Mandag den 15. April


Hurtig berammelse af voldssager

Der er ikke bare kontant men også hurtig afregning ved rettens kasse 1, hvis man i dag begår vold i Gladsaxe politikreds.
Hvor der flere steder i landet kan gå måneder, før en sag kommer for retten, så bliver ca. 80 % af voldssagerne i retten i Gladsaxe berammet inden for bare 30 dage. "Det betyder, at folk kan se, at hvis de begår vold, så kan de ikke regne med at gå og hygge sig uden konsekvenser i ret lang. Det er jo en erfaring, at når der er en hurtig reaktion, og som regel er det ubetinget frihedsstraf, så er der nok nogle, der bliver afskrækket fra at begå vold, og vi har jo ikke mange voldssager i Gladsaxe politikreds", siger politimester Finn Meilby.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Støjafskærmning for kommunale kroner

Kan og vil Gladsaxe kommune overtage en hidtil statslig opgave?
Det spørgsmål stiller mange borgere langs Ringvej B4 formentligt sig selv. Og de får nu fornyet håb, eftersom formanden for trafik- og teknikudvalget Peter Brooker fra SF er indstillet på bruge kommunens egne penge til at støjafskærme vejen.
Den borgerlige regering har lukket den pengekasse i, der skulle finansiere de støjskærme, som beboerne ved statsvejen ellers var stillet i udsigt.
 
I dag skal trafik- og teknikudvalget kigge på, hvilke muligheder Gladsaxe har for at hjælpe de trafikstøjplagede naboer til vejen. Selv om Peter Brooker ikke er sikker på, hvad Gladsaxe egentligt kan gøre med en vej, der hører under staten.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Busbom-sagen stadig ikke afgjort

Den måske mest diskuterede busbom i Danmark og med garanti den bom i Gladsaxe, der har været oftest til politisk debat er nu igen igen kommet på dagsordenen.
Den er nemlig gentagne gange blevet udsat for hærværk, måske af bilister, der skal til og fra det nærliggende industriområde, og det er det hærværk, politikerne gerne vil til livs.
 
Derfor skal bommen til behandling i dag på trafik- og teknikudvalgets møde. Selv samme udvalg havde ellers foreslået byrådet, at der blev sat videokamera på, men byrådsmedlemmerne har sendt sagen tilbage til udvalget til ny overvejelse.

For sene mødevarsler

I sidste uge var der konstituerende møde i Folkeoplysningsudvalget, hvor blandt andet den nye formand og næstformand for udvalget blev valgt.
Men, dét møde skulle slet ikke have været holdt, mener den konservative Henrik Sørensen – det var nemlig varslet for sent.
 
"Problemet er, at man i Folkeoplysningsudvalget vedtager en mødekalender og så indkalder man pludselig til nogle møder en helt anden dag. Når man har en forretningsorden, der siger otte dage før, så må man indkalde otte dage før. Og jeg føler sådan set, at mine juridiske rettigheder er blevet krænket ved, at man holder møde en dag, hvor der skal vælges formand, hvor medlemmer ikke kan være til stede, og så er man bare ligeglad med, om man indkalder mødet rettidigt. Og det værste er, at man gennem fire år ikke har overholdt forretningsordenen", mener Henrik Sørensen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet mandag)

Ny musikteaterforestilling

I aften er der premiere på Gladsaxe Musikskoles nye musical Soulcages.
Næsten hundrede elever fra musikskolen og ungdomsskolen medvirker i forestillingen, der er sat i
scene på et museum.
Jens Minke har arrangeret musikken til Soulcages og er også dirigent på forestillingen, der altså har premiere i aften og spiller tirsdag, onsdag og fredag aften i Vandrehallen ved Grønnegården.

Hør flere nyheder i lydudgaven af dagens Nyhedsmagasin