Fredag den 7. september


200 bilister taget under paragraf 77 syn

Ca. 200 trafikanter, deriblandt syv spritbilister, blev snuppet, da færdselspolitiet i Gladsaxe i går holdt paragraf 77 syn i hele politikredsen.
 
Politiet standsede bl.a. syv bilister med sprit i blodet, otte der i forvejen var fradømt kørekortet og 8, der aldrig havde gjort sig den ulejlighed at tage et kørekort.
Derudover var der 74 bilister der havde glemt sikkerhedsselen, deriblandt tre børn, der er ikke var spændt fast i bilen.
 
Der blev skrevet i alt 192 rapporter og kontrolleret ca. 2700 køretøjer.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Unge gratis til bold

Unge under 16 år kan komme gratis til bold på Gladsaxe stadion på søndag, når AB møder naboerne fra Lyngby i superligaen.
Økonomiudvalget besluttede nemlig forleden at give afkald på den afgift på fem kroner pr. tilskuer, som ellers er en del af betalingsaftalen mellem AB A/S og Gladsaxe kommune.
 
Men afgiftsfritagelsen skete ikke med Klaus Kjærs velsignelse – Dansk Folkepartis medlem af økonomiudvalget siger: "Det er for småligt af aktieselskabet AB at bede om denne fritagelse. Der er tale om et beløb på 3-4.000 kroner, og hvis AB har lyst til at forære fribilletter væk, så må det ske for egen regning".
Men et flertal af økonomiudvalget ville det altså anderledes, og dermed er der fri adgang for unge under 16 til kampen på søndag.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Konservative: Nej til varig status til kolonihaver

Kolonihaveejerne i Gladsaxe er lykkelige efter økonomiudvalgsbeslutningen i denne uge, om at lade haverne få varig status i stedet for de nuværende lejeaftaler på åremål.
Men det er et skråplan, mener den konservative Lars Abel. Der kan sagtens komme situationer, hvor det er nødvendigt at inddrage kolonihavejord til andre formål.
 
"Jeg har ingen aktuelle planer for byggeri lige nu, men der er store ønsker til boligbyggeri i øjeblikket, og der kan jo også komme et behov for nyt erhvervsbyggeri, som der så ikke kan findes plads til", siger Lars Abel.
 
Plejehjem, skoler og andet institutionsbyggeri kan dog placeres i et kolonihaveområde, hvis der ikke er mulighed for det andre steder i kommunen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Fandt 750 gram hash

Trekvart kilo hash, 82 gram blandet narkotika, vægte, regnskaber og jagtpatroner var blandt godset, da en civilpatrulje fra Gladsaxe politi torsdag sidste uge foretog ransagning på en adresse i Bagsværd.
Da politifolkene ringede på døren, kunne de høre et fjernsyn tændt og se bevægelser bag gardinet.
Men der var ingen, der åbnede.
Derfor blev der tilkaldt to vidner, det skal der altid ved den type ransagninger, og så blev døren åbnet med magt.
Beboerne var forsvundet, og kun en hund, samt førnævnte hash mv., var at finde.


Hør mere i dagens lydudgave af Nyhedsmagasinet