Tirsdag den 2. April


Farvel til Christianslyst

I dag bliver skraldespandene i Gladsaxe for første gang i 60 år tømt af andre end folkene hos det lokale vognmandsfirma Christianslyst.
Langfredag var sidste køredag, og også den dag, hvor skraldemændene havde inviteret til farvelreception.
 
19 skraldemænd stod fra i går uden arbejde, fem starter hos HCS, der vandt licitationen, nogen fortsætterhos Christianslyst og andre igen har fået arbejde hos R98.
Men ifølge skraldemændenes tillidsmand, Ole Rasmussen, kommer de 19 formentlig ikke til at gå arbejdsløse ret længe, fordi mange allerede har tilbudt skraldemændene job.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Forslag om at nedlægge pædagogiske råd

De pædagogiske råd på folkeskolerne kan være personalemæssige mastodonter på op til 60 medarbejdere på de større skoler.
Rådenes eksistens er i øjeblikket sikret i folkeskoleloven, men flere lokale kommunalpolitikere mener, at det bør være byrådenes og ikke statens afgørelse, hvorvidt der lokalt skal være den type råd.
 
Derfor blandt andet stilles der nu forslag om at afskaffe reglen om råd, og i stedet lade det være op til byrådet og de enkelte skoleledere at afgøre, hvordan samarbejdsformen skal være.
 
Forslaget blev diskuteret på børne- og undervisningsudvalgets seneste møde, hvor der ikke var helt enighed om regelændringen. To socialdemokrater og en enkelt fra Enhedslisten gik imod. Flertallet, herunder udvalgets formand Karin Søjberg Holst (S), gik dog ind for forslaget.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Lokalliste: Nej til kulturhus, ja til cykelstier

Et kulturhus i Gladsaxe er at betragte som Andeby Farm.
Det mener den lokalpolitiske liste, Gladsaxelisten, og synspunktet kommer til udtryk i listens første Nyhedsbrev, som netop er udkommet.
Det er meningen, at nyhedsbrevet skal udkomme elektronisk hver anden måned, men folk, der ikke er i besiddelse af internetforbindelse kan også få brevet tilsendt med posten.
 
Der er to artikler i førsteudgaven, og den ene tager skarp afstand fra tanken om at bygge et nyt kulturhus.
"Vi skal ikke have et centralt prestigefyldt kulturhus alene for kultureliten eller lysthuse som kulturhuset i Lyngby, men derimod kultyr der spirer fra grunden", hedder det blandt andet i nyhedsbrevet.
Hvis der er behov for arrangementer, der ikke kan rummes i de allerede eksisterende sportshaller og øvrige kommunale bygninger, så foreslår listen, at kommunen lejer sig ind i Gladsaxe Teater – det vil også være med til at bedre teatrets økonomi.
 
Den anden artikel i brevet handler om listens trafikpolitiske mål, der både handler om at nedsætte farten på motorvejene og bedre forholdene for cyklisterne.

FDM-advarsel mod brugtvognsforhandler i Gladsaxe

Forenede Danske Motorejere beskylder i medlemsbladet Motor brugtvognsforhandleren BT-Bilsalg på Gladsaxevej i Søborg for at drive forretning uden moral og anstændighed.
Det sker efter en lang række sager, hvor bilkøbere har klaget over biler i så ringe tilstand, at købsaftalen enten er blevet ophævet eller prisen sat ned.
FDM har selv kørt otte sager indenfor det senste år, mens Forbrugerklagenævnet har haft 17 sager siden firmaets start i 1997.
 
I en artikel i martsnummeret af Motor fremgår det, at BT-Bilsalg sælger biler med væsentlige fejl og mangler, og biler som har kørt meget længere end speedometeret viser. Firmaet beskyldes også for at ændre på salgsaftalerne, fx hvad angår reklamationsretten.
 
I bladet Motor siger indehaveren af brugtvognsforretningen, Benjamin Thomsen, at firmaet kører en meget retfærdig reklamationspolitik, og at købeloven er problematisk, fordi den giver folk rettigheder.
Men FDM fastholder kritikken og fraråder på det kraftigste alle at købe biler hos pågældende forhandler.

Musikpris til ung baryton

Op til påsken fejrede Gladsaxe kommunen sin musikpris 2002. Det skete i Høje Gladsaxe skoles festsal, hvor et fyldt lokale, ud over at få en smagsprøve på prisvinderen, barytonen Palle Knudsens talenter, også kunne lytte til Sjællands Symfoniorkester under ledelse af den finske dirigent Okku Kamu.
 
Børne- og kulturdirektør Svend Erik Haase overværede koncerten og var meget betaget: "Det går helt ind i hjertet, den måde det bliver fremført på", sagde en begejstret direktør i pausen.
 
Det er 37. gang, Gladsaxe Musikpris overrækkes. Dommerkomiteen består af blandt andre repræsentanter fra Det Kongelige Teater, Musikkonservatoriet og udøvende kunstnere. De kigger især efter unge talenter, der lige er slået igennem og som spås en stor fremtid.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Rambuktyve på spil

Tidligt i morges brød flere ukendte gerningsmænd ind på Q8- tankstationen og stjal et pengeskab.
Klokken fire i morges fik rambuktyvene adgang til forretningen, hvor de slap af sted med et pengeskab, hvis indhold er politiet ukendt.
Gladsaxe politi har få spor at gå efter, vidner har oplyst nummerpladen på bilen, der blev brugt ved indbruddet, men bilen er formentligt stjålet. Politiet antager, der har været flere gerningsmænd, eftersom pengeskabet ville være for tungt til en enlig indbrudstyv. Og så kan ordensmagten konkludere, at gerningsmændene har været hurtige, for både det private vagtselskab og politiet selv indfandt sig på stedet fire- fem minutter efter, at alarmen var gået, men der var tyvene over alle bjerge.

Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin