Mandag den 3. september


Ny plan skal lovliggøre planteskole

Næste skridt i lovliggørelsen af den famøse 1.200 m2 store glasbygning på Aldershvile Planteskole i Bagsværd er nu klar til at blive taget.
Gladsaxe Kommune gav i sin tid planteskoleejeren lov til at opføre bygningen, uden at det planlovsmæssige var i orden.
Det er det ved at blive nu, senest med et forslag til en rammeændring af kommunetillægget, der skal drøftes i økonomiudvalget i morgen.
 
Ændringen går i al sin enkelthed ud på at ændre områdets anvendelsesbestemmelse fra "park" til "park med mulighed for indpasning af planteskole".
 
Men med denne ændring er det ulovlige langt fra lovligt endnu.
Eksempelvis skal Københavns amt dispensere fra søbeskyttelsesbestemmelsen, der overskrides med 30 meter, og Hovedstadens UdviklingsRåd, HUR, som regionplanmyndighed skal vurdere, om planteskolens beliggenhed og størrelse.

40 km/t. zoner i Mørkhøj en succes

De første år med 40- og 30 km/t. zoner i Mørkhøjområdet har oversteget alle forventninger.
På fire år er gennemsnitshastigheden faldet med 10 – 17 km/t. og samtidig er antallet af uheld og personskader faldet med hele 80%, fortæller ingeniør i Vej- og parkafdelingen i Gladsaxe kommune, Martin Willerup.
På landsplan er faldet i antal af personskader i samme periode kun 7%.
 
Hastighedsprojektet i Mørkhøj startede som et forsøg og har siden ført til 40- og 30 km/t. zoner i stort set alle boligkvarterer i Gladsaxe.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Seniorbofællesskab på Bagsværd Møllevej?

En kreds af ældre Gladsaxeborgere vil meget gerne have lov til at opføre et seniorbofællesskab på Bagsværd Møllevej.
Borgerne har for nylig meddelt kommunen, at de er meget interesserede i at købe eller leje et areal, der ligger mellem omsorgscentret Møllegården og Lyngby Radio.
 
"Det er kort sagt det ideelle areal for et seniorbofællesskab", siger en af de interesserede, Benny Stenberg, der sidder med i en arbejdsgruppe på fem personer, som forsøger at finde et ledigt og egnet areal til seniorbofællesskab. Og henvendelsen omkring Bagsværd Møllevej bliver behandlet politisk tirsdag i økonomiudvalget.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Nettet strammes om pædofili-dømte

En pædofil pædagog er vel nok forældres værste mareridt.
Med en ny bekendtgørelse får børn - og deres forældre – i Gladsaxe kommune måske lidt mindre grund til at frygte det værste.
For ud over de almindelige straffeattester er det nu muligt at indhente en særlig attest, der specifikt omfatter forbrydelser af seksuel karakter, som er begået mod børn.
Det drejer sig om seksuelt misbrug af børn, besiddelse af børnepornografi, blufærdighedskrænkelse samt incest.
Og i modsætning til almindelige straffeattester er der ingen reel forældelsesfrist, da denne først bortfalder, når personen er fyldt firs år. Der kan indhentes attest på alle medarbejdere, der er i direkte kontakt med børn og unge under 15 år.
 
Samtidig er det også blevet muligt at få en offentlig straffeattest for medarbejdere, der ansættes i folkeskolen og har direkte kontakt med elever. Tidligere var det kun muligt at få det for lærerne.
 
Kommunens forvaltning anbefaler brug af disse attester, men det er i sidste instans Byrådet, der skal træffe den endelige afgørelse. I første omgang drøftes sagen på Økonomiudvalgets møde i morgen.


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet