Tirsdag den 9. April


Effektiv miljøindsats

Næsten halvdelen af de virksomheder i Gladsaxe, som kommunens miljøafdeling sidste år førte tilsyn med, fik en eller anden form for reprimande.
Forvaltningens miljøafdeling var på virksomhedsbesøg i alt 197 gange, og i 88 tilfælde reagerede afdelingen overfor ulovligheder eller uhensigtsmæssige forhold.
Sammenlignet med andre kommuner er det et højt tal, men miljøchef Carsten Sølyst er godt tilfreds med resultaterne.
 
"Vi har haft et travlt år med mange besøg. Derfor er der flere virksomheder i Gladsaxe, der har fået reaktioner, man kan ikke konkludere, at virksomheder i kommunen svinder mere end i andre kommuner. Men i mange tilfælde er virksomhederne indstillede på at klare det ad frivillighedens vej", fortæller miljøchefen.
 
Blandt de 88 reaktioner fra miljøafdelingen tæller seks forbud mod fortsat drift og en politianmeldelse af en virksomhed, der ikke efterkom kommunens påbud.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Heftig planteskoledebat under velbesøgt borgermøde

Masser af frustrerede planteskolenaboer var mødt op, da der i aftes blev holdt borgermøde om et nyt lokalplanforslag og kommuneplantillæg for Aldershvile Planteskole og Bagsværd Søpark.
Omkring et halvt hundrede borgere var samlet i kælderen under Gladsaxe rådhus, og det skortede ikke på klager over planteskolen og over kommunens behandling af sagen.
 
"Jeg kan se, at politikerne er ikke vant til den her slags til tider heftige debat, så jeg håber og tror, at både politikere og administration er blevet berørt af det engagement, som folk her har udvist", sagde Lars Nielsen, nabo til Aldershvile Planteskole.
 
Udover planteskolens naboer, så deltog også repræsentanter fra Danmarks Naturfredningsforening, Søgruppen, Gladsaxelisten og flere byrådsmedlemmer i det velbesøgte borgermøde.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Kulturhus til debat

Et snævert flertal i Gladsaxe kommunes kultur-, fritids- og idrætsudvalg sender på dagens møde formentlig det foreløbige idéoplæg til et kulturhus af sted til videre politisk behandling.
Med til flertallet hører ikke partiet Venstre, der har to medlemmer i udvalget – et af dem, Kim Wessel-Tolvig, siger: "Vi har været imod huset fra starten. Der er rigeligt at bruge de mange millioner til, se blot på skolernes vedligeholdelsestilstand. Med i planen for huset er også en underjordisk parkeringsplads, og hvis det er en ny af den slags, man leder efter, så bliver det en rigtig dyr en af slagsen".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet tirsdag)

Narkofangst på trafikplads

81 kilo Khat – det var udbyttet efter en rutinemæssig standsning af en bil klokken tre natten til søndag på Gladsaxe Trafikplads.
Khat er tynde stængler og blade, der, når de tygges, afgiver et amfetaminlignende euforiserende stof.
 
Patruljen fra Gladsaxe politi skulle egentlig bare kontrollere kørekort og ejerforhold på bilen, men da tre af de fire i bilen lige så stille listede af, så undersøgte politifolkene bilen nærmere.
Og i papkasser på bagsæde og i bagagerum dukkede de mange kilo forbudte stængler op.
 
Bilens chauffør, en herboende 37-årig Somalier, blev løsladt efter endt forhør på politigården, men efterforskningen af indsmuglingen af det euforiserende stof fortsætter.

Ny ansøgning om støtte til ungdomstævne

På trods af nederlag tidligere på året så har sportens organisation i Gladsaxe, F.I.G., langt fra droppet planerne om at arrangere et stort stævne for unge idrætsfolk fra Gladsaxe og de udenlandske venskabsbyer.
De ambitiøse Gladsaxe Ungdomslege 2002 blev i februar aflyst på grund af for ringe tilslutning fra de inviterede venskabsbyer. Men, to måneder og mange erfaringer rigere har F.I.G. nu igen søgt om økonomisk støtte til at arrangere et lignende stævne i 2004.
 
"Vi har kigget på nogle af de respons, vi har fået tilbage fra venskabsbyerne, og så har vi set på, hvordan vores invitation til venskabsbyerne har set ud. Og der er ligesom to ting, der falder i øjnene: Det ene det er tidspunktet på året. Jeg tror simpelthen vi har valgt det forkerte tidspunkt. Det skal vi have kigget meget nøje på og fundet det rigtige tidspunkt, så flest mulige har mulighed for at komme. Det andet område er vores invitation. Vi har været meget åbne og fleksible, og det tror jeg simpelthen ikke går. Vi bliver nødt til at fortælle, at vi gerne vil arrangere følgende idrætsgrene. så venskabsbyerne ved præcist, hvad de har at forholde sig til", siger F.I.G.s formand, Ole Lindskov.
 
F.I.G´s ansøgning bliver behandlet på Kultur- fritids- og idrætsudvalgets møde i dag tirsdag

Undersøgelse af kollektiv trafik

3.5 millioner kroner er den nette sum, der skal bruges til at undersøge de trafikale forhold omkring Ringvej 3 og motorringvej 3.
Det er Københavns Amt og HUR, Hovedstadens Udviklingsråd, der bekoster undersøgelsen af, hvordan den kollektive trafik på strækningen mellem Lyngby og Glostrup kan udvides.
 
Der foreligger flere modeller, men umiddelbart er amtspolitikerne mest stemt for en busbane i hver side af vejen, uden at det sker på bekostning af biltrafikken. Det kan eventuelt klares ved at løfte busbanerne - en såkaldt højklasset bus med baner i hver side af ringvej 3 og bibeholdelse af det eksisterende vejnet.
 
Amtsrådet ser gerne, at den kollektive trafik på strækningen bliver styrket, og at det sker med en skinnebåren løsning. I morgen skal Københavns Amts økonomiudvalg tage stilling til forvaltningens forslag om at betale 1.5 million kroner for at undersøge mulighederne nærmere. De sidste to millioner bliver betalt af HUR.

Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin