Torsdag den 4. April


Målrettet praktikforløb skal skaffe nye hjemmehjælpere

Gladsaxe Kommune tager nu ekstraordinære metoder i brug for at rekruttere nye hjemmehjælpere.
I tirsdags startede de første otte deltagere i et målrettet praktikforløb for kontanthjælpsmodtager, revalidenter og flygtninge- indvandrere. Indenfor et år skal praktikanterne rustes til at starte på- og forhåbentlig gennemføre social- og sundhedsuddannelsen, fortæller omsorgschef Ole Maymann.
 
"Vi er nødt til at være helt fremme på forkant med at tage nogle initiativer og dermed investere i fremtiden, for at være sikker på at kunne skaffe kvalificerede medarbejde til det her område. Vi skal bruge nogen hele tiden, det er jo sådan, at det er de små ungdomsårgange, vi befinder os lige midt i, og det betyder, at der er knaphed på de unge. Samtidig er der også flere af vores ældre medarbejdere, som har været med i mange år og nu begynder at nærme sig pensionsalderen. Og det betyder, at vi skal have en tilgang, og det kunne blive svært, hvis ikke vi laver noget ekstraordinært", siger Ole Maymann til Nyhedsmagasinet.
 
Projektet er blevet til i samarbejde mellem pleje- og omsorgsafdelingen og Jobhuset.
Og hvis eleverne gennemfører social- og sunhedsuddannelsen, så er de garanteret job i Gladsaxe Kommune bagefter.

Pengeskab væk efter rambuktyveri

Det var et flere hundrede kilo tungt pengeskab, som tyve slap af sted med natten til tirsdag fra benzintanken på Vadstrupvej i Bagsværd.
Det skete ved en blanding af et rambuktyveri og et veritabelt pengeskabskup. Rambukken i form af en bil, der var kørt gennem butiksruden for at gøre plads til en mindre lastbil eller varevogn udstyret med kran.
Med kranen blev pengeskabet løftet op på ladet, og tyvene kørte 7-800 meter ned ad Hillerødmotorvejen i sydlig retning, parkerede i nødsporet og brækkede skabet op.
Tyveriet skete i tidsrummet mellem klokken tre og fire tirsdag morgen, og Gladsaxe politi vil meget gerne i kontakt med vidner.

Ældre kvinde stjal forlovelsesringe

En ældre kvinde fra Albanien blev i går af byretten i Gladsaxe dømt skyldig i tyveri af forlovelsesringe fra Atelier Michael Walther på Søborg Hovedgade.
Kvinden, der ikke ved, hvor gammel hun er, men skønner, at hun nok snart fylder 70 år, var sammen med sin søn i guldsmedeforretningen sidste år i april, og efter deres besøg manglede en bakke med 17 par forlovelsesringe til en anslået værdi af 35.000 kroner. Ved en tidligere retssag blev sønnen frifundet i at have været medskyldig i tyveriet og han sagde dengang, at hans mor havde gjort det, uden han havde vidst det.
 
Moderen kan intet huske fra den dag, da hun er på beroligende medicin og den dag havde fået tre piller. Men hun mente, at det måtte være sønnen, der havde begået forbrydelsen. Indehaveren af butikken, der var indkaldt som vidne i begge sager, var sikker på, at det var kvinden, der havde gjort det, for selv om han ikke direkte havde set det, så han bevægelser, der antydede, at hun havde lagt bakken i tasken.
Den forklaring sammenholdt med en fotoserie fra forretningen var nok til, at retten fandt kvinden skyldig. På grund af hendes alder og personlige forhold - hun bor alene med sit barnebarn på otte år- var retten mild; en prøvetid på et år og ingen decideret strafudmåling. Det skal måske mest ses som en advarsel, der kun får konsekvenser, hvis kvinden begår ny kriminalitet. En synligt lettet kvinde modtog dommen.

Borgmester: Integrationsråd har bredde

Reglerne for hvem der kan stille op til integrationsrådet i Gladsaxe bliver nu studeret nøje,
efter en episode i forbindelse med valg til rådet i sidste måned, hvor en færing blev nægtet at opstille.
Ifølge det nye integrationsministerium så er borgere i EU og andre nordiske lande nemlig i princippet ikke opstillingsberrettigede, men hvis en kommune ønsker det anderledes, så kan den selv gå ind og definere, hvem der er valgbar.
 
I Gladsaxe er sammensætningen af integrationsrådet i forvejen meget bred, mener formanden for rådet, borgmester Ole Andersen. "Eksempelvis var der blandt stedfortræderne som blev udpeget sidste gang en sydamerikansk kvinde fra Uruguay og en polsk kvinde, som blev stedfortræder for rådets næstformand, Azam Javadi, der er fra Iran. Jeg synes, det er udtryk for, at der er en rimelig bredde. Det der nu på det seneste er opstået tvivl om, det er, om man kan blive valgt ind i rådet, når man f.eks. er færing. Og det kan man jo godt, som repræsentant for en af de grupper, som er repræsenteret i rådet, men når det drejer sig om invandrergrupper, så er det i hvert fald helt sikkert, at når man er færing eller grønlænder, så er man ikke i en situation, som svarer til den, der gælder for eksempelvis pakistanere eller tyrkere. En færing, der slår sig ned i Gladsaxe er omfattet af Rigsfællesskabet, og det er ikke lige præcis hvad man forstår ved indvandrere", siger Ole Andersen.

Mangel på indsamlere

Der er stadig masser af ledige raslebøsser forud for Kræftens Bekæmpelses store landsindsamling nu på søndag.
Foreningens lokale afdeling i Gladsaxe mangler nemlig indsamlere, ligesom de gjorde det sidste år og året før, fortæller Kirsten Hansen fra Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Gladsaxe.
Indsamlingen er nu på søndag mellem klokken 11 og 15, og især i Høje Gladsaxe mangler der stadig masser af indsamlere. Og hvis man har lyst til at melde sig, så kan man ringe til formand Kirsten Ploug på telefon 44 98 48 33.
Sidste år blev der samlet 141.000 kroner ind i Gladsaxe, og de penge der bliver samlet ind i år går bl.a. til forskning og til centret Dallund på Fyn, hvor folk, der har været igennem et sygdomsforløb kan få en uges ophold.

Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin