Fredag den 12. April


Postrøveri i Mørkhøj

Gladsaxe politi efterlyser stadig vidner i forbindelse med et væbnet røveri mod Mørkhøj postkontor
onsdag eftermiddag.
 
Røveriet skete præcis klokken 15.16, da en ung mand bevæbnet med en pistol kom ind på posthuset og bekendtgjorde, at dette var et røveri. Han fik udleveret kassens indhold på 10.000 kroner, men han var ikke tilfreds med udbyttet og råbte, at ville han skyde, hvis ikke han fik flere penge, hvortil ekspedienten gentagne gange måtte svare, at der ikke var mere i kassen.
Røveren forsvandt så fra stedet i løb ad Mørkhøjvej og rundt om bagsiden af postkontoret til novembervej, hvor han steg ind i en hvid mercedes taxi og kørte i retning mod frederikssundsvej. Udover gerningsmanden og chaufføren sad der også en yngre mand på forsædet i bilen.
 
Den unge gerningsmand beskrives som værende ca. 16 højst 18 år, mellem 165 og 170 cm høj, almindelig af bygning og mørkt ca. 2 cm. langt strithår. Under røveriet var han iført en sort SOS-trøje med lynlås i halsen og lyse trekanter over brystet og så havde han trukket en sort strikhue ned over hovedet.
 
Gladsaxe politi hører altså meget gerne fra folk, der har set manden eller den hvide taxi - og politiet har telefonnummer 39 69 14 48.

Nyt politisk makkerpar

En ny, politisk alliance i Gladsaxe har set dagens lys.
Det er mellem Skraldelistens enlige byrådsmedlem Ole Rasmussen og socialdemokraten John Brown Brabrant Althoff-Andersen.
Det kom frem på byrådsmødet i onsdags, hvor de to herrer røbede, at de ofte konfererer med hinanden og diskuterer politiske punkter inden et møde. John Althoff-Andersen er medlem af en socialdemokratisk gruppe på ti byrådsmedlemmer, men kan ikke se noget galt i at sammenligne noter med andre partier, selv om han her tager brodden af samarbejdet med Ole "Skrald": "Det er jo ment lidt provokerende. Men Ole har mange fornuftige ting at sige, han har ikke kun skrald i hovedet. Og hvad er der galt i at danne alliance med en, der har de samme synspunkter og som også har en social bevidsthed. Jeg har stadig min partigruppe og er glad for at komme til møderne, men det ses jo alle vegne, at der dannes alliancer på tværs af partigrænserne", siger John Althoff-Andersen.
 
Han fortæller i øvrigt, at det nye makkerpar i Gladsaxes byråd kan finde på at komme med fælles mindretalsudtalelser, og at reaktionerne fra hans parti Socialdemokratiet har været sparsomme.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Ny sti på Tobaksvej

En ny sti ved Tobaksvej var onsdag aften årsag til diskussion i Gladsaxe byråd.
Baggrunden er, at House of Prince, der ejer grunden, hvorpå en del af stien ligger, vil nedlægge stien i skolernes sommerferie i år. Tobaksvirksomheden har en gammel aftale med kommunen, der giver den ret til at inddrage stien.
Så forvaltningen har været nødt til at finde en anden måde at sikre, at elever kan komme sikkert til og fra den nærliggende Gladsaxe Skole.
 
Derfor skulle byrådsmedlemmerne i onsdags tage stilling til et forslag om at bruge godt en million kroner på en ny sti.
Formanden for trafik- og teknikudvalget Peter Brooker forklarede på mødet, at forslaget også tager højde for forældrenes synspunkter og bange anelser omkring trafiksikkerheden.
 
Men for visse i byrådssalen var det ikke nok. Lone Yalcinkaya fra CD ville have et supplerende forslag sat på dagsordenen om, at kommunen skal etablere en cykelsti langs med Tobaksvej. Det kunne ikke lade sig gøre, i stedet lovede trafik- og teknikudvalget at tage det op på et møde. Imidlertid blev det oprindelige forslag, der var på dagsordenen, vedtaget.

D-dag

I morgen er det D-dag.
Bag den dramatiske titel gemmer der sig dog et formentlig ganske fredelig foretagende.
D er såmænd centrumdemkraternes listebetegnelse, og lørdag er centrumdemokrater fra hele landet på gaden for at skaffe de sidste underskrifter, der gør, at CD er opstillingberrettigede til næste folketingsvalg.
I Gladsaxe foregår det mellem klokken 10 og 14 i Buddinge, hvor bl.a. Mimi Jacobsen vil være at finde fra klokken 11 til 12, og i Bagsværd, hvor lokalformand Hanne Calberg samler underskrifter.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet fredag)

Kirsebærtræ blandt æbler

Der er måske nogle, der kunne fristes til at tro, at en æblelund er for æbletræer.
Det har Gladsaxes Rådhuspark sådan set også været hidtil, men nu får de 16 æbletræer selskab af noget så fremmedartet som et japansk kirsebærtræ.
Æbletræerne symboliserer nemlig samarbejdet med Gladsaxes 16 venskabsbyer rundt omkring i verden. Når nu der er et kirsebærtræ, der får tiltusket sig adgang til æblelunden, så skyldes det, at det er kommunens 17. venskabsby, Taito, i Japan, der på den måde vil symbolisere samarbejdet mellem de to byer med det, som de betragter som det japanske nationaltræ.
Klokken 14.30 i dag vil en delegation fra byrådet i Taito således begive sig til æblelunden med kirsebærtræet.
 
De japanske gæster har dog også andet på programmet, når de gæster Gladsaxe. De skal blandt andet på virksomhedsbesøg i kommunen.

Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin