribution, og som bringer varer ud pr. cykelbude.
 
"Grunden til, at vi har fået prisen er, at vi er gode til at samarbejde med Københavns kommune om arbejdet, vi taler sammen. Vore bude er også vellidte hos de ældre, fordi de er høflige, siger Marianne Wienberg, der er daglig leder af NH Distribution.
 
Formanden for socialudvalget i Gladsaxe kommune, Erling Schrøder, vil endnu ikke tage stilling til, om forvaltningen vil overveje at benytte sig af NH Distribution. Han fortæller, at firmaet de næste dage vil blive kigget efter.
Efter at vareudleveringen i Gladsaxe har været udliciteret, kommer den fra årsskiftet tilbage i kommunalt regi, men det er endnu ikke besluttet, i hvilken form.
Det prisbelønnede firma lover at tage sig kærligt af Gladsaxe Kommune, hvis den skulle finde på at henvende sig.
Men det indebærer, at kommunen er villig til at ty til tegnebogen, da en udbringning af NH Distribution koster 110 kroner, hvor kommunen i dag betaler 65 kroner pr. tur.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Professionel ro overfor bombetrusler

Gladsaxe politi er blevet mere hårdhudet med hensyn til reaktionen på bombetrusler.
Som nævnt i Nyhedsmagasinet i går, så har uddannelsesinstitutioner i politikredsen i fem tilfælde siden den 11. september modtaget trusler om bomber i ejendommene.
Første gang evakuerede politiet eleverne og sendte dem hjem, men ved de øvrige fire trusler blev personale og elever blot sendt ud i gården, indtil bygningerne blev erklæret for sikre.
 
"Efter World Trade Center har vi været ret tyndhudede omkring bombetrusler, men hvis der var tale om koordinerede terroraktioner, så ville de formentlig allerede have været udført. Vi reagerede derfor lidt mere hverdagsagtigt overfor de seneste af truslerne", siger vicekriminalinspektør Ole Andreasen fra Gladsaxe politi.

Forskønnelsespriser til ny og gammel arkitektur

I eftermiddag falder der hæder til lokale arkitektoniske perler, når Gladsaxe Forskønnelspris bliver overrakt på Aldershvile Slotspavillon.
Det er endnu en velbaret hemmelighed, hvem der skal have Gladsaxe Forskønnelspris i år.
"Vi har jo fået en masse henvendelser og forslag, og så har vi været rundt og kigge på det, der er foreslået og det, der er sket af nybyggeri i kommunen. Det vigtigste for os det er jo, at det er noget, der forskønner Gladsaxe, og vi er endt op med at belønne noget "nyt" og noget "gammelt", så at sige", fortæller medlem af dommerpanelet, Arne Hermann.
Dommerpanelet består desuden af blandt andre to arkitekter og en repræsentant fra Unibank.
 
Det er femte gang Unibank uddeler Gladsaxe Forskønnelspris. Sidste år gik prisen til hele tre initiativer, nemlig den dengang nye stationsplads foran Buddinge Station, den næsten 300 år gamle Nybro Kro og Gladsaxe Kirkegård.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Bortførelse var sexleg

Det var alle mand af huse, da Gladsaxe politi i går fik en anmeldelse om en mulig bortførelse ved Hareskoven station.
Meldingen lød på, at en voksen mand var ved at bortføre en lille pige, der var bagbundet med en hundesnor og med bind for øjnene.
Seks-syv patruljevogne kørte med udrykning til stedet, og efter en kort eftersøgning blev parret fundet.
 
For der var ikke tale om en voksen mand og en lille pige, men om et par, ovenikøbet et kærestepar, der var i gang med en fantasifuld sexleg. Så fantasifuld at end ikke anmelderen kunne se forskel på det og så en bortførelse.
Patruljefolkene kunne, efter at have konstateret sagens rette sammenhæng, vende lettede, måske endda berigede, tilbage til politistationen i Buddinge.
 
Ifølge kyndige folk udi straffeloven og politivedtægten så kan der ikke rejses tiltale mod parret, hverken for at have krænket offentligheden, skabt forargelse eller udført uanstændige handlinger.


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet