Torsdag den 6. september


Særegen bileksport

16 eksjugoslavere med dansk statsborgerskab er sigtet i en større bedrageriaffære omhandlende forsikringssvindel for en lille million kroner.
Svindelen foregik ved at køre store dyre biler til eksjugoslavien, melde dem stjålne i Danmark og så indkassere forsikringspengene.
 
Af de 16 er ti blevet dømt mellem tre og seks måneders fængsel, én er blevet frifundet, mens fem endnu afventer en dom.

Forgæves røverjagt

Mens fem politihunde, patruljevogne og motorcykelbetjente fra København, Gentofte, Frederikssund og Gladsaxe fór rundt i Buddingekvarteret mellem stationen og Buddinge Hovedgade i febrilsk jagt efter en formodet røver, så forsvandt samme røver formentlig lige så stille med toget fra Buddinge station i ukendt retning.
 
Den 35-årige eftersøgte med bopæl i området blev onsdag formiddag forsøgt kontaktet af politi fra Frederikssund i forbindelse med et røveri i Ganløse.
Den 35-årige stak imidlertid af, og så gik den vilde jagt i området ellers.
 
Gennem næsten et par timer støvede hunde og politifolk rundt, men måtte til sidst opgive at få spor.
Et vidne i bil på Klausdalsbrovej var ved at køre en mand over, der spænede ud foran ham, og andre vidner har set en mand løbe på fuld drøn ind på stationen i samme tidsrum.
Under alle omstændigheder blev jagten med de mange deltagende poltifolk indstillet.

Renovering koster handlende dyrt

Man bliver fri for lange køer, hvis man handler ved Søborg Torv for tiden. På grund af den 20 millioner kroner dyre renovering af torvet, er der nemlig ikke mange kunder i forretningerne, og det kan de lokale forretningsdrivende sagtens mærke.
 
Søren Willems fra Buddinge Radio og TV, siger om byggeriet: "Det er problem for vore kunder, hvis de skal købe varer som for eksempel fjernsyn eller stereoanlæg, for de bliver nødt til at parkere langt væk. Vi kan godt mærke det på omsætningen, men der er andre forretninger, der er hårdere ramt. Vi glæder os meget, til centeret står klar, for så tror jeg, der er mulighed for en øget omsætning, ud over at det bliver flot", siger han.
 
Nogle af de handlende kan sætte pris på, hvor meget ombygningen af Søborg Torv har kostet dem. Men selv om flere nævner en omsætningsnedgang på 50 procent, er der ingen kompensation at hente, så forretningerne må bære tabet selv.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Ny prognose på vej

S og SF ville samlet set gå styrket ud af kommunalvalget i Gladsaxe, hvis man skal lytte til den prognose, Nyhedsmagasinet i samarbejde med Bagsværd Friskole fik lavet i maj måned.
Elever fra skolens 7. klasse kontaktede i løbet af tre aftener næsten 1.000 i lokaltelefonbogen tilfældigt udvalgte borgere.
501 stemmeberettigede blev truffet hjemme og udgør dermed også grundlaget for prognosen.
Ifølge den ville Socialdemokratiet og Det Konservative Folkeparti hver miste et mandat, Dansk Folkeparti ville miste to, SF ville vinde to, mens Venstre og Enhedslisten hver ville vinde et mandat.
 
Sådan så billedet ud i maj i år.
I aften går eleverne, der i mellemtiden er blevet til 8. klasse, så i gang med en ny runde for at se, om billedet har rykket sig hen over sommeren, og endnu inden valgkampen for alvor har sat ind.
Eleverne foretager deres tilfældige rundringning i tidsrummet 17.30 til ca. kl. 20.
Det hele foregår anonymt, og spørgsmålene lyder: "Hvad ville du stemme, hvis der var kommunalvalg i morgen?". Den interviewede bliver også spurgt til alder og køn.
For at nå så mange som muligt, og dermed gøre prognosen så realistisk som muligt, så er elverne på færde med opringningerne igen mandag og tirsdag aften i næste uge.
 
Prognosen fra maj kan i øvrigt ses på radioens hjemmeside på www.radiogladsaxe.dk .

Laveste kurs på AB-aktie

Fodboldklubben ABs aktier blev tirsdag handlet til den hidtil laveste kurs, nemlig kurs 15.
Kursen har hele sommerperioden ligget og rodet omkring de 20, men nåede altså i går endnu længere ned.
Der er tale om et meget jævnt fald siden januar 1999, hvor kursen lå og vippede omkring de 100 og så til i dag.
 
Dermed er AB den børsnoterede superligaklub, der ligger absolut lavest placeret.
FCK inklusive Parken er i top med en kurs på 243.


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet