Fredag den 5. April


Ingen støjskærme til ringvej

Beboere langs med Ringvej B4 ligger søvnløse om natten efter regeringsskiftet og den nye finanslov.
Ringvejen går igennem Gladsaxe, og indtil for nyligt troede beboerne ved vejstykket mellem ABs baner og Værebro Å, at der ville komme støjafskærmning på strækningen.
Men vejen er en statsvej, og regeringen har altså besluttet, at der ikke er penge til at mindske støjgenerne fra trafikken.
 
"Foreningen til fremme af støjafskærmning langs Ring B4 i Værløse og Gladsaxe kommuner" har kontaktet både lokalpolitikere og ministre, men beslutningen lader til at være svær at ændre, fortæller formanden for foreningen, Christian Munch-Petersen. Og det er svært at forlige sige med.
"Vi er jo blevet lovet, at der ville komme støjskærme i løbet af i år og næste år, og så har generne mere været til at bære. Men nu er der ingen udsigt til, at det bliver bedre, og det påvirker os alle. Fok kan ikke sove om natten, det er ikke til at være i haven, man kan ikke snakke sammen for støjen. Statsveje larmer meget, vi kan nu kun håbe på, at vi kan påvirke politikerne i regeringen til at komme til besindelse og få sat de skærme op", siger Christian Munch-Petersen.
 
Han undrer sig såre over, at Schlüter-regeringen, med Anders Fogh Rasmussen som økonomiminister, i 1990 besluttede, at alle statsveje skulle støjafskærmes. Og nu har regeringen valgt at fjerne de midler, som deres egne partifæller havde afsat til at opfylde netop det mål.
 
Sagen vil blive taget op i Folketinget, og selv om en kommune ikke har indflydelse på statsveje, vil støjgenerne også blive drøftet på et møde i Gladsaxes trafik- og teknikudvalg den 15. april.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Pengetransport røvet

En pengetransport blev i aftes i gården bag Søborg posthus udsat for væbnet røveri.
To unge med pistoler truede chaufførerne til at udlevere fire poser med mønter, hvorefter de to forsvandt på en scooter.
Oplysningerne i sagen er på nuværende tidspunkt sparsomme, blot at den ene pistol beskrives som sølvfarvet.

Demokatisk genvalg til SF-formand

Demokratiet skulle stå sin prøve, da SF i Gladsaxe i går aftes på sin generalforsamling skulle vælge ny formand. For første gang i lang tid var der nemlig direkte valg af formand – en opgave der før lå hos SF´s bestyrelse.
Poul Reher Jensen blev torsdag aften genvalgt som formand for SF i Gladsaxe.
 
Derudover var det i øvrigt ikke Gladsaxe og det lokalpolitiske der prægede generalforsamlingen, som SF benyttede til at diskutere verdensspørgsmål set i lyset af begivenhederne den 11. september sidste år.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Spritbilist taget i elevprøve

Selvom påskens kampagne mod spritbilister er overstået, så lykkedes det faktisk en politiskoleelev onsdag at få fanget en til af slagsen – og det endda på en usædvanlig måde.
På politistationen i Gladsaxe har otte politibetjente startet anden del af deres uddannelse, som foregår i praksis på en station.
En del af uddannelsen går ud på at dirigere trafikken i lyskryds, hvor lyset er sat ud af kraft.
Det skete onsdag formiddag i krydset ved Buddinge Hovedgade og Møllemarken, hvor en bilist kørte frem mod elevbetjentens fuld-stop-signal.
En nærmere undersøgelse afslørede en ordentlig brandert hos bilisten, der blev anholdt på stedet.
En lærerig dag både for elev og bilist forhåbentlig.

Bagsværd-elev vinder landsdækkende konkurrence

Han er 15 år, går i niende klasse på Bagsværd Skole, og så har han lige vundet en landsdækkende essay-konkurrence om mennesker på flugt.
Han hedder Ask Holmsgaard, og selv om en iransk flygtning, der boede hos familien Holmsgaard, da Ask var lille, er det eneste direkte møde, som den unge skribent har haft med flygtninge, ja så har han gjort sig mange tanker om at være på flugt.
 
"Det er vigtigt, at flygtninge bliver modtaget og behandlet godt. Jeg tænker meget over, hvordan det må være at være flygtning, og forholder mig til det jeg hører og ser i medierne. Mit essay handler om en spejdertur, der er en lille flugt i sig selv, og det er som om, at jeg har fået bedre styr på nogle af mine tanker ved at skrive det", fortæller den unge prisvinder.
 
Ask Holmsgaard vandt konkurrencen for 9. og 10. klasser, mens der også var priser til de bedste i 7.- 8. klasserne samt på ungdomsuddannelserne.
 
Bag initiativet står Læger Uden Grænser og Dansklærerforeningen, og de tre vindere fik forleden overrakt 5.000 kroner af formanden for dommerkomiteen, integrationsminister Bertel Haarder fra Venstre.

Rollespil for klubber

Marielyst skole bliver forvandlet til en gammel handelsby med krigere, lejesvende og troldmænd, når der i weekenden - for første gang - arrangeres fantasi live-rollespil for klubberne i Gladsaxe.
"Vi forventer en masse glade børn, en masse sjov og ballade og en hulens masse godt rollespil. Og så forventer vi, at vi på tværs af klubberne vil møde andre med samme interesse", siger Ann Kynde Christensen fra Klubben Pinjevej, hvorfra 12 unge deltager i weekendens arrangement.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)


Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin