Torsdag den 11. April


52-årig kvinde sigtet for drabsforsøg

En 52-årig kvinde fra Kagsåkvarteret blev i går i retten i Gladsaxe varetægtsfængslet, sigtet for forsøg på manddrab.
 
Tirsdag aften fik alarmcentralen et opkald fra en 38-årig mand, der fortalte, at han var blevet stukket ned med en kniv og havde brug for en ambulance.
Han havde kraftige blødninger og flere knivstik, hvoraf det ene havde perforeret en lunge og han blev straks kørt til Amtssygehuset i Herlev, hvor han måtte have tilført store mængder af blod.
Mens manden stadig var ved bevidsthed, nåede han at fortælle, at det var en kvinde fra vejen der havde stukket ham ned og politiet anholdt efterfølgende den 52-årige, der stadig havde blod på tøjet og hun blev kørt til undersøgelse på retsmedicinsk institut, men blev ikke fundet egnet til afhøring.
Onsdag eftermiddag blev hun fremstillet i retten, hvor hun blev varetægtsfængslet i surrogat i 14 dage. Hun forholdt sig ikke til sigtelsen for forsøg på manddrab.
 
Den 38-årige mand blev onsdag meldt uden for livsfare, men politiet har endnu ikke haft mulighed for at afhøre ham og kan derfor heller ikke sige noget om relationen mellem kvinden og manden eller noget eventuelt motiv.

Borgermøde om grønt aktivitetshus

Borgerne i Gladsaxe skal høres i sagen om det grønne aktivitetshus. Det besluttede Gladsaxes byråd i går aftes efter en times lang diskussion, men selv om borgmester Ole Andersen gentagne gange understregede, at byrådsmedlemmerne kun skulle stemme for eller imod et borgermøde, ikke om selve aktivitetshuset, så var der ikke mange, der lyttede.
Den borgerlige side i byrådssalen kan nemlig ikke forstå, hvorfor man overhovedet skal spørge borgerne, før det ligger fast, om der skal være et grønt aktivitetshus.
 
Når debatten kan virke så diffus, er det fordi, at det forrige byråd allerede har truffet beslutning om at opføre et grønt aktivitetshus på Søborg Torv.
Men det er flere byrådsmedlemmers opfattelse, at byrådet skal tage stilling til sagen igen, fordi der i mellemtiden er kommet en ny regering, der formentligt ikke vil støtte aktivitetshuset. Derfor mener de, at spørgsmålet nu er, om kommunen selv har penge til driften af det.
Om de borgerlige så ville få noget ud af en ny afstemning, er en helt anden sag, umiddelbart er der nemlig stadig flertal for at bygge huset.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Politikere arrangerer møde for ledige skraldemænd

Efter en uges ledighed blandt skraldemændene fra Christianslyst er nogle byrådsmedlemmer rykket ud med en hjælpeplan for de forhenværende skraldemænd.
 
Inden Gladsaxes kommunalvalg indgik de radikale og Enhedslisten valgforbund med Skraldelisten, hvor de lovede hinanden at hjælpe de afskedigede skraldemænd med at finde andet arbejde.
Med den socialdemokratiske borgmester Ole Andersen har de to partier nu bedt skraldelistens Ole Rasmussen om at arrangere et møde mellem jobhuset, SiD og de ledige.
 
Det radikale byrådsmedlem Lis Smidsholm fortæller, at det gør de af to grunde:
"Politisk indgik vi en aftale inden valget, i vores valgforbund, om at vi ville gøre så meget som muligt for, at skraldemændene fik andet arbejde. Og rent menneskeligt skal de selvfølgelig ud og finde et arbejde hurtigst muligt. Det lidt ekstraordinære initiativ skyldes ikke mindst, at det er en hel virksomhed, der nu næsten lukker", siger Lis Smidsholm.
 
Ved mødet skal det først og fremmest fastslås, hvor mange, der er uden job, og hvad de ledige selv har gjort for at finde et nyt arbejde, efter de den første april stoppede som skraldemænd ved Christianslyst.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Beskyttelseslinie indbragt for klagenævn

Selvom der ikke er nogen aktuelle byggeplaner på den såkaldte kafferisterigrund ved Gladsaxe Trafikplads, så vil Gladsaxe kommune alligevel anke en afgørelse fra Københavns amt om en 300 meters beskyttelseslinie ved kirken.
Beskyttelseslinien betyder, at der indenfor de 300 meters afstand fra kirken ikke må opføres bygninger højere end 8,5 meter.
Skråt overfor Gladsaxe kirke, på den anden side af ringvejen, ligger kafferisteriet, og det område kan ifølge lokalplanen bebygges i 16 meters højde.
Men altså ikke, hvis naturbeskyttelseslovens paragraf om de 300 meter beskyttelseslinie opretholdes.
Derfor indbringer kommunen nu sagen for Naturklagenævnet, fordi, som det hedder, "en bebyggelse på ejendommen ikke vil krænke indsynet til kirken".

Kulturpalads eller kulturelt centrum?

I denne uge var indholdet af et eventuelt kommende kulturhus i Gladsaxe for første gang til debat i et politisk udvalg.
"Udvalgets drøftelse mindede lidt om de læserbreve og de synspunkter, der har været fremme i den offentlige debat, hvor den ene halvdel snakker om, lidt nedladende, et kulturpalads der står tomt, og en gang imellem er der en koncert. Den anden fløj snakke om et kulturelt centrum sprudlende af liv midt i kommunen. Og jeg håber da at vi, efter en nuanceret debat, lander ved noget, der minder om sidstnævnte opfattelse. Men det der er godt nu, det er, at idégrundlaget her skal skabe et kvalificeret grundlag for at vi kan komme i gang med en reel debat om huset", siger
formand for kultur- fritids og idrætsudvalget, Peter Nielsen.
 
Hvad angår økonomien, så var der flertal i udvalget for at indhente oplysninger om muligheden for ekstern finansiering af Gladsaxehuset.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet torsdag)

Eksport af kommunal direktør

Hjælp! Vi mangler en kommunaldirektør et par måneder. Har I en, der kan undværes?
Sådan omtrent, bare på grønlandsk, lød nødråbet fra Gladsaxes venskabsby Narsaq i Grønland for 14 dage siden.
Og så blev der tænkt og handlet hurtigt på direktionsgangen på Gladsaxe rådhus med det resultat, at vicekommunaldirektør Hans H. Jensen den 24. april drager nordpå for at hjælpe vennerne i den i Grønland sydøstligt placerede venskabsby .
Hans Jensen har tilbage i 1990 besøgt byen i tjenstligt ærinde og har derudover flere gange rejst i Grønland som turist, så det er ikke helt ukendt terræn, der venter Gladsaxes vicekommunaldirektør.

Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin